Archief‎ > ‎

Dames 1 - Wedstrijdverslag 21-10-2012

Geplaatst 22 okt. 2012 04:48 door Secretaris Handbal   [ 12 aug. 2013 01:44 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]

Zondag 21 oktober stond voor dames 1 de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie op het programma. Na de laatste buitenwedstrijd gespeeld te hebben konden we zonder een week rust al meteen van start in de zaal.

Vorig jaar zijn Dames 1 kampioen geworden en daarbij ook gepromoveerd naar de 2e klasse. In deze klasse hebben we een aantal jaren geleden ook gespeeld dus wisten we enigszins wat ons te wachten stond.

Helaas waren we ook vandaag niet compleet maar omdat dames 2 nog niet hoefde te spelen kon Lisa weer met ons meedoen.

Na een half uur uitloop begonnen we de wedstrijd met een flitsende start. Bij de eerste aanval werd er een overtreding op Peggy gemaakt en hieruit kregen we de eerste penalty mee. Peggy scoorde hierbij de 1-0. Met nog een paar snelle aanvallen kwamen we al  snel op 3-0 voorsprong. Het ging super, de bal speelden we vanuit de druk snel op tempo en we creëerden mooie kansen. De rust gingen we in met  7-11, dus 4 doelpunten voorspong.

De tweede helft ging een stuk moeizamer en kwamen we moeilijk tot scoren. Het bleek ook wel dat de tegenstander in de eerste helft door ons was overrompeld  want de tweede helft stond er een sterker team en liepen ze in op de stand. 30 seconden voor tijd was de stand 13-14. Het kon eigenlijk niet meer mis gaan. Maar door balverlies en doordat op het juiste moment de tijdstraf van de tegenstander  voorbij was konden zij in de break out gaan en daarbij de gelijkmaker maken.

Helaas, maar gezien het feit dat dit onze eerste zaalwedstrijd was, het team niet compleet was en we een divisie hoger spelen kunnen we zeer tevreden zijn over het resultaat.

Volgende week spelen we om 15:20 uur tegen de dames van Legmeervogels in de Blijk. Legmeervogels heeft afgelopen weekend met 24 -10 gewonnen van Leidsche Rijn. Het belooft dus weer een snelle en spannende wedstrijd te worden.