Archief‎ > ‎

Voetbalverslag Beker ASV 1 - doelstelling

Geplaatst 17 sep. 2012 02:49 door Admin Asvankeveen   [ 25 jul. 2013 13:36 bijgewerkt ]
1E ELFTAL UITGESCHAKELD IN BEKERCOMPETITIE

Het 1e elftal is weer enthousiast begonnen aan het nieuwe seizoen onder de bezielende leiding van de nieuwe trainer Hamid Absalah. Voor de beker werd vorige week zaterdag de 18e augustus  thuis vijfdeklasser OSO met 4-2 verslagen en afgelopen zaterdag moest er uit tegen zaterdag vierdeklasser de Vecht worden aangetreden.

De Vecht had zijn eerste wedstrijd met 4-0 van OSO gewonnen en aangezien Allen Weerbaar zich teruggetrokken heeft uit de bekercompetitie was het een rechtstreekse finale om zich te plaatsen voor de volgende ronde. ASV begon voortvarend in een 4-3-3 formatie en kwam al snel op een 2-0 voorsprong via doelpunten van Yoeri Tol en Bizz Vernon. ASV probeerde door te drukken doch het slim counterende de Vecht zorgde dat de ruststand met 2-2 aanbrak.

Na rust werd het een zeer open wedstrijd met acceptabel spel van ASV zijde, doch het ging zo nu en dan mis in de omschakeling bij balverlies, waarvan de Vecht slim profiteerde.
Het scoreverloop was in de 2e helft: 3-2, 3-3, 4-3,5-3,5-4  en uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 6-4 voor de Vecht. Wederom waren de doelpuntenmakers Yoeri Tol en Bizz Vernon. Good old Ton de Jong( de baco-panter) verdedigde zijn doel op 58 jarige leeftijd met verve. Volgende week staat Mike Vonk weer onder de lat in de 1e competitiewedstrijd uit tegen Batavia'90 in Lelystad.


DOELSTELLING HUIDIG SEIZOEN
De doelstelling van vorig seizoen was het behalen van de nacompetitie, hetgeen ook gehaald is en op een haar na werd de promotie naar de 4e klasse helaas niet bereikt. Dit seizoen wordt de lat uiteraard weer hoger gelegd en is de doelstelling promoveren naar de 4e klasse, hetzij via de nacompetitie danwel via rechtstreekse promotie. De selectie is in vergelijking met vorig seizoen weer iets sterker geworden en de indeling lijkt op voorhand iets makkelijker, doch daar schuilt wellicht juist het gevaar in.
Maar zowel de selectie als de nieuwe trainer stralen veel vertrouwen uit en hebben er veel zin in.

Gelet ook op de kwaliteiten van het 2de team is ook  daar promotie een must, mede ook om de aansluiting met het 1st elftal te behouden. Vorig seizoen hebben zij uiteindelijk de verwachtingen niet waargemaakt, al begonnen zij goed, doch konden het niet vasthouden en dus zal er nu in een heuse herkansing uit een ander vaatje getapt dienen te worden. 


OVERZICHT VAN ALLE ELFTALLEN DIT SEIZOEN
ASV heeft als senioren teams een 1e, 2e en een veteranen team.
Nieuw is dit seizoen dat er een dames-elftal is die aan de competitie gaat deelnemen.
De dames waren al 2 jaar aan het trainen en speelden af en toe een vriendschappelijk potje, maar gaan dus nu tot het serieuze werk over. We gaan ze volgen en zijn zeer benieuwd naar hun verrichtingen.

De jeugdteams bestaan dit seizoen uit de knutjes, de F1 en de F2, de E1 en de D1.
We zijn zeer blij dat er een D1 gevormd kan worden waarmee er weer gebouwd kan worden richting een uiteindelijke A1 in de toekomst, die weer voor continuïteit van de vereniging kan zorgen. Geurt Holdinga in wie ik veel vertrouwen heb zal dit seizoen als jeugdtrainer hiervoor de eerste stap gaan zetten. Ik heb met Geurt afgesproken dat we straks samen weer een A1 gaan afleveren waar men zowel binnen als buiten Wijdemeren weer ontzag voor zal hebben.

Het is leuk in ieder geval dat het seizoen weer staat te beginnen en dat ASV al is het een klein cluppie weer behoorlijk leeft.

Met sportieve groet,
Dick Blom