Handbal‎ > ‎Vacatures‎ > ‎Voetbal‎ > ‎Wedstrijdverslagen‎ > ‎

Wedstrijdverslag Zaterdag 28-09-2019

Geplaatst 30 sep. 2019 06:09 door Hans Ankeveen   [ 30 sep. 2019 06:09 bijgewerkt ]
Verdiende overwinning

Zaterdag 28-09-2019 stond de eerste streek derby op het programma, Oso 1 - Asv 1.
Na de valse competitie start vorige week van de Ankeveeners was het direct zaak om punten te behalen, dat werden er 3!

De start van de wedstrijd was voor de groen-wit gestreepte.
Zoals men wil voetballen deed men, geduldig positiespel, veel kat wisselingen en aanvallen over de zijkanten werd Oso flink terug geduwd op eigen helft.
De keeper van Oso moest twee keer handelend optreden maar na circa 15 min moest hij toch capituleren.
Een fraaie steekpass vanuit het middenveld zette Price vrij voor de keeper welke niet faalde, 0-1.
Asv zette door en kreeg kans om zich een eenvoudige middag toe te bedelen.
Helaas stond het vizier niet op scherp, in een van de schaarse uitvallen van Oso kreeg men een vrije trap welke ongelukkig van richting veranderd werd, 1-1.
Asv herpakte zich en drong de tegenstander ver terug op eigen helft.
De ijverige Nanto bekroonde zijn optreden met een knappe individuele actie aan de linker zijkant, hij kapte naar binnen en schoot diagonaal met zijn linker been in, 1-2.
In plaats van door drukken liet Asv de teugels wat vieren, Oso kwam veelal met lange ballen op de helft van Asv en prompt werdt het 2-2 door een goede goal.
Toch wist Asv met een voorsprong de rust te bereiken, een terecht gegeven vrije bal rand 16 werd vakbekwaam ingeschoten door Yuri, 2-3.

Van Laar besprak in de rust dat Asv vooral 1 tegenstander had hedenmiddag, namelijk zichzelf.
Er moest in een hoger tempo gespeeld worden, meer kant wisselingen en vooral geduldig blijven, de kansen komen vanzelf.
1 tactische wissel, Anthony werd gewisseld voor Jesse.

Asv kwam goed de kleedkamer uit, met veel balbezit werd Oso wederom diep op eigen helft terug gedrongen.
Na enkele mogelijkheden besliste de goed spelende Yamiel welke een plaag bleek te zijn voor zijn links back de wedstrijd, 2-4.
De honger was niet gestild van de Ankeveeners.....men die ruim een jaar niet gewonnen hadden roken bloed en legde aanval op aanval op de mat.
De 2-5 van Nanto was er een uit het boekje, met een perfect omschakel moment staken we de snelle Yamiel weg welke niet zelfzuchtig was en de goed meegelopen Nanto bediende, wedstrijd gespeeld.
Prince en Nanto (net terug van een blessure) kregen wat rust en werden gewisseld voor Giovanni en Marouane.
Oso had inmiddels een rode kaart opgelopen en Asv had in deze fase zichzelf moeten belonen en meer goals moeten maken.
Uiteindelijk kreeg men nog een terechte penalty welke beheerst door Youri binnengeschoten werd, 2-6.

Na ruim een jaar zonder overwinningen was het afgelopen zaterdag raak, eindelijk kom men weer eens 3 punten bijschrijven, en terecht.
Het veldspel wordt met de week beter, men leert elkaar beter kennen en de looplijnen worden duidelijker.

Hopelijk sluiten deze week weer twee spelers aan uit de ziekenboeg en kan men volledig trainen waarna de blik gaat naar de volgende uitwedstrijd, De Dreef.