Archief‎ > ‎

Wedstrijdverslag 10 Maart 2013

Geplaatst 10 mrt. 2013 13:18 door Hans Ankeveen   [ 26 jul. 2013 08:52 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL AFGELAST NA 2-3 NEDERLAAG VAN AFGELOPEN DONDERDAG TEGEN PVC

Het 1e elftal heeft afgelopen donderdagavond zich een slechte dienst bewezen door thuis met 2-3 van de nummer twee op de ranglijst PVC uit Utrecht te verliezen. De Ankeveners speelden een matte eerste helft en kwamen met de ruststand 0-2 nog goed weg.

Na rust zag men een fanatieker ASV'65 die de bakens wel degelijk probeerden te verzetten en dit leverde in de 58e minuut een beauty van een doelpunt op van Bizz Vernon. ASV'65 probeerde door te drukken, doch de beter als ploeg spelende tegenstander maakte goed gebruik van de geboden ruimte en was het alweer 1-3 in de 67e minuut. Daarna waren er veel kansen voor PVC om het duel te beslissen, doch zij faalden in de afwerking en hielden zo zelf de Ankeveners in de wedstrijd. Het was Prince George die na een fraaie solo evenzo fraai inschoot en zo in de 78e minuut de 2-3 liet aantekenen. Voor hetzelfde geld had de gelijkmaker nog kunnen vallen,al zou het wel onverdiend zijn geweest.

Na afloop was er nog een gezellig samenzijn en onder het genot van een broodje en een drankje was men het er over eens dat de wedstrijd in de eerste helft uit handen is gegeven. Weer een goed leermoment voor the boys van coach Hamid. Mannen vreet voortaan vanaf het begin het gras weer op, want er moet wel gepromoveerd worden hoor. Als iedereen strijd levert komen de kwaliteiten van de betere spelers bovendrijven en dat zijn er echt wel een paar.

Komende zondag is er thuis een pittige ontmoeting tegen medeconcurrent voor de nacompetitie de Dreef uit Utrecht,  aanvang 14.00 uur.
 
Het 2e en de dames 1 waren afgelast en spelen komende zondag allebei uit, respectievelijk tegen NVC 3 aanvang 11.00 uur en KVVA 3, aanvang 14.00 uur.


VETERANEN PAKKEN 3 PUNTEN IN SUPERKOUD REINIER PAPING DUEL

De veteranen moesten in Nieuw Vennep aantreden tegen de golden oldies van VVC in barre weersomstandigheden en zij begonnen met een snijdende wind tegen. Dik Van Enk stond in het doel en deed dit met verve. VVC had het beter van het spel en kwam in de 22e minuut verdiend met 1-0 voor. Edwin Hilhorst ging voor eigen succes, waar hij eigenlijk de bal had moeten afleggen op Marco van de Berg, danwel Urney Boni.

VVC speelde op het randje soms van wat sportiviteit toestaat en soms er iets overheen en dat moest voetballend afgestraft worden. Dat kwam goed uit want Mark Bouwman moest met een kuitblessure uitvallen. Na rust met de wind mee raakten the good old groenen op stoom. De onberekenbare Geurt Holdinga zag zijn inzet met links tot zijn eigen verbazing in het doel belanden en dat betekende de 1-1. 
Na afloop verklaarde Geurt dat hij het echt zo bedoeld had, maar die discussie heb ik ook vroeger veel met hem gevoerd en is zonde van de tijd. Kort daarna was het topscorer, der bomber Marco van de Berg die uit een spaarzame counter de 1-2 scoorde.

De laatste 10 minuten werd er na wederom een paar blessures van ASV'65 zijde met 10 man verder gespeeld en kroop men soms door het oog van de naald en konden de 3 punten meegenomen worden naar Ankeveen.  Dit mede door goed keeperswerk van Dik van Enk. Je vraagt je af of hij dit niet beter altijd had moeten doen, maar die discussie komt een jaar of 40 te laat. Man of the match was Pijpie Veenman die de hele wedstrijd uitvoetbalde. Pechvogel was Bas van Dijk die nog schandalig vlak voor tijd werd neergemaaid en moest uitvallen (hoezo koekie van eigen deeg).

Komende zondag  is er wederom in Nieuw Vennep om 12.00 uur de wedstrijd tegen het altijd lastige Dios.
Het kan de derde overwinning op rij worden en zou te gek zijn.

Met sportieve groet,
Dick Blom