Archief‎ > ‎

Slot Toernooi 2013

Geplaatst 2 dec. 2013 09:45 door Admin Asvankeveen   [ 4 apr. 2014 02:28 bijgewerkt ]
Zaterdag 30 november werden op de banen van de Jeu de Boule vereniging van ASV het slot toernooi gespeeld van 2013. 

Deze dag werd verblijd door een geweldige bijdrage van 3 sponsors en wel:
Schilder bedrijf : John Hagen uit Kortenhoef
                              Peter de Kwant
Schilder bedrijf : Jan en Edwin Grijpink uit Ankeveen..

De boulers van ASV bedanken deze sponsoren voor wat weer een super dag zou worden met een gigantisch mooie prijzentafel. Men streed deze dag dus voor de laatste eer van het jaar en ook om thuis te komen met een superprijs.

Doordat het de laatste dag was werden er afwijkende partijen gespeeld en wel eerst een téte a téte wedstrijd , daarna een doubletten wedstrijd en toen waren daar natuurlijk weer de onderlinge strijd die de winnaars tegen elkaar liet uitkomen en zo ook in de laatste doubletten wedstrijd waarna er een tussenklassement werd opgemaakt.

Hierin kwamen de deelnemers qua stand tegen elkaar uit om zodoende voor de laatste téte a téte wedstrijd de winnaars tegen elkaar te laten spelen om zo de afsluitende winnaar te krijgen. Na zeer spannende wedstrijden bleven 2 deelnemers overeind met 4 partijen doordat de  nummers 3 hun laatste partij verloren.

De laatste winnaar is geworden Jack Bos met 4 winstpartijen en 35 saldo punten.
Op de tweede plaats eindigde Elly van Vliet met 4 winstpartijen en 25 saldo punten.
Als gedeelde derde werden gekwalificeerd Cor van Schaik en Wim Bornhijm met 3  winstpartijen en 14 pluspunten.

Om de top 5 rond te maken was Ton van Vliet van met 3 winstpartijen en een saldo van plus 12.

Warm en koud buffet.
Nadat deze wedstrijden waren gespeeld en de prijsuitreiking was geweest werd er gewacht op restaurant de Veensche Plas die deze dag het slot maaltijd zou verzorgen. Rond 5 uur werd het gebracht en het was een mooi en zeer smakelijk uitziende warm en koud buffet met voor iedereen een heerlijke keus. Dat het zeer smakelijk was bleek wel uit het feit dat men soms wel 2 of 3 keer terugkeerde om zijn of haar bord te vullen.

Als slot van deze maaltijd werd er een heerlijke coupe ijs geserveerd met vruchten en slagroom.

Clubkampioen 2013
Nadat alle borden waren opgeruimd kwam daar het moment suprême want de bekendmaking van de Clubkampioen 2013 word bekend gemaakt. Edwin Berends als wedstrijdleider van ASV kwam met een heel betoog hoe het kampioenschap dit jaar was verlopen.

Hij deed dit op zo’n manier dat de spanning knap werd opgevoerd en men langzaam naar de kampioen werd toegepraat. Doordat de nummer 3 op de voorlopige ranglijst er de laatste dag niet bij was ging het kampioenschap in principe nog tussen 2 personen en deze waren na 2 partijen op de laatste dag beide gelijk .
Wat de derde partij bracht was beslissend voor het kampioenschap daar deze 2 tegen elkaar moesten spelen met hun maatje.

De winnaar mocht zich officieus kampioen noemen maar de laatste partij kon nog roet in het eten gooien. Alleen deze 2 personen wisten hiervan dus voor de aanwezigen was het een verrassing wie de kampioen was.

Hierna sprak hij het verlossende woord en werd Wim Bornhijm Clubkampioen 2013Onder applaus werd hij verblijd met de kampioene bloemen met bij behorende cadeau bonnen.

Op de tweede plaats eindigde Edwin Berends met een minimaal verschil.
De kampioen heeft 12 wedstrijden gewonnen van de 16 en een saldo van 54 pluspunten.
De tweede plaats heeft 11 wedstrijden gewonnen van de 16 met een saldo van plus 49 punten. Nadat dit hoogte punt was afgehandeld kwam het laatste aan de beurt en dat was:

Waterkippen toernooi.
Vanaf april gaan de boulers elke donderdag avond met elkaar in de strijd voor het Waterkippen tornooi of te wel het PiekentoernooiEr worden 2 partijen per avond gespeeld n daar krijg je dus ook weer een klassement van en dat werd deze middag ook afgehandeld.

De leiding had voor fantastische prijzen gezorgd die in 3 categorieën konden worden verdeeld 3 zeer grote levensmiddelen pakketten , een aantal flessen met een heerlijke alcoholische inhoud en een keur aan heerlijke vlees prijzen verzorgd door onze Nederlandse Kampioen Paarden worst maken..Al met al weer een tafel waar maanden voor is gestreden.

Voor iedere deelnemer was er een mooie prijs en iedereen ging dan ook met een voldaan en tevreden gevoel naar huis toen deze prijs uitreiking had plaats gevonden.
Om iedereeen te noemen is ook weer zowat dus ook hierbij de top 5 van deze comptitie.
Op de 1 ste plaats een kampioen Wim Bornhijm met 36 punten en een saldo van 168.
Tweede plaats John Hagen met 35 punten en een saldo van 70.
Derde plaats Cor van Schaik met 30 punten en een saldo van 103.
Vierde plaats Kees van Schaik met 28 punten en een saldo van 95.
Vijfde plaats Frans van Noort met 27 punten en een saldo van 94.

Zoals men uit bovenstaand verslag kan lezen zijn de spelers van ASV Petanque’91 goed aan elkaar gewaagd en krijgt men zeer spannende wedstrijden te zien.

Nadat alle officiële gebeurtenissen waren geweest werd er nog gezellig nagepraat onder het genot van een drankje voordat men moe maar voldaan naar huis ging. Wij gaan nu onze wintertijd in en dat wil zeggen dat de spelers die er zin in hebben en behoefte iedere donderdag avond welkom zijn om te spelen en mocht u zin hebben kom eens kijken of kom zeker bij ons langs op de vereniging markt tijdens het jubileum weekend van de Schuimlikkers waar wij graag informeren over deze boeiende sport voor jong en oud.

Namens ASV Petanque’91,

Wim Bornhijm
Comments