Handbal‎ > ‎

jeugdcommissie


 Trainingsclinic van Erik van der Wel

De jeugd van de afdeling handbal van ASv heeft met het geld wat zij ophaalden met de Grote Club Actie zichzelf getrakteerd op een handbalclinic van een toptrainer uit de Nederlandse handbalwereld, Erik van der Wel. De clinic was in drie delen opgezet zodat alle teams de volle aandacht van Erik kregen en hij de jeugdleden op hun eigen niveau kon benaderen en verbeteren. Wat een enorm enthousiasme en kunde straalt deze man uit en wat een talent om dit over te brengen op de jeugd! Vanaf de eerste tot de laatste seconde wist hij iedereen te boeien met soms op het oog heel simpele oefeningen die gaande weg steeds verder veriept werden qua moeilijkheidsgraad en snelheid. Het plezier en enthousiasme spatte er vanaf bij alle jeugdleden. De jongste deelnemers van 7 tot 11 jaar werden beloond met een door Erik gesigneerde oorkonde en zij mochten natuurlijk met hem op de foto. Het was een fantastisch dag en zowel de jeugd als de trainers en coaches hebben veel opgestoken tijdens deze clinic wat ze zeker zal helpen bij het vervolg van de veldcompetitie. Een speciaal woord van dank aan alle mensen die Grote Club Actie loten van de handbal hebben gekocht en deze clinic daarmee mogelijk maakten, aan Erik van der Wel voor zijn liefde voor de handbalsport en aan sponsor Dirk's Sportcafé. 


 

C-jeugd kampioen zaal 2016-2017

Het is onze C-jeugd gelukt om het kampioenschap in de zaal te winnen! Van harte gefeliciteerd meiden, het was meer dan verdiend!
12 meiden hebben het hele zaalseizoen gestreden voor wat zij waard waren. Felle strijd werd uitgevochten met een aantal tegenstanders (met name Lelystad en Houten) waarbij de meiden steeds aan de goede kant van de score stonden. Met name hun enorme inzet en passie bleken steeds de meerwaarde te zijn in de wedstrijd. Slechts twee wedstrijden gingen nipt verloren (tegen Fidelitas en Voice) en één wedstrijd eindigde in een gelijkspel (tegen Wasmeer). Met name de wedstrijd tegen Wasmeer heeft grote indruk gemaakt omdat dat eigenlijk de kampioenswedstrijd was en hoewel ASV dacht de wedstrijd gewonnen te hebben beslisten de scheidsrechters anders. Toen moest er nog twee weken gewacht worden om alsnog het kampioenschap binnen te halen: tegen ASC uit Amersfoort werd een gemakkelijke overwinning behaald met 
19-2. De ontlading na de wedstrijd was er niet minder om: de meiden en coaches gingen uit hun dak en ook het massaal meegereisde publiek was in vervoering. Beladen met medailles, bekers en bloemen trokken de meiden zich daarna terug in de kleedkamer waar daarna spontaan de champagne (nee geen alcohol) in het rond werd gespoten en genuttigd. 
Diezelfde 12 meiden mochten later op de platte kar Ankeveen onveilig maken. Onder zeer luid getoeter van chauffeur Els werd het hele dorp getrakteerd op een orkaan van geluid die de luidkeels zingende meiden maakten. De Ankeveners lieten zich niet onbetuigd en kwamen massaal naar buiten om de meiden toe te juichen! Na afloop was er nog een gezellig samenzijn van speelsters en ouders in het Wapen van Ankeveen waar Stefan weer had gezorgd voor een heerlijk buffet.
Nu op naar het veldseizoen!