Archief‎ > ‎

VOETBAL - Veteranentoernooi

Geplaatst 4 jun. 2015 07:30 door Admin Asvankeveen   [ 8 sep. 2016 06:16 bijgewerkt ]
Het was een door Kismet georganiseerd veteranentoernooi. Een bezoek aan kismet is altijd de moeite waard. Het is een gemoedelijk clubje met vriendelijke mensen, en niet te vergeten; de keukenmedewerkers van Kismet hebben altijd de lekkerste gerechten in de aanbieding. Het lijkt wel een sterrenrestaurant. U begrijpt dat Melvin ook van de partij was deze dag.

Eigenlijk kwamen de meesten denk ik voor het eten, maar sommigen kwamen ook om te voetballen.

We hadden een aantal afzeggingen maar dankzij drie, door Furdjel aangebrachte gastspelers: Marvin Irion, Antoine Bendanon en joel tjon a sie, en één gastspeler van Marco de Vries: Rik Zonder achternaam, konden we toch met twee wissels de drie wedstrijden voetballen. Ons kleurrijke gelegenheids-elftal, zeker naar kismet maatstaven normaal altijd erg bleek uitgevoerd kwam nu goed voor de dag, met ook nog een primeur bij de Kismet veteranen toernooien: als eerste en enige hadden wij een vrouw in de gelederen: Jodi heeft aan alle drie de wedstrijden haar steentje bijgedragen.

Voornamelijk de Curacao Boys, de tegenstander in de laatste wedstrijd, waren erg onder de indruk van een vrouw als tegenstander. De doorgewinterde nummer 18 van dit team zag zich genoodzaakt na een normaal gesproken reglementaire sliding van Jodi meteen strompelend het veld te verlaten. Helaas waren tijdens dit toernooi slidings niet toegestaan, dat was wel even wennen voor meerdere mensen. Hierdoor ging de wedstrijd tegen Curacao Boys helaas verloren. Onze gastspeler Marvin Irion maakte een sliding tijdens het verdedigen in het strafschopgebied. De hierop volgende penalty werd door de tegenstander onhoudbaar voor, een wederom uitblinkende, Melvin van der Aar ingeschoten. 1-0 voor Curacao boys en dit was tevens de eindstand.

De eerste wedstrijd werd zeer onnodig ook verloren. Hier moest het gelegenheidsteam duidelijk nog even wennen aan elkaar. De enige ballen die in de voeten werden gespeeld waren in de voeten van de keeper van de tegenpartij. Hiermee gingen de toch niet geringe kansen helaas verloren. De verdediging van asv kon wat lastig communiceren door de gigantisch luidspreker die in Melvin zijn nek hing en zo ging de winst helaas en niet terecht naar de tegenpartij.

Door de tweede wedstrijd overtuigend met 3-1 te winnen door prima doelpunten van Sander LittBarski, Marco de Vries en Furdjel voor de Windt, was de eer in ieder geval weer redelijk gered.

Marco de Vries speelde een goed toernooi en sluit hiermee meteen zijn hoogtijdagen af. Hij gaat de komende jaren afbouwen bij zuidvogels op zaterdag. De zondag houdt hij vrij voor de, in zijn nieuwe woonplaats belangrijke, zondagsrust. Wij wensen hem veel succes met het toewerken naar zijn pensioen en zullen zijn tomeloze inzet en eindeloze rushes van twee/drie keer langs alle tegenstanders, zeker missen.

De meeste deelnemers hebben uiteindelijk wel gevonden waar ze voor kwamen denk ik: een beetje sporten en een beetje eten, helaas hield het weer een ellenlange derde helft een beetje tegen. De helft waar de veteranen van ASV meestal het beste in presteren.


Speciale dank gaat uit naar de gastspelers die een waardevolle en gezellige uitbreiding van ons team vormden. Heren: meld je aan, jullie zijn van harte welkom.