Archief‎ > ‎

Wedstrijd verslagen 18 november

Geplaatst 18 nov. 2012 13:29 door Hans Ankeveen   [ 26 jul. 2013 09:00 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1e ELFTAL STELT TELEUR EN MORST 2 PUNTEN TEGEN AW

Het 1e elftal had na 5 overwinningen op rij zijn dag niet en leverde een slechte wedstrijd af tegen het bijna onderaan geklasseerde AW uit Bussum. De Ankeveners kwamen zelfs nog goed weg met dit gelijkspel, hetgeen een behoorlijke streep door de rekening is in de strijd naar promotie. 

De aansluiting met de top 2 is voorlopig weer even ver weg en bedraagt respectievelijk 8 en 10 punten. 
De nummers 1 en 2 promoveren rechtstreeks. ASV zakt een plaatsje op de ranglijst en staat nu 5e. AW speelde zoals wij van ze gewend zijn heel fel en agressief tot aan het randje en vooral onberekenbaar.
In ieder geval lieten ze ASV geen moment in de wedstrijd en in hun eigen spel komen, hetgeen verdienstelijk van hun zijde te noemen is, doch als falen van het collectief van ASV beschouwd kan worden met zoveel kwaliteit in de ploeg. 

AW kwam vlak voor rust via een penalty op een 1-0 voorsprong. Kort na rust probeerde ASV de bakens te verzetten door in ieder geval met iets meer strijd de duels aan te gaan,doch voetballend  gezien bleef het slecht en zat er geen lijn in en was het in balbezit, maar dat is al een aantal wedstrijden zo, erg onrustig.
Amy Louamba scoorde in de 68e minuut de gelijkmaker en toen Yoeri Tol uit een strafschop in de 73e minuut de 1-2 liet aantekenen leek ASV,  weliswaar onverdiend, op de overwinning af te stevenen.

AW gaf nog iets meer gas en een afstandschot van ruim 35 meter werd goalie Mike Vonk fataal en bracht in de 79e minuut de 2-2 op het scorebord, hetgeen ook de eindstand werd. Een wedstrijd om gauw te vergeten.
Komende zondag is het 1e vrij voor de competitie en wordt er zo goed als zeker vriendschappelijk gebald.


2e ELFTAL VERLIEST MET 2-3 TEGEN BUITENBOYS

ASV begon slap aan de wedstrijd en Buitenboys nam het initiatief. In de 8e minuut werden de Ankeveners al gewaarschuwd toen de linkerspits van Buitenboys op de paal schoot. Het bleef echter slap en ongeconcentreerd aan ASV zijde. Toen zelfs ook nog Jeroen de Vries in deze malaise ging meedelen door te zacht naar goalie Rowin de Jong terug te spelen, waardoor de spits van Buitenboys de 1-0 tegen de touwen kon jagen, was het hek van de dam.

Daarna werd iedereen goed  op zijn positie gezet en ging ASV eindelijk voetballen zoals ze dat kunnen. Het was de in vorm verkerende Jordi Blokker die een prachtige voorzet op maat losliet op de inkomende Fabian Blokker, die fraai met links de 1-1- binnenschoot. Vlak voor rust scoorde captain Robert van de Heuvel uit een penalty de 1-2. Na rust zag men een fel doordekkend ASV dat druk ging zetten en de tegenstander zo op de eigen helft hield en behoorlijk in de tang had. Het leverde echter geen echte kansen op, maar wel een paar mogelijkheden.

Buitenboys kwam er sporadisch uit en bij een van de schaarse counters was het een slippertje van goalie Rowin de Jong, waardoor partijen weer op gelijke hoogte kwamen. ASV werkte hard, doch kon geen potten meer breken, aangezien zij hun kruit conditioneel verschoten hadden. Buitenboys rook bloed en profiteerde hiervan en verzilverden hun enige kans die zij kregen en wonnen de wedstrijd met 3-2. Een lesje in effectiviteit voor de Ankeveners dus en het moet worden gezegd dat er echt meer getraind moet worden mannen, anders gaan jullie dit soort wedstrijden meer verliezen en dat is een slechte zaak en niet des ASVs.

Komende zondag is er de uitwedstrijd om 12 uur voor de beker tegen HIlversum.
Bij winst bekeren de mannen van coach Edwin Beerens verder!


DAMES KRIJGEN LESJE IN EFFECTIVITEIT

De dames speelden volgens coach Dennis Rijkse 1 van hun betere wedstrijden. Zij lieten het balletje bij vlagen lekker rondgaan en probeerden de vrije man te vinden. De inzet was uitstekend te noemen en ASV kreeg enige mogelijkheden. Het thuisspelende Hoogland had echter wat meer voetbalgogme in huis en lieten de Ankeveners ook bewust in balbezit, om op het juiste moment de bal te onderscheppen en gevaarlijk via diverse counters uit te breken.

Zo keken de Ankeveners bij de rust al tegen een alleszeggende 3-0 achterstand aan en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, doch hoop doet leven. Deze hoop werd al gauw de grond ingeboord, want al vrij snel in de 2e helft werd het wat ongelukkig 4-0.

ASV bleef ondanks alles hard werken en probeerde de eretreffer te forceren. Het was uiteindelijk Marielle die na een fraaie interceptie evenzo fraai Madouc met een prima pass de diepte instuurde, die vervolgens met een strak schot de goalie van Hoogland het nakijken gaf. Zo werd de eindstand 4-1.
Een compliment voor de werklust en het getoonde spel,helaas was Hoogland tactisch nog een maatje te groot.


VETERANEN WINNEN MET 5-1

Van de week hebben de heren een coopertest gedurende de training gedaan en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Afgelopen donderdagavond is er nog lang nagekaart over de onterecht geleden nederlagen van de laatste tijd. De heren hebben besloten geen warming-up meer te doen,want die energie kunnen ze beter in de wedstrijd gebruiken.

Tactisch gaan zij over tot het Peter Bos model en gaan 3-4-3 spelen om meer terreinwinst te boeken. De opbouw van achteruit wordt geschrapt en er zal continu de lange bal gehanteerd gaan worden, zeg maar op zijn IJsselmeervogels en op zijn Katwijks. Er moest aangetreden worden in Hillegom tegen Dios, wie kent ze niet, alijd lastig. Sander de Duitser scoorde twee keer, onder meer uit een steekpassje van Geurt Holdinga en Marco van de Berg evenaarde dit huzarenstukje en gastspeler Boni was verantwoordelijk voor de 5e goal van ASV.

Mannen een geweldig resultaat, jammer van die tegengoal, een minpuntje!
Wellicht komende donderdag bij de training oefenen op het wat radicaler verdedigen.

met sportieve groet,
Dick Blom