Archief‎ > ‎

Wedstrijdverslag 1 april 2013

Geplaatst 1 apr. 2013 14:52 door Hans Ankeveen   [ 26 jul. 2013 08:41 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
ASV''65 SLUIT PAASWEEKEND MET 2-1 NEDERLAAG AF

De Ankeveners moesten 2e paasdag uit tegen koploper VSC uit Utrecht en speelden een matige wedstrijd.
Achterin werd er zonder rugdekking gespeeld en in de 24e minuut profiteerde VSC hier dankbaar van en bij een aanval over rechts werd er strak voorgezet en kon de spits tegen de bal aanlopen en dat betekende de 1-0. 

Centrale verdediger Benjamin Tol schoof vaak door naar het middenveld, waardoor hij vaak zijn broer Yoeri Tol die als verdedigende middenvelder acteerde bij de opbouw in de weg liep. Er was geen juiste taakverdeling op het middenveld en men modderde maar een beetje aan en bij balverlies was het steeds gevaarlijk, aangezien er geen rugdekking was en Yoerie Steenvoorden voorstopper stond, die weliswaar aardig kan voetballen, maar niet echt uitblinkt qua snelheid.

ASV'65 speelde dus onsamenhangend met regelmatig 5 man op het middenveld, maar als je dan druk wil zetten en er staan 2 of 3 mensen ook daar op 1 lijn, kunnen de combinaties ook niet echt vlotten en werden de voorwaartsen slecht bereikt. De 2e helft was van beide kanten zeer matig en werd overschaduwd door veel strijd en te gehaast balverlies. In de 80e minuut werd het 2-0 voor VSC. 

De Ankeveners bleven strijd leveren en dat was wel in de ploeg te prijzen en het was Yoeri Tol die in de 87e minuut zeer fraai nog de 1-2 liet aantekenen en in de slotminuut zijn inzet na een mooie passeeractie rakelings naast zag gaan. Yoeri Tol die in mijn beleving met zijn geweldige traptechniek en zijn versnelling met de bal aan de voet echt als aanvallende middenvelder geposteerd zou moeten staan, i.p.v. de positie van verdedigende middenvelder die vaak voor sobere spelers is weggelegd, die onderscheppen en weer gauw inleveren bij de juiste mensen.

Van de week is er een hoop tactisch voor zowel coach Hamid als zijn spelers na te bespreken, want dit zag er niet goed uit.

Met sportieve groet,
Dick Blom