Archief‎ > ‎

3 DE PLAATS ASV PETANQUE’91

Geplaatst 13 mrt. 2014 01:04 door Admin Asvankeveen   [ 20 okt. 2015 08:05 bijgewerkt ]
De petanquers van ASV zijn de deze wintercompetitie op een fraaie 3de
 plaats geëindigd in het eindklassement.

Zaterdag 8 maart j.l. werd de laatste competitie ronde gespeeld in het bouledrome van Les Cailloux in Zeist tegen de Gooiers uit Hilversum. Het team van ASV speelde de laatste dag met 2 invallers en wat de vorige keer wel lukte ging deze keer in de laatste wedstrijd niet door.

De banen in Zeist zijn net beton en om daar uit de voeten te kunnen moet je kunnen knikkeren en dat kunnen ze niet in Ankeveen want daar spelen ze het spel zoals het gespeeld moet worden met geplaatste ballen bij de but in plaats van te knikkeren naar de but.

In de eerste ronde werden er 2 wedstrijden verloren en 1 gewonnen en daar zou in de 2de ronde verandering moeten komen om in de race te blijven. In de 2de ronde gebeurde dit ook en er werden 2 wedstrijden gewonnen en was er nog niets beslist.

Daar men niet van de andere wedstrijden de stand wilde weten ( alle 6 de teams in de 2de klasse speelden in Zeist) was men helemaal op zich zelf aangewezen. De laatste ronde moest dus de beslissing brengen en het ging zoals zo vaak gelijk op. Er werd er 1 gewonnen en 1 verloren zodat het echt weer op de laatste wedstrijd aan kwam.

Volgens de leidster van dit team was het op en ging het helemaal niet meer en werd er  verloren zodat ook de wedstrijd met 4-5 veloren ging. Hierna was het wachten op de andere verenigingen om het eind klassement bekend te maken en daaruit bleek dat Mazijk de Petanque kampioen was geworden door hun winstpartij tegen de nummer 2 Randenbroek.

De eindstand zag er als volgt uit:
1 Mazijk de Petanque     8 wedstrijden gewonnen en 56 wedstrijdpunten
2 Randenbroek                6 wedstrijden gewonnen en 50 wedstrijdpunten
3 ASV Petanque’91        6 wedstrijden gewonnen en 49 wedstrijdpunten
4 de Gooiers                     6 wedstrijden gewonnen en 47 wedstrijdpunten
5 PVN                                2 wedstrijden gewonnen en 38 wedstrijdpunten
6 Les Cailloux                  2 wedstrijden gewonnen en 30 wedstrijdpunten


Zoals je ziet waren de ploegen 1 tot en met 4 aardig aan elkaar gewaagd. Nu de wintercompetitie er weer op zit gaan de boulers van ASV weer naar buiten en dat is op hun banen op het ASV terrein in Ankeveen waar iedere  donderdagavond weer gespeeld gaat worden vanaf 19.00 uur. In principe kunt u informatie krijgen daar want dan is er altijd iemand van het bestuur aanwezig.

Zaterdag 29 maart is het eerste toernooi en wel “Het Aanvangstoernooi.”

Inschrijven tot 10.45 uur zodat men om 11.00 uur kan starten met de wedstrijden.