Archief‎ > ‎

Kampioenswedstrijd ASV DC1 - Najaden DC2

Geplaatst 21 mrt. 2014 03:01 door Secretaris Handbal   [ 6 aug. 2014 11:56 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]

Op zondag 16 maart jl. moest de C1 haar laatste wedstrijd van het zaalseizoen handballen in de Blijk tegen Najaden uit Almere. Ook al was het team al kampioen (op 1 maart jl.), deze wedstrijd moest toch nog gespeeld worden. En ja, als je tot nu toe maar 1 wedstrijd van het zaalseizoen verloren hebt, dan moet je natuurlijk de laatste wedstrijd ook winnen, ook al ben je al kampioen en zeker als er op de tribune supporters zitten die je aanmoedigen met toeters, bellen en spandoeken, want die zitten er niets voor niets.

We begonnen de wedstrijd goed. Melanie scoorde al gauw het 1e doelpunt en de spanning leek gebroken. De supporters lieten duidelijk horen dat ze aanwezig waren. Er werden mooie aanvallen opgezet waaruit werd gescoord. In de rust stond het 9-3 voor ASV. Na een korte pauze en wat aanwijzingen van Jolanda (waarvoor dank) gingen de meiden op voor de 2e helft. Er vielen over en weer doelpunten, maar het mooiste doelpunt werd door Maud gescoord. Zomaar vanaf de hoek ging ze ervoor. Ze ving de bal, deed een paar passen naar voren, sprong omhoog en met een stuiterbal verdween haar bal in het doel, en het 1e doelpunt van Maud van dit zaalseizoen was een feit. Super trots ben ik op haar dat het haar gelukt is dit seizoen en in het bijzonder in deze wedstrijd te scoren. Ga zo door Maud, je ziet dat je het kunt. Dus go for it!

Al met al is het een hele leuke, sportieve wedstrijd geweest die eindigde in het voordeel van ASV, nl. 19-6. Na het fluitsignaal en het afscheid nemen van de tegenpartij kregen de meiden van de Jeugdcommissie een mooie roos aangeboden en een leuke (snoep)medaille, van Jolanda en Nomi kregen de meiden ook snoep met een mooie tekst erop. Ik kreeg van het team een mooie bos bloemen, een roos van de Jeugdcommissie en een bosje rozen van Jolanda en Nomi. Al met al zijn we als team erg verwend en willen jullie daarvoor hartelijk bedanken. Ook werden de gebruikelijke foto's gemaakt.

Namens het team ook een bedankje aan de scheidsrechter (Veronique) die op de tribune zat toen bleek dat onze scheidsrechter er niet was, dat kan gebeuren. Veronique aarzelde geen moment en kwam naar beneden. Nogmaals bedankt Veronique voor het fluiten van de wedstrijd. Ook Nomi willen wij bedanken omdat zij tijdens de wedstrijd zaaldienst wilde draaien, zodat de ouders van de meiden uit de C1 vanaf de tribune de wedstrijd konden bekijken en natuurlijk Jolanda bedankt voor het meehelpen coachen van de C1 en als laatste willen we alle supporters bedanken die de moeite hebben genomen om naar De Blijk te komen om de C1 aan te moedigen. Bedankt, echt top.

Rond de klok van 16.45 uur vertrok het team richting Weesp alwaar zij bij Plaza de Haven lekker konden eten, aangeboden door Conrad Hodde, waarvoor hartelijk dank, vooral de XXL frikandellen vielen in de smaak. Het was erg gezellig en rond de klok van 18.30 uur werd het team weer opgehaald en kwam er een einde aan een zeer geslaagde dag waar ik en het team met veel plezier op terug zullen kijken.
 
Birgitta Hodde (coach)