Archief‎ > ‎

ASV Petanque verslaat Koploper

Geplaatst 14 jan. 2014 23:19 door Admin Asvankeveen   [ 20 okt. 2015 08:06 bijgewerkt ]
De petanquers van ASV speelden zaterdag 11 januari hun wedstrijd tegen 
Mazijk de Petanque uit Wijk bij Duurstede. Daar de helft van de competitie erop zit was dit de eerste terugwedstrijd. In Wijk werd met 4-5 verloren na een paar zeer onterecht verloren wedstrijden maar die tellen ook. De tegenstander staat fier bovenaan in de competitie daar  ze alle 5 de wedstrijddagen hebben gewonnen. Nadat het wedstrijdformulier was ingevuld werd er getosst voor de 1 ste ronde.

De start was stroef en team 1 verloor na een wisselvallige partij met 8-13. Team 2 deed het beter en won de partij na aanvallend spel met 13-8 en team 3 moest nog wakker worden en verloor met 6-13.

Na de koffie werd er afgesproken dat we vandaag toch voor de winst zouden gaan en dat bleek dus in de 2 de ronde. Team 1 leverde een super spannende partij af en dat leverde in de laatste werpronde de 13-12 overwinning op.

Team 2 kwam na een 11-5 achterstand terug tot 11-11 maar daarna maakte de tegenstander de partij op fraaie wijze uit. Het 3de team deed wat er gedaan moest worden en men versloeg hun tegenstander met 13-7. Men was ervan overtuigd dat vandaag de tegenstander te verslaan is maar dan moest in de laatste ronde minimaal 2 partijen gewonnen worden. Tussenstand 3-3 .

De afspraak was geen 2 maar 3 dus moest er sterk gespeeld worden Het team dat als 1 ste de tegenstander over de knie legde was het team van Ben,Stef en Ton. De tegenstander was 

helemaal nergens een verloor met 13-4. Het 2 de team speelde ernaast en Marja, Elly en Wim sloegen hun slag na 7-7 en maakte daarna de partij uit en won met 13-7. De buit was binnen maar team 3 maakte het feest compleet.

Thea , Cor en Edwin stuurde hun tegenstander met 13-10 naar huis en de tegenstander was niet vrolijk. Men zei dat ze wel hadden verwacht van ASV te kunnen winnen maar dat viel ze tegen.