Archief‎ > ‎

Voetbalverslagen 14 oktober 2012

Geplaatst 14 okt. 2012 12:40 door Hans Ankeveen   [ 26 jul. 2013 09:03 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL BEHAALT 1E COMPETITIEZEGE

Het 1e elftal had voor het moraal een klinkende overwinning nodig en het won, zij het enigszins geflatteerd in Utrecht met 5-2 tegen het vooraf als favoriet ingeschatte De Dreef, hetgeen een prima resultaat te noemen is.

ASV domineerde in het 1e halfuur en in de 18e minuut was het Prince George die na een prima soloactie op links een strakke voorzet losliet op de goed ingekomen spits Ivo van Velthoven die de 0-1 binnentikte.
In de 24e minuut passeerde de van eigen helft opkomende Prince George 2 man en creëerde zo zelf een 100% kans,doch schoot wel hard doch recht op de keeper af. Hierna zakte de Ankeveners wat weg en nam De Dreef het initiatief over.Vooral de linkerspits van de Utrechters was een plaag voor de verdediging,doch door een beetje geluk en goed keeperswerk van Ton de Jong(de Gordon Banks van Wijdemeren) die de op vakantie zijnde Mike Vonk met verve verving kon de voorsprong behouden bleven. In de 34e minuut ging centrale verdediger Bon Georgio in de fout door bij het uitverdedigen te gaan pingelen en dit leidde tot onnodig balverlies en straften de Utrechters genadeloos af,hetgeen de gelijkmaker inluidde. Yoeri Tol zette middenvelder Rao Petzold vrij voor de keeper,doch zijn schot werd door de goed uitkomende goalie in de kiem gesmoord. In de 43e minuut hield iedereen de adem in toen een kopbal van de Utrechters via de twee binnenkanten van de paal gelukkig geen doel trof (het engeltje van Ton de Jong). ASV snakte naar het rustsignaal en was als ploeg kwetsbaar en rijp voor de slacht, doch men hield wonder boven wonder stand tot de rust.

Na rust een beter voetballend De Dreef dat beter combineerde, feller en meer gedreven overkwam dan het gelaten ASV, waar er onsamenhangend zonder enig overleg en bedoeling gevoetbald werd. Coach Hamid bracht in de 58e minuut Marco de Vries voor de moe gestreden veteraan Ivo van Velthoven in. In de 59e minuut had dat al succes toen wederom de snelle Prince George vanaf links een gave voorzet losliet op Marco de Vries die net even met een puntje van zijn schoen de bal beroerde en op zijn Van Nistelrooys de 1-2 voorsprong liet aantekenen. De Dreef bleef de beter ploeg en kwam in de 67e minuut alweer op gelijke hoogte.Net toen iedereen dacht dat De Dreef de drie punten zou gaan binnenslepen, sloeg wederom de dekselse Marco de Vries in de 76e minuut via weliswaar een "lucky" doelpunt toe en bracht de Ankeveners op een 3-2 voorsprong. De Utrechters raakten hierdoor uit hun evenwicht en gingen veel onderling praten en tegen de scheidsrechter lopen zeuren. Zij begonnen nog meer druk te zetten, doch hierdoor ontstond er veel ruimte voor ASV en werden de Utrechters regelmatig weggecounterd. Prince George bekroonde zijn goede wedstrijd door uit een 4 tegen 2 situatie vernietigend de 2-4 tegen de touwen te knallen en maakte aan de illusies van De Utrechters een einde. Uiteindelijk was het Bon Georgio die met een fraaie lob de eindstand in de 86e minuut op 2-5 bracht. 

Na afloop was de ontlading groot en a.s. zondag wordt de thuiswedstrijd, aanvang 14.00 uur tegen KVVA uit Amersfoort met veel vertrouwen tegemoet gezien.


HET 2DE VAN ASV WAS VANDAAG VRIJ.


VETERANEN VERNEDEREN ONZE GEZELLEN MET 9-0

De veteranen speelden een goed positiespel en hadden er bij tijd en wijle zonder het te beseffen regelmatig driehoekjes in verwerkt. Ton de Jong moest keepen bij het 1e elftal, dus de kans dat er eindelijk een keer de nul kon worden gehouden was nu groter dan ooit.Joost Botterman (de Kortenhoefse Gert Bals) was als doelman gestationeerd, dus ook zijn bekende wekelijkse Frank de Boer foutje was hierdoor geëlimineerd.
Marco van de Berg opende de score en bracht ASV op een dikverdiende voorsprong met een mooi schot die er via de onderkant van de lat invloog. Marco was ook verantwoordelijk voor de 0-2 en Geurt Holdinga bracht de ruststand via een bekeken schuiver, na een mooie dieptepass van Bert Hilhorst, op 0-3.

Na rust werd het een walkover. Het werd uiteindelijk een klinkende 0-9 overwinning,waarbij Marco de 0-4 (via een penalty), de 0-6 (voorbereid door Sander), de 0-8 (na een combinatie met Mark Bouwman en Geurt Holdinga) en de 0-9 (bekeken afstandsschot) binnen schoot. Mathis scoorde met een ouderwetse Kees Kist punter de 0-5 en ook de 0-7 kwam voor zijn rekening, na een combinatie met Bert en Sander.

Complimenten aan het adres van centrale verdediger Rene de Bruin en de betrouwbare sluitpost Joost Botterman dat de nul gehouden werd.


DAMES WINNEN MET 1-3 TEGEN QUICK 1890

De dames trokken uiteindelijk aan het langste eind tegen het gelijkwaardige Quick 1890 uit Amersfoort. 
Het was in het begin aftasten over en weer en het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. 
Marielle was het die ASV op een 0-1 voorsprong zette en toen moesten de Amersfoortse dames hun verdedigende stellingen wat meer verlaten. Quick 1890 was optisch iets sterker doch ASV had meer dreiging in het spel en vlak voor rust was het Tiffany van Melsen die de 0-2 liet aantekenen.

Kort na rust werd het 1-2 door een zeer knullige tegengoal, waardoor het weer een wedstrijd werd. ASV bleef desondanks fier overeind en had de kontrole over de wedstrijd. Lisa was het uiteindelijk die uit een vrije trap nadat zij zelf ten val was gebracht via een prachtig afstandsschot vanaf 30 meter de bevrijdende 1-3 binnen schoot.

De dames zijn voortvarend aan hun competitiestart begonnen en we kunnen trots op ze zijn.

Met sportieve groet,
Dick Blom