Archief‎ > ‎

Wedstrijdverslagen 20 oktober 2013

Geplaatst 20 okt. 2013 13:32 door Hans Ankeveen   [ 19 aug. 2014 04:31 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
2E ELFTAL BEHAALT GELIJKSPEL IN STREEKDERBY.

Het 2e elftal moest uit tegen 's-Graveland 3 aantreden en begon zeer voortvarend aan de wedstrijd en had het initiatief en was de bovenliggende parij gedurende het eerste halfuur. Rechterspits Mike Vonk kreeg in de 9e minuut een levensgrote kans doch schoot ongelukkig naast. In de 13e minuut werd het Ankeveense offensief beloond met een 0-1 voorsprong.

Het was een fraai genomen fraaie vrije trap van Fabian Blokker die de bal panklaar op het hoofd van de hardwerkende en altijd het voorbeeld gevende"" Mike Vonk""plaatste, die strak en diagonaal binnenkopte en de aan de grond genagelde sluitpost van 's-Graveland kansloos liet.  
ASV'65 hield de tegenstander onder druk en liet de bal goed rondgaan.Heel langzaam voetbalde 's-Graveland zich onder de druk vandaan en nam het initiatief over en kregen ook mogelijkheden, doch ook daar was het vizier voorin niet al te scherp.
Na de thee waren de gastheren duidelijk sterker en hadden een veel betere veldbezetting dan ASV'65, dat van slag was en onrustig ging spelen en veel onnodig balverlies leed en vooral vergat te voetballen.
De druk van de 's-Gravelanders werd erg groot, doch echt gevaarlijk werd men niet.  De stormram Marco Nieuwenhuis was weliswaar een plaag voor de Ankeveense verdediging, maar was niet gelukkig in zijn slotacties. Goed keeperswerk van Rowin de Jong en solide verdedigen van Quirijn Tol en Ronald Lindenberg hielden ASV'65 op de been.
In de 69e minuut zette Mike Vonk uit 1 van de spaarzame uitvallen van ASV'65 met een prachtige pass captain Niki alleen voor de altijd lastige sluitpost Johan van Wijk, die miraculeus de 0-2 voorkwam.
Dit had de beslissing moeten zijn en daarna kwam ASV'65 er niet meer uit en was het eenrichtingsverkeer.

De gelijkmaker zat echt in de lucht. Het was de ingevallen nog altijd snelle hinde Rik Sluyter die nog alleen doorbrak na een foutje van libero Quirijn Tol, doch hij speelde de bal te ver voor zich uit en goalie Rowin de Jong kon tijdig pareren.
De 's-Gravelanders hadden uiteindelijk een toegekende penalty nodig om de gelijkmaker te forceren.
Het was de goalie Johan (Vlijtig Liesje) van Wijk zelf die dit buitenkansje in de 85e minuut verzilverde.In deze stand kwam geen verandering meer en was ook wel een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.
Het bleef een sportieve wedstrijd tot het einde aan toe en scheidsrechter Kees van Swieten zat er kort op vanwege zijn loopvermogen.
Voor hem was het jammer dat vandaag ook de Amsterdam-marathon was en moest dit dus voorbij laten gaan.
De routiniers Richard Koelink(s-Graveland) en Robert van de Heuvel(ASV"65) speelden ëen goede pot en waren belangrijk voor hun team.
Een leuk aspect mijnerzijds was dat ik  als trainer van 's-Graveland, zowel bij de A-1 en bij de A-selectie nog gewerkt hebt met diverse spelers van dit team en met de hinde Rik Sluyter heb ik zelfs nog samen in het 1e elftal gespeeld

DAMES 1 VERLIEZEN MET 0-9 TEGEN HOOGLAND 2 VOOR DE BEKER.

Het team van coach Dennis Rijkse was een maatje te klein voor dit tachtisch betere en een klasse hoger spelende Hoogland. Ondanks goed keeperswerk van Wenda Velzeboer en kranig verdedigen van captain Denise de Bruin en de jeugdige doch uitblinkende Melanie Schouten brak de ruststand aan met een alleszeggende 0-6.
Een compliment mag zeker aan dit team gegeven worden dat het hard bleef werken en niet de koppies lieten hangen, want uiteindelijk werd de 2e helft door dit gegeven slechts met 0-3 verloren en kan men van een dergelijke tegenstander veel leren.
Het zal volgende week zoals coach Dennis zelf al aangaf veel compacter moeten, want een betere tegenstander kan optimaal profiteren van de door ASV'65 geboden ruimte.

Ik zag nog een geweldige ( op zijn braziliaans) passeerbeweging in de eerste helft van Madouc Boermeester die je weinig ziet op de velden. Een lust voor het oog en heb haar in de rust een compliment voor dit technische hoogstandje gegeven. Opvallend was wel dat het publiek tot de laatste minuut enthousiast bleef en de Ankeveense dames bleef aanmoedigen. Zo hoort het ook.

HET 1E ELFTAL was vrij en speelt komende zondag om 14.00 uur thuis tegen Zeist.
Dit zijn zijn de wedstrijden die gewonnen moeten worden om uit de degradatiezone te geraken.
Steun de jongens van Marcel Cuyper en zijn assistent Roel Muller met uw aanwezigheid.

De veteranen waren ook vrij.


met sportieve groet, Dick Blom