Archief‎ > ‎

VOETBALLEN IN ANKEVEEN, 16 december 2012

Geplaatst 16 dec. 2012 11:03 door Hans Ankeveen   [ 26 jul. 2013 08:57 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
2E ELFTAL WINT OVERTUIGEND MET 7-4

The boys en de begeleiding van het 2e elftal gaan lekker de winterstop in met deze overwinning op zak.
ASV begon gedreven en fanatiek op de juiste sportieve wijze en kwam al in de 2e minuut op voorsprong door captain Robert van der Heuvel.
ASV leek door te drukken, doch de organisatie was even weg en met name op het middenveld was het even zoeken wie nou wie moest dekken etc, waardoor er regelmatig een vrije man op het middenveld doorkwam van Roda'46 en dat resulteerde in een 1-2 achterstand.

Coach Niki die de honneurs van de aan het werk zijnde Edwin Beerens overnam zette de boel weer op scherp en de Ankeveners pakten de draad weer goed op. Mike Vonk en Fabian Blokker waren verantwoordelijk voor de 2-2 en de 3-2 en het was Dave Smits die na een woordenwisseling met de coach in de 42e minuut (wat dus goed uitpakte) via een droog afstandsschot de ruststand op 4-2 bracht.
In de rust werd er door coach Niki er de nadruk opgelegd om elkaar wat meer te gunnen en meer als collectief te gaan spelen en niet voor het eigen gewin te gaan. Deze afspraak met elkaar werpte zijn vruchten af.

De Ankeveners gingen er met respect volop en zette de tegenstander vast op eigen helft en domineerden de 2e helft.In een mum van tijd werd het 7-2, door maar liefst 3 treffers van Mike Vonk. De man in vorm Jordi Blokker werd nog onregelmentair binnen de 16 gestuit, doch helaas miste hij zelf ook de toegekende strafschop.Hieruit volgde een counter van Roda'46 die de stand op 7-3 bracht.

De wedstrijd was gespeeld en ASV'65 verslapte nog iets, hetgeen een beetje logisch is en inherent aan het spelletje, waardoor Roda'46 voor de statistiek de eindstand op 7-4 mocht brengen. Een mooie teamprestatie boys en even lekker van de winterstop genieten.Edwin Beerens wist nog even te vertellen dat het 2e elftal als het de 2 inhaalwedstrijden weet te winnen een positie bij de eerste 4 kan gaan innemen.

Het 1e elftal en de veteranen waren vrij.

TEGENSTANDER VAN DE DAMES, 'T GOOI, KWAM NIET OPDAGEN

De dames moesten om kwart over 1 thuis aantreden tegen 't Gooi 2 voor de beker.
Helaas kwamen de dames vanuit Berestein zonder enige vorm van communicatie niet opdagen en dat is niet zo galant en onsportief.


RESPECT BINNEN ASV'65

Ten overvloede wens ik nog eens te benadrukken dat ASV'65 respect en sportiviteit hoog in het vaandel heeft staan en dat men onsportief gedrag zowel op een vocale wijze als op een fysieke wijze zwaar veroordeelt en niet zal tolereren en hier dan ook waar nodig gepaste maatregelen zal nemen om dit tegen te gaan. Wellicht heeft u afgelopen zaterdag om een voorbeeld te geven het gebaar van de scheidsrechter (met respect) tegen de coach van Groningen meegekregen.

Ik persoonlijk vind dit een wereldactie. Al die trainers gaan als een idioot tekeer tegen die 4e man.
Zij reageren hun wedstrijdspanning af via de camera en heel Nederland geniet mee van deze frustratie.
Trainers hebben een voorbeeldfunctie op deze wijze maken zij zichzelf belachelijk en gek en kweken zij ook nog eens onrust bij de spelers. Trainers in de amateurwereld volgen dit voorbeeld en ga zo maar door.
Het moet anders met RESPECT. Het was Ronald Koeman die aangaf dat je best mag protesteren, doch de wijze waarop moet fatsoenlijk zijn en niet als een achterlijke je dug-out uitkomen en met armen en benen te lopen zwaaien en tekeer te gaan.

Fijne kerstdagen en prettige jaarwisseling.

Met sportieve groet
Dick Blom