Archief‎ > ‎

Wedstrijdverslagen 14 April 2013

Geplaatst 15 apr. 2013 00:23 door Hans Ankeveen   [ 26 jul. 2013 08:40 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL SPEELT MET 1-1 GELIJK TEGEN JSV NIEUWEGEIN

Het 1e elftal speelde uit tegen concurrent JSV, die ook in de race is om de 3e periode te winnen.. Het gelijke spel was wel een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen en ASV"65 schiet hier niet echt veel mee op.het was al in de 2e minuut toen de sterk spelende Prince George 4 man op rij passeerde en via een strak droog schot in de verre hoek de 0-1 liet aantekenen. 

Lang konden de Ankeveners van deze voorsprong niet genieten want in de 9e minuut was het alweer 1-1.In de 1e helft zag men verder een beter combinerend JSV dat ook wat dreigender was.In de 28e minuut kreeg JSV een levensgrote kans om op voorsprong te komen,doch de rechterspits faalde en zag zijn inzet tot opluchting van alles en iedereen wat met ASV'65 te maken had naast gaan.Na rust met de wind mee was ASV'65 de bovenliggende partij. De Ankeveners werkten hard maar waren niet echt gevaarlijk, aan de andere kant gaven ze verdedigend vrijwel niets weg. 

Jeroen de Vries onderscheidde zich door bekwaam als de laatste man die de rugdekking verzorgt zijn defensie te leiden. Het was in de 73e minuut toen de grillige Prince George vanaf links zijn directe tegenstander het bos instuurde en vervolgens een prima voorzet afleverde op de inkomende Ivo van Velthoven die rakelings naast kopte.In de 79e minuut stevende wederom Prince George alleen op de doelman af, na een fraaie passeeractie, doch schoot keihard, doch recht op de keeper af.ASV'65 ging voor de volle winst en kreeg in de laatste 10 minuten nog 5 corners te nemen en voerde de druk enorm op.Het was de ingevallen Marco de Vries die in de 89e minuut nog een geweldig schot afvuurde, maar de goalie van JSV tikte hem even geweldig met zijn vingertoppen uit de kruising tot corner.Zo eindigde de wedstrijd in een 1-1

gelijkspel en ontbrak het beetje geluk voor ASV'65.Door dit resultaat zakken de Ankeveners naar plaats 6 op de ranglijst en is een plaats in de nacompetitie nog steeds mogelijk, maar dan moet er een hele goede slotreeks worden neergezet. Komende zondag is er om 14.00 uur de thuiswedstrijd tegen AW uit Bussum.

2E ELFTAL WINT MET 4-2 TEGEN VICTORIA 3

Het 2e elftal moest thuis tegen Victoria 3 aantreden en had wat recht te zetten, want in de heenwedstrijd werd met 5-1 verloren. Voor deze wedstrijd was interim Coach Cock de Jong gevraagd aangezien Edwin Berends deze week was geopereerd aan de knie, wij wensen hem een voorspoedig herstel toe.

Furieus begonnen the Greens aan de wedstrijd en namen het initiatief. Al snel resulteerde dit in 3 opgelegde kansen maar waren de mannen niet scherp in de afronding. Uit een corner in de 10e minuut kwam Victoria op 0-1 doordat Rowin in de weg werd gezeten door een blok en de bal in het goal plofte, ondanks het betere spel van ASVDe mannen lieten zich niet kisten en pakte de draad gelukkig meteen weer op. In de 17e minuut was het Jordi Blokker die de ruimte kreeg voor een schot en deze belande onhoudbaar achter de keeper 1-1. in de 22min was het de vrije trap van Nik die uiteen spatten op de latwaarna de altijd alerte lepe spits Luuk Hilhorst de afvallende bal vernietigend de 2-1 binnenschoot.

Na rust waren het wederom de Ankeveners die de toon zetten en de Victorianen onder druk hielden. Onverdiend werd het na concentratieverlies achterin 2-2. Maar ASV'65 bleef zijn spelletje spelen en in de 69e minuut was het Charley Moes die een strakke voorzet van rechts door een Victoriaan in eigen doel gewerkt zag worden en dat betekende de 3-2 voorsprong.Even later was het Danny de Vries die hands maakte binnen de 16, maar gelukkig werd de toegekende penalty met verve door goalie Rowin de Jong gestopt. Andrew Chaw maakte aan alle spanning in de 80e minuut een einde, door zeer fraai de bal onhoudbaar in de rechter kruising te ploffen, na wederom een goeie voorzet vanaf Charlie Moes.

Komende zondag moeten de Groenen tegen de Blauwen ('s-Graveland 3) en dat belooft een spektakelstuk te worden.De Aankeveners hebben het er nu al over en de blauwen moeten na hun wat hooghartige You Tube filmpje vrezen voor een mentale afstraffing.Komt dit zien om 11.00 uur komende zondag aan het Stichts End. Voor ASV''65 wordt dit de wedstrijd van het seizoen, een ouderwetse derby.

VETERANEN VOLDOEN AAN NOODKREET VAN HET DORP EN WINNEN MET 9-3

De veteranen behaalden een prima overwinning en kunnen weer voor de dag komen in Ankeveen.Het was weliswaar tegen Onze Gezellen 2, maar toch.The good old Greens kwamen nog wel met 0-1 achter, maar al vrij snel scoorde Urney Boni de gelijkmaker en was het Bertje Hilhorst, waar ik ooit nog eens mee zaalvoetbalde (hij loopt daarmee weg, maar ik heb het geprobeerd te ontkennen) die de dikverdiende 2-1 liet aantekenen.Onze Gezellen werden overklast en helaas liet de afwerking het nodige te wensen over.Overige doelpuntenmakers waren Marco van de Berg(3x),Sander Littbarski(2x) en werderom Bertje Hilhorst en Urni Boni .Verantwoordelijk voor de gemiste kansen en redelijk komisch getinte bloopers waren Edwin Hilhorst, Geurt Holdinga, Mathis en Marc Bouman(wekelijks terugkerend).Marcel de Jong keepte de 2e helft en had last van de Grobbelaarkoorts en pakte alles in 3 keer klem.Dik van Enk keepte de 1e helft en deed dit met verve en had dit keer in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden slechts 1 blundertje. Rene Moisander, Bas van Dijk en Wim Reymerink verdedigden zoals het hun betaamt uiterst sober, maar zeer alert.Komende zondag is er om 11.00 uur de thuiswedstrijd tegen Jos Watergraafsmeer.

De dames 1 waren vrij.

Met sportieve groet,
Dick Blom