Archief‎ > ‎

Voetbalverslagen 30 september 2012

Geplaatst 30 sep. 2012 13:53 door Hans Ankeveen   [ 26 jul. 2013 09:05 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1st ELFTAL SLEEPT MET INZET PUNTJE UIT HET VUUR 

Het 1e elftal had de lastige uitwedstrijd tegen het hoog geklasseerde RUC uit Utrecht op het programma staan. Beide teams zochten de aanval en daardoor werd het een open en alleraardigst wedstrijd met veel kansen over en weer, waarbij RUC technisch gezien de bovenliggende partij was.Het 1e half uur domineerde de Utrechters met vooral individueel mooie hoogstandjes.

In de 17e minuut brak RUC de lans en kwam verdiend na een verdedigende fout links achterin op een 1-0 voorsprong. Even leek ASV geheel weggespeeld te worden, doch na een goed genomen corner van Ivo van Velthoven kopte Benjamin Tol in de 24e minuut de 1-1 tegen de touwen..Bizz Vernon zette op zijn beurt Ivo nog een keer alleen vrij voor de keeper, doch hij schoot krachteloos in.Aan de andere kant zwijnde ASV toen de zeer vaardige centrale middenvelder van RUC op de binnenkant van de paal schoot.

Daarna was het aan goalie Mike Vonk(na een prachtige redding) en verdediger Georgio (mooi geblokt schot) te danken dat de rust met 1-1 ingegaan werd.RUC was inmiddels een beetje uitgeraasd en ging tegen zichzelf lopen voetballen omdat zij de 2-1 maar niet konden produceren. Technisch hadden zij een paar zeer vaardige spelers,doch tactisch was het af en toe los zand, vanwege te ver doorgevoerde individuele acties. ASV kwam hierdoor wat nadrukkelijker in de wedstrijd en hield keurig stand in de 2e helft door keihard te werken. De Ankeveners vochten voor elke meter en toonden zich een eenheid die met veel passie de 1-1 binnensleepte. Dit geeft weer een beetje moraal en geeft vertrouwen voor de thuiswedstrijd aanstaande zondag tegen KVVA uit Amersfoort.


2de ELFTAL WINT OP SPECTACULAIRE WIJZE MET 4-5!

Het 2e elftal moest uit tegen FORZA ALMERE 4 spelen en begon zeer slap en slecht aan de wedstrijd.
Na een kwartier keken de mannen al tegen een 2-0 achterstand aan. De druk werd al vroeg gezet door de tegenstander en belemmerde ASV om de voorste linie te bereiken. Toch werd er, na wat ingrepen vanaf de kant, wat beter positie genomen en werden de spitsen bereikt wat gelijk invloed had op de wedstrijd.
 
In de 30e minuut kopte Hans Pos de 2-1 na een voorzet van captain Robert van de Heuvel binnen. Gelijk gevolgd door een treffer van onze "good old" spits en eveneens voorgezet door Robert van de Heuvel. Dit stukje werd door beide heren herhaald, maar omgedraaid, en was het Robert van den Heuvel die de 2-3 op het bord bracht.Even voor rust raakte ASV weer even de grip op de wedstrijd kwijt en zorgde ervoor dat FORZA snel de 3-3 en 4-3 konden maken voor het bereiken van de thee.
 
Na de rust was het een over en weer maar had ASV de betere kansen, het wachten was alleen op de doelpunten, na een paar schoten die net naast of voorlangs het goal gingen, was het uiteindelijk Hans Pos en onze "good old" spits die de achterstand terecht konden ombuigen naar een 4-5 voorsprong. Het was een geweldig gevecht, wat met name in de slotfase uitmondde in een fantastische apotheose. Een overwinning op karakter en sterk collectief, gefeliciteerd mannen...!


VETERANEN VERLIEZEN MET 1-4

The Good Old Green and White speelden uit in Lelystad tegen Batavia'90. ASV startte voortvarend en kwam na een kwartier zelfs op een 0-1 voorsprong door een strakke kopbal van Mark Bouwman (de Ankeveense wat uit zijn kluiten gegroeide Theo Laseroms).Heel langzaam namen de Ba(ta)vianen de regie over en brachten de ruststand op 2-1.

Na rust was de thuisclub duidelijk een maatje te groot voor onze good old. De verdediging onder aanvoering van Joost Botterman haalden een ruime voldoende, doch kon niet verhinderen dat er na rust nog twee goals invlogen en zo werd de eindstand 1-4. Een zwak punt van ASV was de omschakeling.Bij balverlies staan teveel mensen voor de bal en worden zij volledig weggecounterd. Donderdagavond laat in het wapen zijn de heren Bas van Dijk en Luuk Fine bij het blond schuimend bier al dobbelend op deze tactische tekortkoming nog gewezen,doch dit was zoals vaak tegen dovemansoren gericht.


DAMES VERLIEZEN TELEURSTELLEND MET 1-3

De dames moesten uitspelen tegen Hooglanderveen.

In de 1e helft werd er slordig en onsamenhangend gespeeld. De rust brak aan met een 1-0 achterstand. 

Dennis Rijkse sprak zijn vrouwschappen in de rust streng toe en daardoor zag men na rust weer een goed spelend ASV en scoorde Jodi Marx de verdiende gelijkmaker. De tegenstander was echt niet beter doch stak conditioneel beter in haar vel en ging daardoor de laatste 25 minuten domineren en liep uit naar een 3-1 voorsprong, hetgeen ook de eindstand zou worden.Laatste vrouw en captain Denise de Bruin leidde haar verdediging bekwaam en ook de solide-keepende Wenda van Velsen had aan de tegentreffers geen schuld.
Een onnodige nederlaag tegen een mindere tegenstander. Dat is niet best. Conditietrainer Victor Willems zal zijn vrouwen op donderdagavond er nog harder aan moeten laten trekken. Victor kennende zal hem dit spelenderwijs afgaan.

Met sportieve groet,
Dick Blom
Comments