Handbal‎ > ‎Vacatures‎ > ‎Voetbal‎ > ‎Wedstrijdverslagen‎ > ‎

Wedstrijdverslag 12 oktober 2019

Geplaatst 13 okt. 2019 01:56 door Hans Ankeveen   [ 13 okt. 2019 01:56 bijgewerkt ]
Belangrijke en verdiende overwinning

Na het vrije weekend van afgelopen week stond de 3e competitie wedstrijd thuis tegen Faja Lobi Kds op het programma.
De gastheren hadden 3 punten uit 2 gespeelde wedstrijden en de bezoekers hadden 3 punten uit 3 gespeelde wedstrijden.
Mocht Asv wat willen dit seizoen was het noodzakelijk om de drie punten thuis te houden.

Om 15.00 uur werd er afgetrapt op een iets wat natte maar perfecte grasmat in Ankeveen.
Asv pakte direct het initiatief en probeerde met snel en verzorgd positiespel Faja Lobi terug te dringen op eigen helft.
Dit lukte aller aardigst en in deze fase was het wachten op de openingstreffer.
Helaas voor de thuisploeg stond het vieziger niet op scherp en trad een oude wet in het voetbal op.
Tijdens een van de schaarse uitvallen van de bezoekers en enige twijfel bij Asv (buitenspel) ronde de spits prima af, 0-1.
Asv rechte de rug en ging stoïcijns door met het spelen van snel en verzorgd positiespel, aanval op aanval werd afgevuurd op het doel van Faja Lobi.
In deze fase was het soms genieten van de Ankeveeners maar het was vooral zaak om te scoren en om zichzelf te belonen.
Dat gebeurde ook, spits Tol werd goed vrijgespeeld in het vijandelijke strafschopgebied en ronde kiezelhard af, 1-1.
Men rook bloed, zette door en de mooiste aanval van de middag werd op de mat gelegd.
Met een verzorgde en snelle opbouw vanuit achter snelde Decker met een 1, 2tje langs de zijlijn, was niet zelfzuchtig en gaf af op Logali, 2-1.

Faja Lobi was rijp voor de slacht maar Asv vergat zichzelf te belonen, in plaats van uitlopen naar een grotere voorsprong werd het zelfs nog even spannend toen een bal op het Ankeveense doel belande.

De rust werdt met een verdiende 2-1 voorsprong bereikt.
Van Laar complimenteerde zijn ploeg met het vertoonde spel maar verweet dat er geen grotere voorsprong op het scorebord stond.

In de tweede helft probeerde Faja Lobi iets meer druk te zetten wat resulteerde in veel balbezit zonder grote kansen.
Asv counterde daarin tegen en ook nu had men de beste kansen maar net zoals in de eerste helft vergat men zich te belonen.

Uiteindelijk kwam die terechte beloning, van Voorst beloonde zijn tomeloze trainingsinzet met een fraaie treffer, 3-1.
De buit was binnen en Asv liet de teugels wat vieren terwijl Faja Lobi vocht voor de laatste kansen en meer risico’s nam.
Dit resulteerde in 20 onnodig spannende laatste minuten, helemaal omdat 10 minuten voor tijd een verkeerde inspeelpass meedogenloos afgestraft werd, 3-2.

Ook na deze tegentreffer kreeg Asv nog enkele kansen, helaas werdt er niet meer gescoord maar konden de drie punten bijgeschreven worden.

Bij vlagen was het genieten en werd er echt goed gevoetbald. De groep wordt langzaam weer compleet en de ziekenboeg stroomt leeg. Volgende week gaat met om bezoek bij Vianen waar men voor niets minder dan drie punten wil vertrekken.