Archief‎ > ‎

Wedstrijdverslagen 20 mei 2013

Geplaatst 20 mei 2013 11:45 door Hans Ankeveen   [ 25 jul. 2013 13:39 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL WINT MET 5-0 IN PLAY OFFS
ASV´65 heeft zijn 1e wedstrijd tegen OSV uit Amsterdam met overtuiging gewonnen en het was Prince George die in de 12e minuut, na een fraaie solo met een bekeken schot in de linkerhoek de 1 0 liet aantekenen.

Hierna zakte het in en liep ASV´65 massaal achteruit en sloop er nervositeit in de ploeg.
Er was geen aansluiting tussen de linies en de overtuiging zakte weg. Men vergat te voetballen en de afvallende bal was meestal voor de matig acterende Amsterdammers, hetgeen de Ankeveners zich mogen aanrekenen.Na rust verzette ASV´65 de bakens en nam het heft weer in handen en liet men de bal goed het werk doen en werd OSV een speelbal. 

In de 54e minuut was het Prince George die na een foute aanname in het strafschopgebied  door de goalie van OSV onregelmentair werd gestuit. De captain Yoeri Tol schoot de toegekende strafschop koelbloedig in en dat betekende de 2 0. In de 67e minuut was het Yoeri Tol die na een fraaie interceptie good old Ivo van Velthoven op rechts de diepte instuurde, die vervolgens Prince George bediende die op zijn beurt weer de inkomende rechtshalf Davey Brouwer vond die strak en zuiver de 3 0 binnenschoot. De Amsterdammers waren aangeslagen en het was wederom Prince George die na goed voorbereidend werk van Davey Brouwer de 4 0 tegen de touwen joeg. Prince George die bij alle vijf de doelpunten betrokken was bepaalde de eindstand op 5 0.

Komende zondag moet OSV thuis aantreden tegen Purmerland en is ASV´65 vrij. Bij winst van Purmerland of bij een gelijkspel komende zondag zijn de Ankeveners al gepromoveerd, aangezien twee ploegen uit deze poule van drie naar de 4e klasse gaan. Zoals het er nu naar uitziet voorspel ik dat ASV´65 komende zondag zonder zelf te spelen rechtstreeks naar de 4e klasse promoveert. 
Een mijlpaal in de geschiedenis van ASV´65.

Als de clubs Nederhorst en ´s/Graveland het aandurven kan het zo zijn dat de drie verenigingen komend seizoen in dezelfde 4e klasse uit zullen komen, hetgeen uniek te noemen is. Dat worden zes heuze klassiekers.


2E ELFTAL VERLIEST STREEKDERBY MET 1-3
De mannen van coach Edwin Berends sloten het seizoen af met een goede wedstrijd tegen ´s Graveland 3. De Ankeveners domineerden de eerste helft en het was Yordi Blokker die verdiend de ruststand op 0 1 bracht.

Na rust trachtte ASV´65 door te drukken, doch uit twee corners bogen respectievelijk Marco Nieuwenhuis en Rik Sluyter de achterstand om in een 2 1 voorsprong voor de blauwen. De groenen gingen 1 op 1 spelen achterin en namen veel risico´s. De gelijkmaker leek eraan te komen, doch een messcherpe counter van de blauwen maakte aan alle illusies een einde en zo werd de eindstand op 3 1 bepaald.

Het 2e elftal kan terugzien op een zeer wisselend seizoen en moest de laatste zes wedstrijden veel kwaliteit inleveren aangezien een aantal van hen bij het 1e elftal moest worden ingezet.

Met sportieve groet,
Dick Blom