Archief‎ > ‎

Wedstrijdverslagen 17 februari 2013

Geplaatst 17 feb. 2013 14:08 door Hans Ankeveen   [ 26 jul. 2013 08:54 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL WINT MET 2-6 VAN DOMSTAD MAJELLA

Na weken eindelijk weer competitievoetbal, weliswaar op kunstgras, maar dat verhinderde het team van coach Hamid niet op een dikverdiende ruime zege te boeken. De gebroeders Benjamin en Yoeri Tol waren door prettige familie omstandigheden afwezig.

In het begin speelden de Ankeveners wat onwennig, maar hadden desondanks het betere van het spel.
Na 20 minuten was het echter toch Domstad Majella dat onverdiend een 1-0 voorsprong nam. Al gauw scoorde good old Ivo van Velthoven de gelijkmaker en kopte de dekselse Yoeri Steenvoorden ASV'65 naar een 1-2 voorsprong. Amy Louamba bracht vlak voor rust de stand op 1-3, doch 1 minuut later werd het onnodig spannend en konden de Utrechters de ruststand op 2-3 brengen.

Na rust zag men een zeer geconcentreerd en hardwerkend ASV '65 die de tegenstander volledig onder druk zette en geen tijd gaf om te ademen. Het was een kat en muis spelletje geworden.Via Amy Louamba(2 keer) en Ivo van Velthoven werd het 2-6 .

Een goede overwinning en hiermee blijven de Ankeveners op koers om uiteindelijk via de nacompetitie de promotie naar de 4e klasse af te kunnen dwingen.Komende zondag is er om 14.00 uur de thuiswedstrijd tegen DSO-Ultrajectum uit Utrecht.


2E ELFTAL VERLIEST GEFLATTEERD MET 5-1 VAN SDO 3

De Ankeveners begonnen sterk aan de uitwedstrijd tegen koploper SDO uit Bussum, ondanks dat  Niki, Luuk Hilhorst en Charley Moes ontbraken. Na 10 minuten vervulden de gebroeders Blokker een hoofdrol. Roy legde de bal keurig af op Jordi die vanaf de rand 16 de goalie van SDO via een strak schot kansloos liet en ASV'65 op een verdiende 0-1 voorsprong zette.

In de 24e minuut scoorden de Bussummers de gelijkmaker en volgens heel Ankeveen in buitenspelpositie, doch de referee zag het anders. Vlak voor rust nam SDO een 2-1 voorsprong. Na de rust een ontketend ASV'65 die de tegenstander probeerde vast te zetten en er alles aan deed om de gelijkmaker te forceren.
Doch het voetbalgogme van SDO overheerste en zij lieten zien niet voor niets bovenaan te staan en maakten van de geboden ruimte dankbaar gebruik.

Nadat Fabian Blokker via een goed genomen vrije trap Roy den Dolder in staat stelde in te koppen en helaas zijn inzet op de paal zag afketsen, was het SDO die in dezefde minuut de 3-1 voorsprong liet aantekenen via een messcherpe counter. Hierdoor brak er iets bij de jongens van Edwin Beerens en was het verzet gebroken. Uiteindelijk werd de eindstand 5-1.

Er is keihard gewerkt door de Ankeveners en ook acceptabel gevoetbald en wellicht is de nederlaag wat geflatteerd, doch als je met 5-1 verliest kun je alleen maar zeggen dat er een verdiende winnaar uit de strijd is gekomen. Komende zondag weer revanche nemen boys in de thuiswedstrijd om 11.00 uur tegen NVC 3.


DAMES 1 WINNEN MET 2-1 TEGEN QUICK 1890 OP KARAKTER

De opstelling was wat geimproviseerd aangezien er bepaalde speeltsters ontbraken. De thuiswedstrijd vond plaats op een zwaar hoofdveld en het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. In de 1e helft was ASV'65 optisch sterker,doch geheel onverwachts nam Quick 1890 uit het niets een 0-1 voorsprong.

In de 2e helft werd Jodi Marx op het middenveld geposteerd om meer druk naar voren te zetten. Emma Blokker liet zien dat zij een betrouwbare libero is en daar goed uit de voeten komt. Tiffany van Melsen had weer een paar vennijnige snelle opkomende rushes in huis.

Onder druk van de aanjagende middenvelders Jodi, Kim en Lindsay werd Quick 1890 geheel vastgezet en was het wachten op de dikverdiende gelijkmaker, welke zeer fraai door Jorieke Booij werd binngetikt. De druk werd nog verder opgevoerd en de Ankeveense dames lieten zien over een betere conditie te beschikken dan hun tegenstander. Uiteindelijk was het Els Hilhorst die een haar geboden buitenkansje zeer effectief afstrafte en de 2-1 voorsprong liet aantekenen. Een dikverdiende zege met veel inzet afgedwongen.

Komende zondag is er de uitwdstrijd in Amersfoort om 11.00 uur tegen VVZA


GOOD OLD WINNEN MET 2-3  VAN UNO

Een geweldige overwinning en eerlijk is eerlijk het werd ook wel weer eens tijd hoor mannen..Melvin van der Aar nam de honneurs waar als keeper en deed dit zeer naar behoren.

De vergelijking met doelman Zoet van RKC gaat wel een beetje op, al  had het zijn vader kunnen zijn, tenminste als zijn moeder destijds gewild had. Uno kwam al snel op een 1-0 voorsprong. Kort daarna was het Sander de Duitser die zijn voorzet met dank aan de keeper van Uno achter de lijn zag verdwijnen. Marco van de Berg bracht ASV'65 via een strak schot op een 1-2 voorsprong.

Diezelfde Marco strafte een te zachte terugspeelbal van 1 van de UNO-verdedigers af en zette the good old op een riante 1-3 voorsprong. De wedstrijd leek gespeeld, maar 5 minuten voor tijd soleerde de opkomende centrale middenvelder van UNO knap door de Ankeveense defensie heen en liet de 2-3 aantekenen.

In de laatste minuut bracht Joost Botterman vie een wereldredding op de doellijn de 3 punten in veilige haven en kon de 3e helft met verve gevierd gaan worden. Komende zondag is er de thuiswedstrijd tegen Forza Almere om 11.00 uur.

Met sportieve groet,
Dick Blom