Archief‎ > ‎

Dames 1 - Wedstrijdverslag 25-11-2012

Geplaatst 27 nov. 2012 04:41 door Secretaris Handbal   [ 12 aug. 2013 01:43 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]

Wedstrijdverslag Dames 1 Zondag 25 November 2012.

Vandaag moesten we thuis in de Fuik tegen het hoger geklasseerde Leidsche Rijn 2. Deze ploeg speelt al een aantal seizoenen in de 2e klasse. Een pittige wedstrijd stond ons dus te wachten. De tribune was vandaag goed gevuld met publiek. Helaas moeten we Natasja een lange tijd gaan missen. Het is nu eindelijk duidelijk wat er met haar schouder aan de hand is. Ze moet een operatie ondergaan om de boel van binnen te kunnen herstellen. Hopelijk gaat het niet te lang voor haar duren dat ze geholpen wordt.

 

Na enig aftasten door beide teams opende Leidsche Rijn de score, wij kwamen op gelijke hoogte door een mooi afstandschot van Veronique. Met een snoei hard afstandschot nam Leidsche Rijn wederom de voorsprong. Chantal maakte eveneens met een mooi afstandschot gelijk. Leidsche Rijn speelde zeer snel in de aanval, je kon zien dat dit team goed op elkaar ingespeeld was. Onze verdediging moest hard werken om ze af te stoppen.

Chantal tikte de bal tussenuit de aanval van Leidsche Rijn en scoorde weer gelijk uit een break-out.


Daarna konden wij het doel niet vinden van de tegenstander. Peggy werd zeer goed en stevig verdedigd aan de cirkel, hierdoor was ze moeilijk te bereiken voor onze opbouwsters. Dit was de laatste weken een goed wapen in ons aanvalspel. Leidsche Rijn nam wederom de voorsprong door een bal die hard via de kruising en mijn achterhoofd het doel inging. Ik zag even sterretjes maar kon gelukkig verder. Helaas kregen we nog 2 strafworpen tegen voor rust die ik niet kon stoppen. Ruststand: 3-6 voor Leidsche Rijn.

 

In de rust werden de puntjes op de i gezet en gingen we weer met een goede spirit het veld in. Het duurde even voor er weer gescoord werd.  Helaas was het Leidsche Rijn dat doel trof vanuit de rebound van een door mij gestopte strafworp scoorden zij 3-7. We raakten niet in paniek en speelden nu wel volgens afspraak, Marjolein scoorde vanuit de hoek door een snel gespeelde aanvalsopbouw  4-7. Leidsche Rijn scoorde daarna 2x vanaf de cirkel 4-9.

Wederom gaven we niet op en kwamen we door doelpunten van Sabine, Chantal, Ellen en Lisa ( die scoorde via een kopbal door de geschoten bal van Chantal van richting te veranderen) weer helemaal terug in de wedstrijd. 9-9 Het publiek ging helemaal uit zijn dak.


Leidsche Rijn had het even niet meer, dit hadden ze nooit verwacht. Verdedigend hadden we het nu beter onder controle en werd het voor Leidsche Rijn steeds moeilijker om door onze verdediging heen te komen. De score ging daarna gelijk op 9-10, 10-10, 10-11, 11-11, 11-12, 12-12. Peggy scoorde in deze fase alle gelijkmakers vanaf de rechter opbouwplaats, waar ze naar toe was verhuisd na een tactische zet vanaf de wisselbank.

Wederom nam Leidsche Rijn een voorsprong 12-13, Ellen scoorde gelijk 13-13. Het publiek werd steeds enthousiaster en zweepte ons op. Voor het eerst in de wedstrijd namen we een voorsprong door een doelpunt van Chantal 14-13.


Leidsche Rijn maakte weer gelijk door het benutten van een strafworp, hierna volgde er weer een strafworp en deze wist ik te stoppen. Het gejuich klonk vanaf de tribune. Peggy scoorde 15-14 voor ons maar door weer 2 gegeven strafworpen nam Leidsche Rijn met 15-16 de voorsprong. De spanning was te snijden op de tribune en op het veld. In de laatste 2 minuten sloegen we toe, eerst Peggy die gelijk maakte 16-16 en met nog 57 seconden op de klok schoot Chantal de verdiende overwinning in het doel van de tegenstander 17-16.

Leidsche Rijn zette  nog 1 keer aan maar het lukte ze niet om nog een doelpunt te maken.

Het eindsignaal volgde en iedereen ging uit zijn dak.

 
Dit was een echte teamprestatie waar ik best wel trots op ben. De overwinning was een feit en niet alleen door de meiden die gescoord hadden maar ook door Daniëlle en Yvonne en ons fantastische publiek dat als 1 man achter ons stond top hoor !!!


Volgende week weer een zware wedstrijd voor de boeg dan is , wederom in de Fuik om 16:45 uur,  WeHave de tegenstander. WeHave staat 2e in de poule op dit moment.

 

Petra den Blanken