Archief‎ > ‎

Opening Toernooi ASV Petanque’91

Geplaatst 24 mrt. 2013 09:58 door Admin Asvankeveen   [ 4 apr. 2014 02:38 bijgewerkt ]
Zaterdag 23 maart kwamen de boulers van ASV voor de eerste keer naar buiten in 2013. Het was een zeer koude dag met een stevig oosten wind en dat gaf geen hoge temperatuur. Met mutsen op en sjaals omgebonden ging men toch om 11.00 uur met elkaar de strijd aan voor de heerlijke prijzen die er deze dag waren te winnen. Doordat er diverse zieken waren was de opkomst niet zo groot maar degene die er waren hebben en pracht toernooi gespeeld. 

Doordat het terrein zacht was en we voor de 1ste keer buiten speelden was het terrein verraderlijk wat conditie betreft en moesten de spelers en speelsters erg wennen. Niettemin werden er gelijk mooie wedstrijden gespeeld en kwamen er ook wel verrassende uitslagen voor. 

Deze dag mochten we ook een mogelijk nieuw lid verwelkomen die in Weesp woont en via internet bij ASV in Ankeveen terecht kwam. Deze dame vond het geweldig en zei dat ze April zeker terug zou komen want het was een zeer geslaagde dag en ze vertelde dat ze een leuke begeleiding kreeg van de mensen en dat ze zich helemaal thuis voelde in Ankeveen. Een mooiere start kan je niet wensen als vereniging en wij hopen dat dit een vervolg gaat krijgen met nog meer enthousiaste mensen. 

Zoals gewoonlijk werden er 4 partijen gespeeld en na 3 wedstrijden waren er 3 deelnemers met de volle winst. Het lot bracht 2 deelnemers in de laatste ronde tegen elkaar en daar ging de strijd gelijk op tot de stand 8-8. Hierna werd het but geschoten en die verdween naar het achterveld van de baan en zodoende kon de partij uitgemaakt worden met 5 punten. 8-13. Een verdiende overwinning van de winnares met haar maatje die zijn revanche had voor zijn eerder geleden nederlaag. 

De top 5 zag er als volgt uit: 
1 Marja Nijnuis                                       4 gewonnen partijen en 40 pluspunten. 
2 Stef Fokker                                          3 gewonnen partijen en 33 pluspunten 
3 ex: Wim Venema en Ben Berends  3 gewonnen en 17 pluspunten 
5 Wim Bornhijm                                     3 gewonnen partijen en 12 pluspunten. 

De wedstrijd commissie had voor de top ook nog een mooie bos bloemen wat de opening van het ju de boule jaar 2013 feestelijk opende. Nadat iedere deelnemer zijn of haar prijs had gekregen werd de thuisreis aanvaard met de wens om elkaar de volgende keer weer te ontmoeten op de banen in Ankeveen. 

Namens de boulers, 
Wim Bornhijm.