Archief‎ > ‎

Wedstrijdverslag 22 februari 2015

Geplaatst 22 feb. 2015 14:23 door Hans Ankeveen   [ 19 okt. 2015 08:33 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]

1E ELFTAL WINT IN ZINDERENDE SLOTFASE MET 3-2 VAN AMSVORDE

In de beginfase was ASV"65 de ploeg met de meeste dreiging.Farred Benzema en Bernio Dap kregen grote kansen om de score te openen, doch de scherpte om het af te maken ontbrak.

Daarna was het Amsvorde dat beter in de wedstrijd kwam en veel feller en gedrevener speelde dan de Ankeveners.In de 24e minuut kon uit een corner na een dekkingsfout van Benjamin Tol de 0-1 worden ingekopt.

Daarna een machteloos offensief van ASV"65 dat werd gekenmerkt door geforceerd met lange ballen te gaan spelen, hetgeen heel eenvoudig door de tegenstander was te verdedigen en veel balverlies opleverde en de tegencounter door Amsvorde kon hierdoor eenvoudig worden ingezet.

In de 36e minuut kreeg ASV"65 een penalty tegen welke niet slecht werd ingeschoten, doch de redding van goalie Rowin de Jong was zeer fraai en hield zo zijn ploeg in de wedstrijd.

De Ankeveners speelden veels te lief en dat mag men zich verwijten, terwijl Amsvorde voor volk en vaderland met veel meer passie streed.Toch was het Farred Benzema die uit het niets een verschrikkelijk mooi afstandssschot losliet en de ruststand op 1-1- bracht.

 Na rust probeerde ASV"65 wat meer te voetballen, doch Amsvorde gooide er nog een schepje werklust bovenop en speelde soms op het randje en hield stand.Libero en captain Yoeri Tol ging in de 68e minuut de fout in en dat werd genadeloos afgestraft en dat betekende de 1-2.

Niemand gaf nog een kwartje voor de kans op een punt of meer voor de Ankeveners, want het was te slap en er lukte weinig en geen voorzet kwam aan.

Toen kwam toch nog het Ankeveens kwartiertje en let men zien over goede voetbalkwaliteiten in combinatie met karakter te beschikken, welke was verzaakt om in de 75 minuten te tonen.Amsvorde werd massaal met de rug tegen de muur gezet en de ene na de andere aanval volgde en een doelpunt kon niet uitblijven.

Het was Prince George Decker die de 2-2 snoeihard binnenpegelde in de 87e minuut.In de slotminuut was het Yoeri Tol die de opkomende Benjamin Tol op rechts de diepte instuurde, welke zijn strakke voorzet subliem tegen de touwen geknald zag worden door de sterk ingevallen snelheidsduivel Lidiano Goedhart

.Datwas een geweldig moment met veel feestvreugde en met veel ontlading.Toch kon Amsvorde uit de laatste aanval na hun aftrap nog bijna de 3-3 maken, maar het was Benjamin Tol, die de bal van de lijn haalde.

Al met al een overwinning welke voor de poort van de hel werd binnengehaald.Na afloop was het een geweldig feest en sociaal samenzijn, waar een ieder goed gemutst was.Doch wat heeft de ploeg van Yoessef Bouali het zichzelf moeilijk gemaakt door maar een kwartier te tonen, waartoe zij in staat zijn.

Laat dit een leermoment zijn voor de ontmoeting komende zondag uit in Almere tegen AS"80.Een leuk detail is dat de voorzitter aldaar vroeger een voetbalpupil van mij was toen ik als trainer begon bij de B-1 van Altius, waar ik later ook nog hoofdtrainer werd en hem weer tegenkwam in mijn A-selectie. Daar moet en zal dus gewonnen moeten worden, dat eis ik...

C1G  (DE GROENEN) WINT MET 0-4 VAN IJSSELMEERVOGELS C6(DE ROOIEN)

De equipe van Ab Splinter moest even wennen aan het stadion, maar al gauw nam ASV"65 het heft in handen en de aanvalsgolven van de groenen werden de rooien teveel.

Koen en Bram Schouten zorgden voor een 0-2 ruststand. Ook na rust bepaalden de Ankeveners de toon en via Finn Heystee en weer Koen Schouten werd er knap met 0-4 gewonnen.

De maandagavond daarvoor werd Altius C4 al met 5-0 verslagen. De nieuwe aanwinsten Bram en Koen Schouten pikten hun goaltje mee( en ze worden nu al vergeleken met Rene en Willy van de Kerkhof). Koen Smits en Oscar de Wit 2x zorgden voor de rest van de productie.

Man of the match was Oscar de Wit die zowel als libero en als spits een puike wedstrijd speelde en dus 2x scoorde.

Met sportieve groet,

Dick Blom