Archief‎ > ‎

Voetbalverslagen van 21 Oktober 2012

Geplaatst 21 okt. 2012 12:52 door Hans Ankeveen   [ 26 jul. 2013 09:03 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL BEHAALT KLINKENDE OVERWINNING MET 8-0!

ASV heeft de gehele wedstrijd gedomineerd tegen een zeer zwak KVVA.
Door deze overwinning is er weer een beetje aansluiting gevonden met de middenmoot, hetgeen ook hard nodig was voor het moraal,want de competitiestart was niet best. 

In de 1e helft zag men een goed spelend en een hardwerkend ASV die de tegenstander volledig wegspeelde.
Er  stond een goed collectief bij de Ankeveners en heel langzaam is er nu toch een stijgende lijn te ontdekken. De ruststand was 4-0 en in de 2e helft werd het spel wat rommelig, hetgeen ook wel verklaarbaar is want de wedstrijd is immers al gespeeld.

Het werd uiteindelijk toch nog 8-0 omdat KVVA het laatste half uur van de wedstrijd een ontmoedigende  en teneergeslagen indruk maakte en het min of meer opgaf om nog tegengas te geven.
Doelpuntenmakers waren: Ivo van Velthoven, Marco de Vries, Bon Georgio, Benjamin Tol, Bizz Vernon,J oeri Tol 2 x en er was ook nog een eigen doelpunt van KVVA.

Komende zondag is er om 14.00 uur thuis de kraker tegen Olympia '25 een heuze streekderby.
Bij winst gaat ASV de Hilversummers voorbij op de ranglijst. Eind vorig seizoen was dit ook een geweldig gevecht met als inzet het periodekampioenschap en toen trok ASV met een 1-0 overwinning aan het langste eind.

Olympia heeft dus wat goed te maken en ASV wil de stijgende lijn voortzetten,dus het belooft een behoorlijk spektakel te worden.


2E ELFTAL VERSLAAT WEESP 4 MET 4-1 VOOR DE BEKER

Coach Edwin Beerens had de beschikking over 17 gemotiveerde spelers die zich in deze thuiswedstrijd taakgericht manifesteerden. ASV nam het initiatief en na 10 minuten was het captain Robert van de Heuvel die twee man passeerde en een listig tikkie breed op de meegekomen Hans Pos gaf en die schoot beheerst de 1-0 binnen. De mannen van ASV kregen steeds meer grip op de wedstrijd en hielden dit vast tot aan de rust.

Na rust, in de 47e minuut, was het de sobere maar uitblinkende rechterverdediger Thijs Booij die van achteruit schitterend opkwam en na wat passeeracties links en rechts een voorzet losliet die de goalie van Weesp nog weg kon tikken,  doch de afvallende bal kwam bij Robert van de Heuvel terecht die genadeloos in de linkerkruising schoot en ASV op een dikverdiende 2-0 voorsprong bracht. Na vele kansen van ASV die geen doel troffen, kwam 19 minuten voor tijd Weesp toch nog onverwachts op 2-1, terwijl ASV allang de wedstrijd had moeten beslissen en dood moeten spelen.

De Ankeveners gooiden er gelukkig een schep bovenop en bleven de bovenliggende partij qua inzet en qua voetbal.In de 85e minuut was het wederom de opgekomen Thijs Booij  die Robert van de Heuvel aanspeelde en na een scrimmage controleerde Olivier Tol de bal prima en zag de keeper te ver voor het goal en lobte hem schitterend over iedereen heen. De Weesper goalie kon er alleen maar voor applaudisseren en dat was dus 
3-1. In de slotminuut haalde de robuuste verdediger van de Herenweg  Fabian Blokker vanaf 25 meter uit en ook zijn schot was de Weesper goalie te machtig en zo werd de eindstand bepaald op 4-1.

ASV moet nog tegen Hilversum spelen in deze bekerronde en mochten zij deze te weten winnen dan zijn zij een ronde verder en dat zou een knap resultaat zijn.

Kortom het was een mooie dag voor ASV'65. De veteranen en de dames waren vrij.

Met sportieve groet,
Dick Blom