Handbal‎ > ‎Vacatures‎ > ‎Voetbal‎ > ‎Wedstrijdverslagen‎ > ‎

Wedstrijdverslag 01-02-2020

Geplaatst 2 feb. 2020 05:02 door Hans Ankeveen   [ 2 feb. 2020 05:02 bijgewerkt ]
1e ELFTAL KRIJGT LESJE IN EFFECTIVITEIT EN VERLIEST MET 2-0 VAN VVJ

In Utrecht namen de Ankeveners met Bernio Dap weer in de gelederen meteen het initiatief en waren de bovenliggende partij.
Veel kansen op de openingstreffer voor ASV”65, maar het vizier stond niet op scherp en men wilde het te gehaast te wild afmaken.

In de 6 de minuut was er een rush van Bernio Dap die de Utrechtse defensie het nakijken gaf, maar hij zag zijn inzet op de paal belanden.

De mee opgekomen voorstopper Benjamin Tol had de afvallende bal voor het inschieten vanaf 6 meter, maar schoot helaas over.
Vanaf het middenveld gaven Puk Loggen, Patrick van der Voorst en met name Laurens van de Greft mooie steekballetjes op de snelle spitsen Bernio Dap en Yamil Logali.
VVJ had er geen antwoord op maar ze verzuimden het gewoon af te maken.
In de 28 ste minuut liep Yamil Logali na een mooie steekbal de complete defensie van VVJ voorbij, omspeelde op een knappe manier de keeper, maar schoot iets van rechts voor een open doel op de binnenkant van de paal.
De opkomende Bernio Dap die de afvallende bal precies voor zijn voeten kreeg schoot deze niet te missen kans snoeihard op de lat.

Daarna volgden nog enkele lobjes over de keeper van VVJ, maar allemaal te onzuiver.
Na de rust werd centrumspits Joel Wielzen ingebracht en ging ASV”65 met 3 spitsen spelen, hetgeen nog meer kansen opleverde.
Joel Wielzen gaf nog een prima voorzet op Bernio Dap, maar de bal wilde er niet in.
Het was om gek van te worden en doordat men veel ruimte ging weggeven op het middenveld kwam VVJ er steeds meer uit

. Bij tijd en wijle moesten onze goalie Koen Schouten en libero Jesse Molly, die beiden terug kunnen zien op een uitstekende wedstrijd, handelend optreden.
Toen sloeg het noodlot toe, want als jezelf niet scoort doet de tegenstander dat wel.
In de 81ste minuut en in de 88 ste minuut  scoorde de captain van VVJ heel doeltreffend twee keer.
Gewoon niet nadenken en uithalen. ASV”65 wilde het te mooi doen en soms op een zaalvoetballende manier.

Het moet echt effectiever. Kansen creëren is natuurlijk een kwaliteit van de ploeg, maar het afmaken is toch het belangrijkste in het voetbal,
Donderdagavond maar veel trainen op het afwerken
. Komende zaterdag speelt ASV”65 thuis tegen Vianen en hebben gelet op de uitwedstrijd nog wat recht te zetten.