IN MEMORIAM - Gerard Koelink

Geplaatst 14 sep. 2020 13:13 door Secretaris Handbal   [ 14 sep. 2020 13:15 bijgewerkt ]


Vol ongeloof hoorden wij zaterdag het bericht dat onze voorzitter van ASV Handbal Gerard Koelink op 59-jarige leeftijd plotseling is overleden. Een maand geleden had Gerard zijn omgeving geïnformeerd dat bij hem een kwaadaardige kanker was geconstateerd die met chemokuren hopelijk onder controle gehouden zou kunnen worden. Hij ging die strijd met volle overtuiging en goede moed aan en had net de eerste twee kuren achter de rug. Des te wranger is het dat Gerard geen kans heeft gekregen om zijn vechtlust te kunnen tonen. Op 12 september overleed hij aan de gevolgen van een hartstilstand.

Vroeger actief als voetballer bij SV ‘s-Graveland, maar de laatste jaren vooral op de racefiets, want fietsen was zijn grote passie. Gerard fietste bij de Stichting Alpe DuZes veel geld bij elkaar voor onderzoek naar kanker. Behalve die vele beklimmingen op deze berg, organiseerde hij ook anderen evenementen om op die manier zoveel mogelijk geld in te zamelen. Zijn sociale betrokkenheid toonde hij ook als schoolbestuurder en huidig voorzitter van onze handbalvereniging.

Gerard was 7 jaar voorzitter van ASV Handbal en bestuurslid in het dagelijks bestuur van ASV Totaal. Hij vervulde beide functies met veel inzet en toewijding, met zijn passie voor sport en hart voor het dorp. Met zijn ondernemerschap, realisme en kritische blik hield hij ons als bestuur en onze vereniging op de juiste koers. Hij zat altijd vol goede ideeën over hoe we de dingen samen anders en beter konden doen en was echt een verbindende factor binnen onze vereniging. Zelfs tijdens de laatste vergadering, zat hij nog vol ideeën over de toekomst van ASV. Wij zullen hem missen als gedreven vrijwilliger en willen Astrid, Maarten, Floris en Julia en andere familieleden en vrienden heel veel sterkte wensen met de verwerking van dit verlies.


Bestuur ASV Handbal

Verandering secretaris ASV Voetbal

Geplaatst 2 aug. 2020 09:55 door Hans Ankeveen   [ 2 aug. 2020 09:56 bijgewerkt ]

Beste leden, ouders/verzorgers en trainers/leiders,

Na acht leuke, gezellige en leerzame jaren met alle ups en downs bij AS'65 te hebben gehad is voor mij  de tijd nu aangebroken om mijn vleugels verder uit te spreiden.

Mijn functie als secretaris met heel veel verschillende nevenfuncties heb ik aan het einde van het afgelopen seizoen neergelegd.

Kelly Holdinga (dochter van onze vice-voorzitter Geurt Holdinga) zal het secretariaat van mij overnemen en kunt zich tot haar wenden m.b.t. alle voetbalzaken, ledenadministratie en andere vragen.

    Haar mailadres is secretarisvoetbal@asvankeveen.nl

 
 Ik wens Kelly en ASV’65 veel succes in de toekomst en jullie zien mij vast nog wel een keer verschijnen op het ASV’65 terrein.

 Iedereen bedankt voor alles en stay safe!

 
Groetjes van

Wenda Velzeboer

(oud) secretaris ASV ‘65

In memoriam Piet Ketelaar

Geplaatst 19 jul. 2020 10:24 door Hans Ankeveen   [ 19 jul. 2020 10:35 bijgewerkt ]

Wij kregen het trieste bericht dat onze Piet Ketelaar, na een kortstondig ziektebed , op 70-jarige leeftijd overleden is.
Piet was een natuurliefhebber pur sang en een enorm bewogen sociaal en sportief mens.
Hij kon genieten van de kleine dingen in het leven.
Hij trad nooit zo op de voorgrond, maar liet wel degelijk weten hoe hij over zaken dacht.
 
Vaak kwam ik hem wandelend tegen in zijn trainingspak op het Bergse Pad om een rondje richting de Dammerkade te gaan maken,
 
Dan genoot hij van de prachtige natuur en dan liet hij zijn gedachten gaan en dat gaf hem rust.
Verder fietste hij graag en kon uitstekend skiën op de pistes.
 
Als voetballer was hij zeer getalenteerd en speelde jaren in het vlaggenschip van ASV”65. Dat hij meer dan alleen een
goede voetballer  was bleek wel dat men hem selecteerde als jochie van 15/16 om in de betaalde jeugd van Gooiland te komen
spelen, wat hij met verve deed.
Verder was hij na zijn actieve voetbalcarriere zeer betrokken bij het wel en wee van ASV”65.
Hij had een groot voetbalverstand en hij vond het leuk om met mij over technische / tactische zaken te sparren en we hadden een klik
samen.
 
Hij was trots op ASV”65 en wist altijd aan alles een positieve draai te geven. Zo zal ik hem zeker blijven herinneren.
Ook maakte hij jaren deel uit van het onderhoudsteam op ons sportpark.
Geen enkele klus was hem teveel, van lijnen trekken tot de grassprietjes eruit trekken,
want zo zei hij onze velden moeten eruit zien als biljartlakens.
 
Wij danken Piet voor alles voor wat hij voor de club betekend heeft en we gaan hem erg missen.
 
Vrij onverwachts ging hij te vroeg heen en wensen zijn echtgenote, kinderen en naaste familie en vrienden veel sterke om dit verlies
te kunnen dragen.
Hij wordt niet vergeten en de mooie herinneringen blijven.
 
Namens het bestuur van ASV”65
Dick Blom. voorzitter

                                         


                Piet zittend 2de van links bij ASV”65 en helemaal rechts zittend bij de jeugd van Gooiland.                                           

     Afscheid jeugdtrainer voetbal

Geplaatst 2 jun. 2020 11:45 door Hans Ankeveen   [ 30 jun. 2020 03:36 bijgewerkt door Secretaris Handbal ]

Zaterdag jl. hebben wij afscheid genomen van Ragner als jeugdtrainer. Hij begon zo'n 10 jaar
geleden als assistent van Geurt Holdinga en groeide uit tot een topjeugdtrainer. Wij willen je
niet alleen namens alle jeugdspelers, ouders etc., maar ook namens het bestuur ontzettend
bedanken voor je tomeloze inzet al die jaren. Het bestuur is trots op mensen zoals jij die zich
zo voorbeeldig en belangeloos inzetten voor de jeugd en indirect voor het hele dorp.
Met sportieve groet,

Namens het bestuur van ASV:65
Dick Blom


Nieuwe corona maatregelen

Geplaatst 22 apr. 2020 11:14 door Hans Ankeveen   [ 22 apr. 2020 11:19 bijgewerkt ]

Wat betekenen de nieuwe corona maatregelen van het kabinet voor de verenigingen? Duidelijk is dat het vanaf 29 april weer is toegestaan om jeugd georganiseerd en beheersbaar te laten voetballen bij hun club. Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar (basisschoolleeftijd, t/m onder 13 leeftijdscategorie) van de overheid weer komen trainen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar (voortgezet onderwijs, onder 14 t/m onder 19 leeftijdscategorie) is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven.

Daar zijn we voorzichtig blij mee. Sport heeft een positieve invloed op de gezondheid van de jeugd en veel kinderen hebben de afgelopen weken te veel stil moeten zitten. Daarnaast kunnen ze ook weer naar het spelplezier en de omgang met hun voetbalvriendjes en -vriendinnetjes uitkijken.

Momenteel zijn we in overleg met de overheid over maatregelen om het voetbal ‘coronaproof’ te maken. Het plan is dat het amateurvoetbal (en vooral het trainen) voorzichtig en gefaseerd weer op gang komt, waarbij we dus beginnen met de jeugd. Wanneer elke keer een nieuwe fase aanvangt, is volledig afhankelijk van de mogelijkheden die de corona maatregelen van de overheid bieden.

Gezondheid en veiligheid zijn en blijven altijd het uitgangspunt.

 

Competities Amateurvoetbal niet herstart

Geplaatst 2 apr. 2020 05:58 door Hans Ankeveen

Met het oog op de dinsdag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat.

Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus* en in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het niet meer toegestaan om tot en met 28 april te voetballen.

Richten op verenigingsleven

Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven.”

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: “Nederland heeft een uniek verenigingsleven dat inmiddels geruime tijd stilligt. Sommige mensen zijn ziek, sommigen helaas zelfs overleden en velen zitten verplicht thuis. Het gaat bij ons om vrijwilligers en amateurvoetballers voor wie de vraag ‘hoe nu verder?’ steeds zwaarder gaat wegen. Vandaag kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven.”

“Voetbal is voor ons belangrijk maar gezondheid staat daar altijd ver boven. Zeker nu. Mocht Nederland voor de zomer toch weer veilig kunnen voetballen en de overheidsmaatregelen worden om die reden afgeschaald, dan ondersteunt de KNVB de verenigingen graag met het organiseren van activiteiten zoals toernooien en oefenwedstrijden. Daar willen we ons nu op gaan richten, dat het verenigingsleven als eerste weer op gang komt zodra dat safe is.”

Geen eindstanden

Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken.

“Met ons besluit om de competities niet te hervatten zijn we niet over een nacht ijs gegaan. Zo hebben we eerder veelvuldig contact gehad met vertegenwoordigers van verenigingen in het land, onze ledenraad en alle belangenverenigingen in het amateurvoetbal. We zijn ons er namelijk van bewust dat hoe logisch deze beslissing ook is, deze ook impact heeft op de hobby en passie van onze 1,2 miljoen leden en financiële gevolgen kan hebben voor de 3.000 verenigingen.” 

coronavirus

Geplaatst 13 mrt. 2020 08:46 door Hans Ankeveen

Wedstrijden en trainingen afgelast i.v.m. coronavirus

 In navolging van de KNVB-richtlijnen zijn bij ASV ‘65 naast de competitiewedstrijden per direct ook alle trainingen en oefenwedstrijden tot 31 maart 2020 afgelast.

Het Bestuur

Vrijdag 20 maart Bingo gaat niet door i.v.m. coronavirus

Geplaatst 2 mrt. 2020 09:49 door Hans Ankeveen   [ 13 mrt. 2020 09:17 bijgewerkt ]


Zaterdag 14 maart N.L. Doet klussen dag gaat helaas niet door i.v.m. coronavirus

Geplaatst 2 mrt. 2020 02:10 door Hans Ankeveen   [ 13 mrt. 2020 09:18 bijgewerkt ]


In memoriam Nico la Maître

Geplaatst 2 feb. 2020 04:57 door Hans Ankeveen   [ 2 feb. 2020 05:10 bijgewerkt ]

Wij ontvingen het droeve bericht dat Nico la Maître op 73 jarige leeftijd overleden is.
Nico was in het verleden een bevlogen jeugdleider bij de junioren bij ASV”65.
Ook deed hij jaren met zijn bedrijf aan ondersteunende sponsoring en later nog aan shirtsponsoring binnen onze vereniging.
 
Nico heeft jaren in Ankeveen gewoond en droeg onze club een warm hart toe.
Bij belangrijke wedstrijden van ons eerste elftal was hij vaak van de partij en had altijd een plezierige bijdrage aan de derde helft.
Dan was het nakaarten onder het genot van een hapje en drankje over de wedstrijd en de opstelling.
We hadden vaak leuke discussies over wie er wel en niet in de as van het elftal moesten staan.
 
Nico speelde in wellicht het beste A-juniorenteam wat ‘s-Graveland ooit gehad heeft.
Zelf mocht ik nog met hem in ‘s-Graveland 1 tegen het grote Ajax spelen.
Later speelde hij nog bij topteams als Gooiland, FC Hilversum en Elinkwijk.
Hij was een linkspoot met een fluwelen techniek.
Een fijn mens is ons ontvallen en willen Nico bedanken voor alles wat hij voor ASV”65 betekend heeft.
Tevens willen wij zijn familie en dierbare nabestaanden sterkte wensen om dit verlies te dragen.

Namens het bestuur van ASV”65
Dick Blom

1-10 of 100