Wedstrijdverslagen

Toernooi Mini's

Geplaatst 6 feb. 2017 13:05 door Secretaris Handbal   [ 17 nov. 2017 00:21 bijgewerkt ]

Zondag 22 januari 2017 hebben onze mini's voor het eerst een toernooi gespeeld bij Shot in IJsselstein. Na vele trainingsuren, waarbij in spelvorm het handbalspel geleerd werd, was het nu tijd voor het echte werk!  De mini's spelen overdwars over het handbalveld met kleine doelen. Het was duidelijk dat het vele trainen zijn vruchten af heeft geworpen want er werd heel leuk samengespeeld. De kinderen waren enthousiast met aanvallen en verdedigen en moedigden elkaar aan. Ook de ouders en begeleiding waren heel enthousiast, zeker toen er ook nog een paar doelpunten gemaakt werden!

Bekijk het fotoalbum van het toernooi.

Dit smaakt naar meer en binnenkort volgen dan ook nieuwe toernooien.

Zondag 22 november Lelystad D1 - ASV D2

Geplaatst 24 nov. 2015 06:05 door Secretaris Handbal   [ 24 nov. 2015 06:08 bijgewerkt ]

Afgelopen zondag speelde het tweede team van ASV een uitwedstrijd in Lelystad. Net als de voorgaande wedstrijden probeerde ASV meteen vanaf de start fanatiek te verdedigen zodat er geen onnodige doelpunten aan onze kant zouden worden gemaakt. Er werden meteen wat mooie goals gemaakt doordat ze in de aanval goed de gaten konden vinden. Helaas werden er door de scheidsrechter aan onze kant wat verdedigingsfouten gezien waardoor de tegenstander een aantal pingels meekreeg. Hierdoor eindigde de eerste helft nog redelijk spannend met een tussenstand van 4-5.

Tijdens de rust werden de meiden streng toegesproken door beide coaches Eric en Jolanda die vonden dat er teveel paniek in ons spel te zien was. Dit onder andere omdat onze aanvaller Kelly werd vastgezet. De dames besloten daarop snellere aanvallen in te zetten. Ook omdat ze merkten dat de tegenstander moe begon te worden. Door een aantal mooie pases van keepster Marit op onze snelle spelers en minder overtredingen aan de zijde van ASV werd de wedstrijd afgesloten met een welverdiende overwinning en was de eindstand 17-9.
Ga zo door meiden!

Beachhandbal toernooi D-jeugd

Geplaatst 17 jun. 2015 11:20 door Secretaris Handbal   [ 17 jun. 2015 11:29 bijgewerkt ]

Zaterdag 6 juni 2015. Een werkelijk prachtige zonovergoten dag. En onze meiden spelen vandaag beach handbal!

Heerlijk spelen in het zand, nee niet met schepjes en emmertjes, maar met een kleine rubberen bal.

Al vroeg moesten we aanwezig zijn, want om 09.00 uur begon het programma al. Er was al veel jeugd aanwezig in de categorie E en D en iedereen stond nog wat onwennig, want wat is beach handbal nou eigenlijk?

Beach handbal wordt op een veld van zand gespeeld van 27 meter lang en 12 meter breed. Er spelen twee teams tegen elkaar van ieder 1 keeper en 3 veldspelers en op blote voeten. De bal is ongeveer de helft van de normale speelbal en er valt zelfs iets mee te stuiteren op het zand. De bedoeling is om snel mogelijk bij het doel van de tegenstander te komen en die uit positie te spelen en te scoren. Maak je een spectaculair doelpunt, bijvoorbeeld door een vliegertje of met een pirouette, dan kun je zelfs twee punten tegelijk verdienen. Ook als de keeper scoort levert het 2 punten op.

De eerste wedstrijd moest door ASV gefloten worden dus kon er alvast een beetje afgekeken worden hoe andere teams met de regels om gingen en daarna moesten de meiden zelf aan de bak. We begonnen ijzersterk en stonden binnen korte tijd 4 punten voor. Er werd goed overgespeeld in de aanval en er was steeds dreiging naar het doel toe. In de verdediging was het even wennen want ze stonden maar met 3 meiden en moesten een lijn van 12 meter verdedigen. De tegenstander kwam beter in het spel en begon ook te scoren. Het was een spannende wedstrijd die uiteindelijk in gelijk spel eindigde. Strafworpen moesten de winnaar opleveren. Jet stopte drie strafworpen en ASV won de wedstrijd dus!

De tweede wedstrijd was lastig. Het was een sterke tegenstander die heel goed de scoringsmogelijkheden van hun keeper wist te benutten. En ja ieder doelpunt is dan 2 punten waard. Er werd gevochten als leeuwen, maar de meiden redden het net niet.

De derde wedstrijd was weer spannend en eindigde in gelijkspel. Toen moesten er shoot outs genomen worden. Ieder team mag vijf keer op het doel van de tegenstander schieten. De keeper gooit de bal naar de eigen veldspeler en die moet dan proberen te scoren bij de keeper van de tegenstander. Degene die dit het vaakst lukt is de winnaar van de wedstrijd. ASV was de verdiende winnaar van de wedstrijd.

ASV werd tweede in de poule en mocht toen nog om het kampioenschap spelen tegen de ploeg waar de meiden in de tweede wedstrijd tegen gespeeld hadden. Hoewel er om iedere bal met volle inzet gestreden werd was de tegenstander een maatje te groot. ASV werd in haar eerste beach handbal toernooi toch mooi 2e!

De gelegenheidscoaches Vero en Bernadette en vaste teller Marc hebben genoten van de meiden! Ook het in grote getalen meegereisde publiek heeft zich zeer vermaakt.

Meiden: TOP!

Zondag 25 januari - Houten tegen ASV C1

Geplaatst 2 feb. 2015 03:48 door Secretaris Handbal

Op zondag 25 januari speelden we om 11.00 uur uit tegen Houten. We waren ruim op tijd aanwezig. Omdat bij de vorige wedstrijd Houten in de 2e helft 1 op 1 ging verdedigen ging ik ervan uit dat dat vandaag niet zou gebeuren. Door de 1 op 1 verdediging konden wij vorige keer veel scoren en daardoor was de eindstand toen 24-14.

De eerste aanval kregen we meteen een doelpunt om onze oren. Dat is niet de bedoeling dames. Meteen daarna werd het 1-1. Opnieuw beginnen dus. Het was de 1e helft erg spannend met nog een paar seconden te spelen gooide Merel van ongeveer de middellijn naar de keeper en de bal verdween hoog in de hoek. Kortom dit was het mooiste doelpunt van de wedstrijd en de ruststand kwam daarmee op 7-9.

In de rust hebben we besproken dat we direct na rust een aantal doelpunten moeten maken want Houten speelde gewoon erg goed en ik was er niet zeker van dat we deze wedstrijd zouden kunnen winnen. En ja hoor, de 2e helft begint en het regende doelpunten, ook leuk om te zien dat Kim vanaf de hoek 2x scoort en Jip die komt instarten, de bal vanuit de hoek ontvangt en uithaalt en ook scoort. Echt super. De dames hadden wel commentaar op de scheidsrechter omdat die partijdig floot. We kregen 3x geel en Nelly mocht uiteindelijk 2 minuten uitrusten op de bank. Nergens voor nodig maar blijkbaar vond de scheidsrechter van wel en ja de scheidsrechter heeft altijd gelijk. In de rust had ik de dames al gezegd dat ze niet in discussie moeten gaan met de scheidsrechter ook al heeft hij niet de juiste beslissing genomen. We moeten ons eigen spel spelen en niet laten beïnvloeden door wie dan ook.

Al met al een zeer leuke, sportieve wedstrijd met als eind resultaat 13-21 en we nemen dus de punten opnieuw mee naar huis.

Dames ga zo door. Zoals jullie nu verdedigen en aanvallen en met elkaar samenwerken is super. Houden zo. Op zaterdag 31 januari a.s. komt de moeilijkste wedstrijd van het seizoen. Thuis in de Fuik tegen HVBS (nr. 1 met 3 punten voorsprong) om 18.15 uur. Ik ben benieuwd. We spelen thuis en dat is toch een voordeel. Maar als we blijven spelen zoals we dat de afgelopen wedstrijden hebben gedaan, heb ik er alle vertrouwen in.

Succes!

Birgitta Hodde

coach C1

Zondag 18 januari - ASV C1 tegen Wasmeer

Geplaatst 2 feb. 2015 03:43 door Secretaris Handbal   [ 2 feb. 2015 03:45 bijgewerkt ]

Deze derby is altijd spannend. In Hilversum hadden wij maar nipt verloren van Wasmeer (18-15). Omdat Kaya er die zondag niet kon zijn stond Jip als reservekeepster op doel.  En dat ging helemaal niet zo slecht. Maar vandaag was Kaya wel aanwezig en was ik ervan overtuigd dat we deze wedstrijd zouden kunnen winnen. De teams waren aan elkaar gewaagd. Uitdaging genoeg dus.

Met trainster Jolanda als extra steun op de bank begonnen we vol goede moed aan deze wedstrijd. Ruststand was weliswaar 7-3 in ons voordeel maar er moest meer break-out gelopen worden want we speelden niet zoals we eigenlijk zouden kunnen.

Het praatje van Jolanda in de rust heeft zeker geholpen want vanaf dat moment ging het beter. Er waren leuke acties te zien en er werd veel break-out gelopen en daardoor ook meer gescoord. Kortom weer een topprestatie van deze dames. De eindstand was 15-9 voor ons en wij namen de punten dankbaar in ontvangst. Het was van beide kanten een sportieve wedstrijd en zowel ASV als Wasmeer blijven elkaar volgen via de NHV-site omdat we beiden wel benieuwd zijn hoe het andere team heeft gespeeld.

groetjes,

Birgitta Hodde

coach C1

Nieuwjaarsontbijt 4 januari en wedstrijd ASV C1 tegen LHV

Geplaatst 5 jan. 2015 02:05 door Secretaris Handbal   [ 13 jan. 2015 11:30 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]

Inmiddels is het 2015 en begonnen wij vandaag met een nieuwjaarsontbijt, geregeld door de Jeugdcommissie. Het was erg gezellig. Ieder teamlid had een lootje getrokken en moest iets voor degene die op het lootje stond iets kopen en een gedicht maken. 

Het startte om 10.30 uur waar we samen met de D-jeugd een ontbijt hebben genuttigd in de kantine van ASV. De tafels waren aan elkaar gezet en het was gezellig gedekt met lekkere broodjes en beleg, jus d'orange en warme chocolademelk en zelfs sterretjes. Het zag er gezellig en feestelijk uit. Na het ontbijt ging ieder team aan een aparte tafel zitten en kon een ieder om de beurt een kadootje uitpakken en het gedicht voorlezen. Namens de C1 en mijzelf wil ik de Jeugdcommissie hartelijk bedanken voor deze gezellige ochtend. Fijn dat jullie dit voor ons wilden doen!

Om 12.15 uur was het afgelopen en gingen we eerst naar huis want we hoefden pas om 14.45 uur in de Fuik te handballen tegen LHV. We hadden nog niet eerder tegen LHV gespeeld, dus ik kon niet precies aangeven waar de dames op moesten letten. Alhoewel LHV op de 6e plaats stond zegt dat wederom niets. De eerste helft verliep erg moeizaam. LHV verdedigde goed maar ik had het idee dat de dames nog niet echt wakker waren of misschien waren ze wel wel te relaxed? Geen idee, maar er moest iets veranderen want zo gaan we de wedstrijd niet winnen.

In de rust nog maar eens aangegeven wat ik van het team verwachtte en ja hoor, het kwartje bleek uiteindelijk te vallen, zoals wel vaker pas in de 2e helft. De wedstrijd was erg spannend (zelfs voor de scheidsrechter Grace) en de scores gingen gelijk op. Op een gegeven moment stond het 6-6 met nog een aantal minuten te spelen. Uiteindelijk hebben we toch nog 2x weten te scoren en namen we de punten mee naar huis. Het team heeft keihard gewerkt in de 2e helft en dat was leuk om te zien en daar ben ik trots op. Vond het leuk om te zien dat Kim vanuit de hoek heeft gescoord. Ga zo door. Je ziet het, op een gegeven moment lukt het!

groetjes,

Birgitta Hodde

coach C1

Zondag 14 december - ASV C1 tegen Nijenrodes

Geplaatst 5 jan. 2015 01:59 door Secretaris Handbal   [ 5 jan. 2015 06:33 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]

Qua stand staan beide teams gelijk alleen hadden wij een beter doelsaldo. Kortom uitdaging genoeg om 2 punten mee naar huis te nemen. Sanne was helaas ziek en daarom had ik Femke (uit de D) gevraagd om mee te doen.

In het begin was het lastig spelen tegen Nijenrodes en kwamen we met moeite langs de verdediging. Ruststand was 3-8 maar ik was er niet gerust op. Heb de dames in de rust toegesproken en aangegeven dat we beter kunnen dan dat we laten zien en dat we moesten zorgen dat Nijenrodes geen punten kon scoren. Het praatje heeft blijkbaar geholpen want de 2e helft ging stukken beter. Femke heeft ook gescoord en de uitslag was 4-14 voor ons, dus heeft Nijenrodes slechts 1x in de tweede helft kunnen scoren. Top gedaan dames en goed keeperswerk van Kaya.

Jullie kunnen nu lekker gaan genieten van de kerstvakantie!

groetjes,

Birgitta Hodde

coach C-Jeugd

Zondag 7 december - ASV C1 tegen Leidsche Rijn C2

Geplaatst 10 dec. 2014 12:12 door Secretaris Handbal   [ 5 jan. 2015 06:33 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]

Vooraf aan de wedstrijd kwam hun coach naar me toe en vroeg hoe het ging en gaf aan dat haar team dit seizoen voor het eerst met elkaar speelden. Alhoewel ons team al enkele jaren met elkaar speelt zegt dat in principe niets. Leidsche Rijn stond volgens de ranglijst onderaan maar dat zegt ook niet zoveel. Vaak is het zelfs moeilijker om tegen de onderste te spelen omdat je als team geneigd bent je aan te passen aan de tegenstander. Alhoewel ik in mijn praatje vooraf aan de wedstrijd had aangegeven ons eigen spel te moeten spelen en ons zeker niet aan te passen aan de tegenstander gebeurde dat in de eerste helft wel. We stond al snel 1-0 achter. Het leek meer op een wandelclub dan op een handbal team. De ruststand was nl. 7-3, weliswaar in ons voordeel. In de rust hebben zowel ik als Jolanda (de trainster van de dinsdag die vandaag ook op de bank zat) de dames ernstig toe gesproken. We gaan meer break-outs lopen, meer snelheid in de bal, een vrije bal wordt met 3 spelers en 1 ervoor genomen en ga zo maar door. Ik wist dat we beter konden handballen dan dat we in de eerste helft hadden laten zien.

De tweede helft ging wel degelijk beter en blijkbaar heeft ons praatje geholpen. Ook verdedigend ging het beter. Er waren mooie acties te zien en er werd geregeld break-out gelopen. Uiteindelijk was de eindstand 21-6 in ons voordeel en maken wij ons op voor de komende wedstrijd tegen Nijenrodes uit Breukelen op zondag 14 december a.s.

We staan op dit moment gelijk met Nijenrodes wat betreft het aantal punten alleen hebben wij een beter doelsaldo. Kortom een uitdaging om de punten a.s. zondag mee naar huis te nemen.

Ik heb er alle vertrouwen in.

groetjes

Birgitta Hodde

coach C-Jeugd

Schoolhandbaltoernooi ASV Handbal

Geplaatst 29 sep. 2014 03:39 door Secretaris Handbal   [ 5 jan. 2015 06:33 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]

Op woensdag 17 september vond het schoolhandbaltoernooi plaats. Dit jaar was het toernooi wederom een succes! Veel scholen uit de omgeving deden mee en er waren maar liefst 7 meidenteams en 7 jongensteams aanwezig. Zelfs het weer zat mee aldaar het zonnetje straalde en de temperatuur steeg.

Om 13:40u startte de eerste twee teams. Dit jaar hebben wij een grasveld gemaakt op het naastgelegen voetbalveld vanwege de vele teams die zich hebben ingeschreven.

Tot op het laatste moment bleef de uitslag spannend. De scores lagen heel dicht bij elkaar. Uiteindelijk hebben wij een winnaar kunnen aanwijzen die de wisselbeker mee naar huis mocht nemen.

Uit de meisjespoule is dat geworden: St. Antoniusschool

En uit de jongenspoule is dat geworden: Warinschool

Nogmaals van harte gefeliciteerd met de winst! Voor volgend jaar hebben wij een nieuwe prijs in het leven geroepen, de Fair-Play prijs voor het team dat zich het meest sportief gedraagt naar tegenstanders en scheidsrechters toe. Wij vinden het mooi om te zien dat teams respect tonen aan elkaar in en om het veld en hier willen wij vanaf volgend jaar een beloning voor uitreiken.

Wij willen iedereen graag nogmaals bedanken die deze dag tot een succes hebben gemaakt! Zonder jullie hulp kon er geen toernooi plaatsvinden.

 Zijn er kinderen die handbal toch wel een hele leuk sport vinden, maar eerst graag een keertje mee willen trainen? Geen probleem, bij ons mag je vrijblijvend 3x meetrainen en een wedstrijdje meespelen. Wedstrijdjes vinden plaats op zondag (soms ook op zaterdag) en tijden kunnen varieren. Trainingen vinden plaats op dinsdag- en donderdagavond van 18:30u tot 19:30u.

Lijk het je leuk?

Voor meer informatie en/of opgeven kun je een mailtje sturen naar: chantaldenblanken1@hotmail.com


Met sportieve groeten,

De Jeugdcommissie van ASV Handbal 


Wedstrijdverslag Dames 1 - zondag 31 augustus 2014

Geplaatst 3 sep. 2014 10:22 door Admin Asvankeveen   [ 8 sep. 2014 11:51 bijgewerkt door Secretaris Handbal ]

Na 3 weken voorbereiding stond vandaag de 1e wedstrijd van dit seizoen op het programma. Onze dames begonnen met een thuiswedstrijd tegen K.D.O.

In het begin was het nog even aftasten door beide teams. Het was K.D.O. dat de score opende door een goed uitgespeelde aanval vanaf de RH. Marit , die haar debuut maakte bij Dames 1, kon helaas de bal niet keren. 

Door een doelpunt vanaf de RO van Chantal kwamen we weer op gelijke hoogte.
K.D.O. had de beschikking over een paar zeer goede opbouwers, die qua lengte ver boven onze dames uittoornden.

Zij hadden tevens de beschikking over een prima afstandschot wat erg moeilijk te verdedigen was voor onze dames.

K.D.O. liep in de loop van de wedstrijd uit naar een 10-5 voorsprong, maar onze dames gaven het  niet op en kwamen terug door collectief te blijven spelen tot een russtand van 11-8 in het voordeel van K.D.O. 

In de rust werden nog even de puntjes op de ï gezet en gingen onze dames vol goede moed de tweede helft in. Onze dames pakten de aanwijzingen van de coach goed op en K.D.O. had er duidelijk moeite mee. Het doel werd niet zo makkelijk meer gevonden.

Onze dames kwamen sterk terug tot een gelijke stand van 13-13.
Jammer genoeg konden ze dit niet vasthouden, ondanks goed keepsters werk van Marit die ook nog even een strafworp stopte. 

K.D.O. wist het doel nog 5x te treffen en onze dames nog maar 2x wat leidde tot de eindstand van 18-15 in het voordeel van K.D.O.

Een uitslag die niet voelde als een verlies voor onze dames, die kunnen terugzien op een goede wedstrijd waarin veel uitgespeelde kansen werden gecreëerd die helaas niet leidden tot een doelpunt, omdat de paal geraakt werd. (11x)

Ook was het fijn om Natasja weer aan het handballen te zien na 2 seizoenen blessureleed. Ik heb er alle vertrouwen in dat de punten gaan komen, er zit veel potentie in deze groep.

De scores van vandaag kwamen van:
Marjolein, Natasja en Veronique 1x, Nienke 2x en Chantal 10x.

Meiden ik heb van jullie genoten!!

Petra den Blanken

1-10 of 11