Archief‎ > ‎

Voetbalverslagen 16 september 2012

Geplaatst 17 sep. 2012 02:52 door Admin Asvankeveen   [ 26 jul. 2013 09:07 bijgewerkt ]
1E ELFTAL VOOR DERDE KEER OP RIJ MET LEGE HANDEN

Zondag 9 sept.jl. werd in een slechte thuiswedstrijd met 3-0 van VSC uit Utrecht verloren en afgelopen zondag moest er 
uit tegen het Utrechtse PVC worden aangetreden. Ook deze wedstrijd werd wederom verloren en zo is de seizoenstart van de Ankeveners dramatisch te noemen. De 1e helft ging gelijk op en hielden beide ploegen elkaar in evenwicht al was PVC iets gevaarlijker.

Trainer Hamid Absalah predikt het 4-3-3 systeem, hetgeen weer even wennen is voor the Ankeveense boys en de uitvoering verloopt moeizaam tot nu toe. Zij zijn het 4-4-2 systeem met een ruit op het middenveld gewend.

In de 2e helft legde PVC de vinger op de zere plekken en speelde veel compacter dan ASV.
Er werd door de Ankeveners veel te veel ruimte tussen de linies gelaten en er werd veel balverlies geleden en dan stonden er teveel mensen voor de bal. Evenals de laatste weken kwamen de Ankeveners telkens een mannetje op het middenveld tekort en werden de uitbraken van PVC steeds gevaarlijker en het was dan ook in de 68e minuut toen de thuisclub verdiend op een 1-0 voorsprong kwam. ASV drong wel aan,maar maakte een machteloze indruk en speelde onsamenhangend. De gevaarlijke spitsen Prince George en Bizz Vernon kwamen niet los van hun directe tegenstander en gedijen meer in een vrije rol in een 4-4-2 systeem waar
ze voor verrassing kunnen zorgen, aangezien hun positie niet voorspelbaar is en verwarrend werkt voor de verdediging van de tegenstander.Het was aan goed keeperswerk van Mike Vonk te danken dat de eindstand beperkt bleef tot 1-0.

Aanstaande zondag is er de thuiswedstrijd tegen het Utrechtse Domstad Majella, aanvang 14.00 uur.
Aangezien deze tegenstander afgelopen zondag met 11-0 verloor van VSC gaan we ervan uit dat we
mogen rekenen op een klinkende eerste overwinning van dit seizoen, hetgeen het zelfvertrouwen
weer zal opvijzelen en kan Hamid afstand nemen van het van Basten-syndroom. Veel succes in ieder geval.


2E ELFTAL BEHAALT FRAAI GELIJKSPEL IN DE BEKER
Het 2e elftal kwam niet in actie en behaalde zondag 9 september jl. voor de beker een fraai gelijkspel tegen Laren 2, dat uitkomt in de reserve 4e klasse. Zondag a.s. is er om 11.00 uur de thuiswedstrijd tegen SDO 3.


VETERANEN AFGEDROOGD MET 7-2
De veteranen hadden de uitwedstrijd tegen Sloterdijk op het programma staan en hoopten op een goede competitiestart. Zij keken echter al snel tegen een 1-0 achterstand aan na het bekende wekelijkse Frank de Boer foutje van Joost botterman. Marco van de Berg scoorde fraai de gelijkmaker in de 17e minuut.Sloterdijk was echter daarna een maat of 15 te groot voor the good old en domineerden volop en de russtand werd bepaald op 3-1.

Vervolgens werd de 2e helft een echte walkover. De eindstand werd uiteindelijk 7-2. Sander de Oostduitser was verantwoordelijk voor de 2e Ankeveense goal. Marcel Veenman werd vrijdag in de namiddag (zonder brommer gelukkig) gesignaleerd bij Bollie Blooper en had de zenuwen voor de competitieopening en wilde zich alvast wat moed indrinken, doch gelukkig voor iedereen werd hij tot grensrechter gebombardeerd.

Ruud Jansen speelde een puike wedstrijd en aan goalie Ton de Jong was het te danken dat 
Sloterdijk niet aan de dubbele cijfers toekwam. Wim Reymerink ( de blanke en wat moliige uitvoering van onze international Willems) behoorde ook tot de beteren(minder slechteren). Volgende week beter mannen.


DAMES  1 VERLIEST GEFLATTEERD MET 6-2 
De ladies hadden de eerste competitiewedstrijd uit in Leusden tegen Roda'46 voor de boeg. Zij speelden een alleraardigste wedstrijd en kwamen op een 1-0 voorsprong door Madouc. Door wat onnodige foutjes werd er thee gedronken met een 4-1 achterstand. Na rust scoorde Jorieke Booij voor ASV de verdiende 4-2.

De eindstand werd uiteindelijk een 6-2 nederlaag. 
Het technisch duo Ans Kamer en Dennis Rijkse waren gematigd tevreden en vonden de nederlaag geflatteerd. Nou girls werken van de week aan de persoonlijke foutjes en laat zien dat jullie niet alleen een fysieke aanwinst voor ASV zijn.

Aanstaande zondag is er de thuiswedstrijd om 12.00 uur tegen VVZA.

Sportieve groet,
Dick Blom