Archief‎ > ‎

Start van de winter competitie met verlies

Geplaatst 9 okt. 2012 10:14 door Secretaris Petanque   [ 29 jul. 2013 07:41 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
Zaterdag 6 oktober jl werd voor het team van ASV Petanque’91 dat meedoet
aan de competitie het startsein gegeven. De reis voor de 1st dag ging naar Amersfoort om daar tegen Jeu de Boule vereniging Randenbroek te spelen. Voor dit team dat een nieuwe samenstelling had werden na en kopje koffie de toss verricht met de tegenstanders. Men speelt namelijk met 3 teams van 3 personen tegen de andere ploeg. 

Na de 1ste ronde kwam ASV een beetje tekort en ging men terug naar de kantine met een 1-2 achterstand. De thuis spelende vereniging had toch wel voordeel op hun terrein daar het voor ASV een vrij grote hindernis is als je er nooit speelt. Men noemt zoiets thuisvoordeel. In de 2de ronde kwam een team van ASV met 10-1 voor maar de hindernis naar 13 werd niet genomen en de tegenstander profiteerde hier goed van. 12-13. Ook de 2de ploeg ging in de laatste ronde kopje onder en ook daar 12-13. Jammer maar het 1st team hield de eer hoog door ook hun 2de partij te winnen zodat na de laatste pauze de 3de ronde de beslissing moest brengen. Het 2de team stond in en mum van tijd met 10-1 voor en gelukkig sloop dit keer er geen twijfel in de ploeg en won men de wedstrijd met 13-1. Team 3 kwam deze dag volgens eigen zeggen niet uit de verf en verloor de 3de partij ook zodat de 3de overwinning van team 1 de eindstand bepaalde op een 4-5 nederlaag. 

De start was moeilijk en 27 oktober gaan ze er weer tegenaan maar dan tegen de Gooiers en deze wedstrijden worden gespeeld bij de Gemshoorn in Soest.