Archief‎ > ‎

PETANQUE - STROOPWAFEL TOERNOOI BIJ ASV PETANQUE’91

Geplaatst 27 jun. 2015 13:47 door Admin Asvankeveen   [ 8 sep. 2016 06:48 bijgewerkt ]

Zaterdag j.l. werden er op de banen in Ankeveen het maandelijks Jeu de Boule (petanque) toernooi gespeeld. Onder begeleidende klanken van de Vriendschapskring die op het parkeerterrein de muzikale noten rondstrooide werd te toss gedaan voor de 1ste ronde.

Vol enthousiasme werden deze wedstrijden verspeeld waar bij  1 partij ruim 1½ uur duurde voordat de winnaar bekend was. Nadat de uitslagen door gegeven waren kon men even in de zon weer krachten opdoen voor de 2de ronde.

Ook hierin waren er mooie partijen maar sprong er 1 partij uit met een stand van 13-2. Hierin waren de hand van Ric en Loes duidelijk zichtbaar en ging Elly en Wim met hangende pootjes terug naar de kantine.

Nadat er met een hapje rond geweest was kon de 3de ronde gespeeld worden en daar zaten 2 partijen bij die ook weer de nodige tijd in beslag namen .Wat duidt op gelijke krachten. Voor de 4de ronde getosst werd, werd eerst het vochtgehalte weer op peil gebracht.

Ja de laatste serie wedstrijden moesten de beslissing brengen. Favoriet Ric kreeg 2 medespelers waar hij toch maar weer een beetje geluk had. Wim slecht en Edwin prima. Dus was het een sterk team dat de partij uitmaakte met en knaller van 5 punten. Uitslag 13-7. Nadat alle uitslagen waren doorgemaild kon de eindstand opgemaakt worden een was er 1 persoon met 4 winstpartijen en 2 met 3 winst.

De uitslag :  
1ste Ric Degekamp       4 winst en 19 pluspunten.
2de plaats Wil Berends  3 winst en 17 pluspunten, 
3de Marja Nijnuis           3 winst en 5 pluspunten
4de Edwin Berends met 2 winst en 9 plus punten 
5de en 6de Ben Berends en Joke de Boer 2 winst en 5 plus punten. 

Nadat de prijsuitreiking was geweest kon de organisatie terug zien op een geslaagd toernooi.

Als u dit jaar naar Frankrijk op vakantie gaat kom dan eerst even bij ASV Petanque’91 langs om een paar avonden te oefenen in de  Jeu de Boule sport zodat je met de Fransen een wedstrijdje kan spelen als ze je er om vragen. 
Want sport verbroedert ook in Frankrijk.