Archief‎ > ‎

Dames 2 - Wedstrijdverslag 28-10-2012

Geplaatst 29 okt. 2012 11:15 door Secretaris Handbal   [ 12 aug. 2013 01:44 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]

Na een extra uurtje slaap begint  Dames 2 het duel tegen BHC uit Bussum. Chantal fluit de wedstrijd in sporthal de Blijk in Nederhorst den Berg.

 

Na een aanval van BHC sprint Lisa vliegensvlug naar de andere kant. Voordat ze kan gooien, wordt ze vastgehouden door een boomlange speelster van de tegenpartij. BHC heeft de eerste gele kaart te pakken en Kelly neemt de strafworp. Ze raakt de paal.  Na 10 minuten spelen, is het toch BHC die het eerste doelpunt maakt, 0-1. Joyce krijgt een gele kaart en BHC krijgt een strafworp en zo de kans om verder uit te lopen, maar de strafworp wordt afgekeurd.

 

Meerdere keren proberen de meiden voor de gelijkmaker te zorgen. Roos schiet net boven het doel, maar een poging later scoort ze toch de 1-1. Talitha maakt gebruik van het balverlies van de tegenpartij. Ze duikt op de bal en laat niet meer los. ASV mag weer in de aanval. Joyce zet ASV op een voorsprong, 2-1.

Kelly gaat in de break out, springt op en gooit de bal hard richting het net. Met een harde knal komt de bal net boven het doel tegen de muur aan. “Bal naar beneden drukken Kel!” roept Petra vanuit het doel. Net voor de rust trekt BHC de score gelijk, 2-2.

 

De tweede helft wordt sneller gespeeld en doelkansen worden vaker benut. Lisa gaat weer in de break out en Olga en Pamela lopen mee. Olga krijgt de bal en ze gooit de bal keurig links onder in de hoek. Ondanks het mooie doorglijden in de cirkel, zag Chantal toch dat Olga teveel stappen zette. Doelpunt afgekeurd. Een paar minuten later neemt Kelly het advies van Petra toch ter harte en scoort de 3-2. De boomlange speelster van BHC probeert te scoren en ze landt met het verdedigende duo Lisa en Sanne op een hoopje in de cirkel. Lisa krijgt 2 minuten en BHC trekt de score met een penalty weer gelijk, 3-3. Bij terugkomst in het spel krijgt Lisa al snel een duw van een tegenspeelster die daarvoor 2 minuten krijgt (lees: kleine Saskia, voor de Boer zoekt Vrouw-kenners). Kelly neemt de penalty en het is 3-4. Met nog 7 minuten op de klok trekt BHC de score weer gelijk, 4-4. Het wordt spannend. Beide partijen proberen het winnende punt te maken. Petra laat geen bal het doel in komen en uiteindelijk scoort Kelly het laatste en winnende doelpunt, 5-4. Gefeliciteerd dames!
 
Door: Mariska Brouwer