Archief‎ > ‎

Wedstrijdverslag 24 maart 2013

Geplaatst 24 mrt. 2013 13:48 door Hans Ankeveen   [ 26 jul. 2013 08:43 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL WINT STREEKDERBY VERDIEND MET 1-3 VAN OLYMPIA '25

Coach Hamid had zijn tactische strijdwijze gewijzigd in het vertrouwde 4-4-2 systeem met de bekende ruit op het middenveld, hetgeen goed uitpakte.

ASV'65 speelde hierdoor compact en de linies sloten weer als vanouds als de bekende harmonica onderling goed aan. De Ankeveners waren in de 1e helft duidelijk de bovenliggende partij en  gevaarlijker dan de tegenstander. Het was echter pas in de 42e minuut, nadat Ivo van Velthoven kort daarvoor een niet te missen bal had overgekopt, toen ASV'65 een verdiende 0-1 voorsprong nam. Het was Amy Louamba die een lepe assist van Ivo van Velthoven genadeloos tegen de touwen schoot.

Na rust een wat slordig spelend ASV '65 dat teveel balverlies op het middenveld had. Met name Bizz Vernon speelde veel te laconiek en Yoeri Tol die in de rol van verdedigende middenvelder speelde was te traag in balbezit en gaf de ballen vaak te laat af. Want gelukkig hield ASV'65 de voorsprong vast, mede door de sterk spelende verdediging onder leiding van liberoYoeri Steenvoorden. Fabian Blokker speelde een sterke wedstrijd als links-back. Goalie Mike Vonk maakte een betrouwbare indruk en straalde rust uit.

Het was in de 66e minuut dat de opkomende rechtsback Rao Petzold vanaf 35 meter  met een prachtige volley vanuit het centrum onthoudbaar in de linkerbovenhoek schoot en de bevrijdende 0-2 liet aantekenen.
De wedstrijd leek gespeeld en bloedde een beetje dood. Toen echter Olympia'25 in de 86e minuut scoorde werd het voor de Ankeveners nog even lastig. Gelukkig was het voorstopper Benjamin Tol die in de 89e minuut na een fraaie interceptie en een evenzo mooie passeerbeweging Ivo van Velthoven op rechts de diepte instuurde, welke zeer bekeken de opgekomen Amy Louamba op de 16 meterlijn bediende die vervolgens echt met een droge knal de drie punten voor ASV'65 veilig stelde.

Een zeer belangrijke overwinning en het groepsgesprek van afgelopen donderdag heeft zijn vruchten afgeworpen. Komende zaterdag om 17.00 uur is er de thuiswedstrijd tegen Batavia'90 uit Lelystad en 2e paasdag volgt er dan de uitwedstrijd tegen koploper VSC uit Utrecht, aanvang 14.30 uur.

 
DAMES 1 WINNEN ALWEER EN AFGETEKEND MET 1-4

De dames hadden de uitwedstrijd tegen Quick 1890 uit Amersfoort op het programma staan. Het begin was moeizaam en de combinaties van de Ankeveners liepen niet. Na 10 minuten kwam er vanaf een rechts een voorzet van Quick 1890, welke door Melanie op overtuigende wijze achter goalie Wenda gewerkt werd, hoewel dit normaal gesproken de titel Pietertje van de week zou opleveren was de uitvoering wel zo goed als dat er op de training was geoefend en dus krijgt ze het voordeel van de twijfel. Na 20 minuten was het diezelfde Melanie die na een fraaie interceptie een prima pass op de karaktervolle Jodi Marx afleverde, die onhoudbaar inschoot.

Quick 1890 haalde zichzelf uit het spel door veel en onnodig negatief tegen elkaar te praten. ASV'65 profiteerde hiervan en kwam door Marielle op een 1-2 voorsprong, nadat de goalie van Quick 1890 een afstandsschot niet klemvast kreeg, tikte zij zeer alert de afvallende bal binnen. Vlak voor rust was het de topscoorster Jorieke Booi die met een fraaie lob de goalie verschalkte en de ruststand op 1-3 bracht. Na rust een achterover leunend ASV'65 die de tegenstander liet komen en foutjes liet maken, waarna er snel gecounterd werd. Uit een messcherpe counter was het wederom Jorieke Booi die aan alle spanning een einde maakte en de 1-4 liet aantekenen.

De score had nog wat hoger kunnen uitvallen, maar het betekende weer een fraaie overwinning van de dames die knap een 1-0 achterstand wisten om te buigen in een klinkende overwinning.

VETERANEN VERLIEZEN MET 1-3

The good old greens moesten thuis tegen Batavia'90 uit Lelystad spelen. Al na een kwartier keken zij tegen een 0-3 achterstand aan en speelden slordig en ongeorganiseerd. De wedstrijd was al gespeeld en ASV'65 liep achter de feiten aan. Het was nog wel Sander de Duitser die de eer redde en de eindstand op 1-3 bracht.
Geurt Holdinga zag zijn fraaie inzet door de goalie met zijn vingertoppen tot corner verwerkt worden. Luuk Fine miste een 100% kopkans door te bukken, hetgeen hij schijnbaar ook regelmatig bij het douchen doet.
Achterin hadden Renee Moisander en Wim Dillewijnerinck maakten achterin wat schoonheidfoutjes.
Ook Bas van Dijk zondigde zich hieraan, maar van hem zijn wij het gewend.
Goalie Edwin Hilhorst hield de schade bekwaam beperkt.

Het 2e elftal was vrij.

Met sportieve groet,
Dick Blom