Archief‎ > ‎

Frans Jeu de Boule Toernooi

Geplaatst 26 mei 2013 23:45 door Admin Asvankeveen   [ 4 apr. 2014 02:36 bijgewerkt ]
De boulers van ASV Petanque speelden op zaterdag 25 mei j.l. weer een zeer geslaagd toernooi wat de naam Frans mee kreeg. om 11.00 uur kon men beginnen met de loting voor de 1ste ronde en kreeg men gelijk weer mooie partijen voorgeschoteld.

Wat ook mooi is, dat het de hele week slecht weer was en de boulers komen op hun wedstrijd banen en het was de hele dag droog met een zacht zonnetje. Na ruim een uur waren de wedstrijden gespeeld in deze ronde en daar kwam Het Franse gebeuren tevoorschijn. Er was deze dag overheerlijke hapjes met Franse kaas en dat viel bij iedereen goed in de smaak. Na deze onderbreking werd de toss verricht voor de 2 men toch een paar verrassende uitslagen te verwerken wat deze sport zo boeiend maakt. Het is lang niet altijd zo dat de favorieten hun partij winnen. Tussen de partijen door werden er weer hapjes geserveerd en gaf dit de kracht voor de 2 laatste ronden. 

Zie de heren genieten.

Mede doordat het ook zo mooi weer was kon de stemming niet stuk en ging men voor de volle winst. Bij de aanvang van de 4 de ronde waren er 5 kandidaten met alles gewonnen Maar zoals al eerder was geschreven er waren zzeer verrassende uitslagen. Dat laatste bleek tijdens de prijsuitreiking want er bleken 2 totaal winnaars te zijn die ook nog eens het zelfde plussaldo kenden. 

De top deze dag die voor iedere deelnemer een echte Franse prijstafel had was : 
1 ex. Pim Polman en Wim Bornhijm   4 gewonnen en 23 pluspunten 
3 Nelly Wiegers                                     3 gewonnen en 14 pluspunten 
4 ex. Jack Bos en Elly van Vliet          3 gewonnen en 13 pluspunten 
6 Ton van Vliet                                       3 gewonnen en 11 pluspunten 

Nadat men de prijzentafel had geleegd werd er nog een heerlijk Frans wijntje gedronken voordat men weer met een tevreden gevoel naar huis ging. 

Namens de Ankeveense Boulers, 
Wim Bornhijm.