Archief‎ > ‎

Competitiewedstrijd - 27 Oktober 2012

Geplaatst 27 okt. 2012 11:49 door Secretaris Petanque   [ 29 jul. 2013 07:52 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]

Zaterdag 27 oktober 2012 werd voor ASV Petanque “91 de 2de ronde gespeeld in de
competitie. Het werd een thuis wedstrijd tegen een dames team van de Gooiers en daar waren een heleboel oude bekenden bij.

De thuiswedstrijden van ASV worden gespeeld in de boule drome van de Geemshoorn in Soest. Deze hal die aan alle wedstrijd maten voorziet daar voelen de ASV-ers zich wel thuis.

Om 13.00 uur werd de toss verricht voor de 1ste ronde en daar werd gelijk zeer levendige wedstrijden gespeeld met een zeer aan elkaar gewaagd team. Team 1 werd in de laatste menne gepasseerd en zodoende werd een teleurstellende 12-13 nederlaag geleden.

Team 2 deed het beter en na een evenwichtige wedstrijd werden de dames met een 13-9 naar de kantine verwezen.

Het 3de team had nog wat recht te zetten daar zij in de vorige competitie wedstrijd alles hadden verloren. Zij starten zeer sterk en er kwam mooie score uit nl 13-4.

Na een koffie pauze kon de 2de wedstrijd ronde gespeeld worden en daar revancheerde het eerste team zich van de 12-13 nederlaag door een snelle 13-6 score te maken.

Team 2 kreeg in deze ronde geen bal geplaatst en het tireren was ook niet best en teleurgesteld ging men aan de koffie met 3-13 verlies.

Team 3 had de smaak te pakken en ging gewoon door waar ze geëindigd waren en wonnen hun partij met 13-7. De dames van de Gooiers vonden het een teleurstellende wedstrijd tot dus ver en dat kwam natuurlijk door het goede spel van ASV.

Terug in de kantine werd er dus overlegd hoe we het beste de 3de ronde konden spelen om de wedstrijd in zijn geheel te winnen. Vol goede moed dus ronde 3 in wat voor team een een rare wedstrijd zou worden. De tussenstanden waren : 3-0 6-0 6-5 9-5 9-10 en toen lagen de speelballen zo op het terrein dat de tegenstander geen bal meer had en ASV nog 5 ballen. De tireur Elly ging schieten voor ruimte maar zij schoot de but uit met nog 4 ballen voor ASV of te wel gewoon 13-10 winst. Klasse !!!

Team 3 stond met 11-0 voor op dat moment en ze hadden geen mededogen en wonnen met 13-0. Het 2de team stond op dat moment met 11-8 achter maar doordat Cor zijn laatste bal zo plaatste dat de but meeging naar achter en daar alle ballen van ASV lagen maakte hij de partij uit met 5 punten en dus 13-11. Voorwaar een knappe prestatie daar ze ‘n lastige dames ploeg tegen zich hadden. Terugziende over deze wedstrijd tegen de Gooiers werd er revanche genomen op zichzelf daar de vorige keer werd verloren en nu dus een 7-2 overwinning.

Aan staande zaterdag word alweer de 3de wedstrijd dag gehouden en dan speelt ASV weer in Soest maar dan tegen Cercle uit IJsselstein.

Met vriendelijke groet

Wim Bornhijm