Archief‎ > ‎

EINDE JAAR TOERNOOI BOULERS ASV PETANQUE ‘91

Geplaatst 19 dec. 2012 02:21 door Admin Asvankeveen   [ 29 jul. 2013 07:53 bijgewerkt ]
Zaterdag 15 december was de finale dag voor de boulers van ASV. Deze dag is altijd een feestelijke afsluiting van het boule jaar waar weer met veel spelvreugde diverse toernooien werden gespeeld. Ook deze dag werd ASV weer verblijd met een sponsoring en wel een onbekende gulle gever en IP Inspecties BV van Peter de Kwant Het bedrijf voor Visie op Veiligheid. De boulers van ASV zijn beide sponsoren veel dank verschuldigd en daar hebben zij geen moeite mee. Nu kan de commissie de prijzentafel een waardige afsluiting geven van het jaar 2012.

Zoals gewoon had ASV de weergoden ook deze dag mee en bleven de regenbuien achterwege. Nadat er 4 partijen gespeeld waren kon de prijsuitreiking plaats vinden en bleek Edwin Berends de sterkste op saldo. N.l. 4 winst en 28 pluspunten. Op de 2de plaats eindigde Elly van Vliet met 4 plus 21 punten. 3 werd Nellie Wiegers 4 met 19 plus punten een daarna Stef Fokker 3 plus 12. Ric Degekamp werd 5de en bleef Felix Flameling met 1 plus punt voor
in 3 winst partijen.

Na de prijsuitreiking was het tijd voor de bekendmaking van de Clubkampioen 2012. Deze titel werd gewonnen nadat er 4 aangewezen toernooien waren gespeeld en daar de beste speler of speelster van deze 4 was komen bovendrijven. Het was dit jaar bijzonder spannend want er waren voor aanvang van het laatste toernooi nog 3 kandidaten voor deze titel namelijk Cor van Schaik, Ric Degekamp en Wim Bornhijm. Bij afwezigheid op de laatste dag van Cor bleven over Ric en Wim. Ric had 9 van de 12 partijen gewonnen en Wim 10 dus moest er gestreden worden op het scherp van de snede. Beide spelers waren erop gebrand om de titel te winnen en dat lieten ze zien ook. Ze wonnen hun eerste 3 partijen en toen trok het lot dat ze samen de laatste ronde moesten spelen. Helaas voor hen wisten ze het zelf niet en dus was de spanning groot wie er uiteindelijk de clubkampioen zou worden.

Nadat alle standen waren verwerkt was de 
clubkampioen 2012 WIM BORNHIJM.

Hij kreeg een zeer fraaie trofee overhandigd 
die hij met trots in ontvangst nam.

De top 5 van het eindklassement zag er als volgt uit:
  • Wim Bornhijm, 14 winst partijen en 67 pluspunten
  • Ric Degekamp, 13 winst partijen en 62 pluspunten
  • Cor van Schaik, 10 winst partijen en 52 pluspunten
  • Stef Fokker, 10 winst partijen en 28 pluspunten
  • Edwin Berends, 10 winst partijen en 20 pluspunten.

Hierna was het nog een gezellig uurtje samenzijn voordat het eten werd bezorgd waar traditioneel het jaar mee wordt afgesloten. Het was een geweldige chinese maaltijd waar iedereen volop van heeft genoten en om bijna 18.45 uur ging een ieder voldaan naar huis.

Met boulende groeten namens ASV Petanque’91,

Wim Bornhijm