Archief‎ > ‎

ASV Petanque’91 Midzomer Toernooi

Geplaatst 29 jul. 2013 01:00 door Admin Asvankeveen   [ 4 apr. 2014 02:34 bijgewerkt ]
Zaterdag 27 juli werd er in Ankeveen de 2de  ronde gespeeld voor het algemeen clubkampioenschap 2013 van de vereniging. De weervoorspellingen waren niet al te best maar de Ankeveners kennende die hebben altijd de weer goden mee. Om 11.00 uur werden de 1ste wedstrijden gespeeld en die waren gelijk al met verrassende uitslagen. Daar de wedstrijden om circa 12.00 uur in de 1ste ronde waren gespeeld kwamen de deelnemers precies op tijd binnen.

Er kwam een stortbui water naar beneden met een flink portie onweer en dan is het stoppen met spelen vanwege de metalen ballen waar mee gespeeld worden en dit zeer gevaarlijk is.

Nadat men een half uur gewacht had konden een paar vrijwilligers de banen prepareren zodat het water eraf was en men de overige wedstrijden kon spelen. Op de foto ziet men dat men druk bezig is om het water te laten verdwijnen.

Na ruim een uur kon de 2 ronde beginnen en verder bleef het de hele dag weer droog met een zomerse temperatuur zodat men aardig kon zweten. Was het niet van de temperatuur dan wel van de wedstrijden want de winnaars van het 1ste  toernooi kwamen vandaag niet aan de bak zodat men zeer verrassende winnaars kreeg wat alleen maar goed is voor het kampioenschap.De top 5 van vandaag zag er als volgt uit:

1  Edwin Berends      4 gewonnen en 27 pluspunten
2  Kees van Schaik    3 gewonnen en 20 pluspunten
3/4  Cor van Schaik   3 gewonnen en 10 pluspunten
       Piet van Leijen    3 gewonnen en 10 pluspunten
5   Frans Wiegers       3 gewonnen en 7 pluspunten

Tussen de partijen door zorgde de organisatie voor een heerlijke kop soep voor het nodige zout peil in het lichaam van de mens ( niet te zout , soep was heerlijk ). Nadat men om 16.00 uur de laatste uitslagen had verwerkt en iedereen zijn of haar prijs had uitgezocht werd er weer afscheid genomen en tot een volgende keer.

Ons volgende toernooi in deze cyclus is Zaterdag 31 augustus : het Triangel toernooi en 26 oktober het Wie Wat Waar toernooi dat deze cyclus besluit.


Namens ASV Petanque’91

Wim Bornhijm