Archief‎ > ‎

Wedstrijdverslagen 23 en 24 november

Geplaatst 25 nov. 2013 00:02 door Hans Ankeveen   [ 19 aug. 2014 04:30 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL VERLIEST OP DRAMATISCHE WIJZE MET 4-1 VAN AMSVORDE

Amsvorde kreeg in het begin een paar mogelijkheden na een slap begin van ASV'65, doch vonden de sterk keepende Rowin de Jong op hun weg.

De Ankeveners herpakten zich en namen het initiatief over en kregen een levensgrote kans via Prince George (na een goede combinatie tussen Yoeri Steenvoorden en Yoeri Tol ) doch afmaken is momenteel de achilleshiel bij de Ankeveners.
Sherrick Krind slalomde fraai langs 3 verdedigers doch zag zijn inzet rakelings naast gaan. Prince George mikte vanuit een corner op de lat.Ivo van Vethoven miste ook nog een 100% kans. Het was uiteindelijk centrale middenvelder Bon Georgio die in de 37e minuut vanaf 30 meter snoeihard met een Kees Kist bal de 0-1 liet aantekenen. Uit een counter in de 39e minuut was het alweer 1-1, nadat ASV'65 achterin onnodig 1 op 1 kwam te staan, hetgeen bij balverlies vragen om moeilijkheden is. 
Na rust een iets sterker en gevaarlijker ASV'65, doch in de 58e minuut was het Amsvorde dat op een 2-1 voorsprong kwam. Het was duidelijk buitenspel maar de niet al te sterk acterende arbiter negeerde het vlagsignaal van grensrechter Jan Franken. Hierna ontstond er irritatie in de Ankeveense gelederen en werd Yoeri Steenvoorden in de 63e minuut na een domme actie van het veld gestuurd. ASV'65 vergat te voetballen en liet zich niet al te slim volledig door de arbiter uit het spel halen. In de 78e minuut was het Benjamin Tol die geel kreeg voor een overtreding en vervolgens meteen daarover een tweede gele kaart opliep vanwege mekkeren tegen de scheids en ook kon vertrekken. Ted Torsing maakte op dat moment eveneens een verkeerde opmerking richting de leidsman en kon eveneens vertrekken, zodat de Ankeveners met 8 man verder moesten.
Een kansloze missie verder dus en uiteindelijk liep Amsvorde uit naar een 4-1 zege. Tot overmaat van ramp liep goalie Rowin de Jong na afloop ook nog een rode kaart op. ASV'65 heeft absoluut een beter voetballende ploeg dan Amsvorde, doch het rendement voorin is te laag en gisteren was de ploegdiscipline na een triest en bedenkelijk peil gezakt,waardoor er komende zondag met een zwaar gehavend team tegen AS'80 thuis om 14.00 uur gestart moet worden.

Laat dit een harde leerschool zijn voor de mannen van Marcel cuiper want op deze wijze worden onnodig teveel punten verspeeld die ze aan het einde van de rit hard nodig zullen hebben. Ook provocerend gedrag van een tegenstander en arbitrale dwalingen moet men op een proffessionele manier leren hendelen.

2E ELFTAL VERLIEST MET 3-1 VAN WEESP 3

Volgens coach Edwin Berends was het een leuke en sportieve bekerwedstrijd, waarbij er hard gewerkt en met veel plezier gevoetbald werd. Weesp was over de gehele linie iets geroutineerder en won verdiend. Het was Jeroen de Vries die de eer redde voor de Ankeveners.


DAMES 1 WINNEN OVERTUIGEND MET 5-0 VAN HOOGLAND

ASV"65 speelde 1 van hun betere wedstrijden en hield de tegenstander de gehele wedstrijd onder druk. Zij hadden 80% balbezit en combineerden er naar hartelust op los.

Het was linkerspits Melanie Schouten die diep in de 1e helft haar directe tegenstander passeerde en na een lange rush op fraaie wijze de goalie van Hoogland kansloos liet. Even later was het de balvaste en routinier Luca van Kooten die na een prachtige karaktervolle actie tegen de goalie aanschoot, doch uit de rebound bediende zij keurig de vrijstaande Stephanie van de Spek die dit buitenkansje efficiënt verzilverde en de ruststand op 2-0 bracht. 

Kort na rust was het Kim die vanaf links op de rand 16 de bal keurig in de lange hoek krulde en de 3-0 scoorde. Spelverdeelster en vrouw in vorm Jorieke Booij gaf een sierlijke steekbal op Stephanie van de Spek, die op techniek van haar directe tegenstander wegdraaide en droog maar efficient de 4-0 binnenschoot.Spits Merielle Terpstra kopte fraai door op de zeer gretig spelende Stephanie van de Spek die de eindstand met haar 3e treffer op 5-0 bepaalde.Coach Dennis Rijkse was zeer tevreden en was zeer content over het getoonde spel en roemde buiten de reeds vermelde namen ook nog het spel van Denise de Bruin (rust en overzicht), Marieke van de Berg(mooie intercepties) en Leonie Veenman(vanwege haar stijgende lijn in haar ontwikkeling die ze doormaakt).Volgens Dennis was het gehele team super inclusief goalie Wenda Velzeboer die af en toe een terugspeelballetje kreeg om haar wakker te houden.Het eerste optreden van de D2 op een groot veld is een succes.


ASV D2 – ‘s-Graveland D4: 2-1

D2 voor het eerst als elftal op een groot veld. Gelukkig een vriendschappelijke oefenwedstrijd met Ton Meester als scheids! De jongens konden niet wachten om eindelijk op een groot veld te spelen. Dat betekende natuurlijk ook een groot doel, maar daar wist keeper Tydo gelukkig wel raad mee. De negen van D2 hadden versterking gekregen van oud teamgenoten Max en Damien van D1.

De eerste 10 minuten verliepen een beetje onwennig, alsof er nog steeds op een klein veld gespeeld werd. Met vooral kansen voor ‘s-Graveland. Maar toen ze eenmaal door kregen dat er meer ruimte was, werd er beter overgespeeld en kwamen er ook kansen. De eerst die dat wist te benutten was Max met een mooie inswinger vanaf links. Niet lang daarna maakte ‘s-Graveland de gelijkmaker. Ondertussen was Bas Berkhout onder luid gejuich ingevallen, zijn voetbaldebuut bij ASV. Dat ging best goed Bas! Djiek Arendse zou ook debuteren, maar hij wacht waarschijnlijk op een wedstrijd met meer publiek. Na een aantal goede pogingen samen met Pax en Seth, lukte het Danny eindelijk om te scoren en zo gingen we de rust in met een voorsprong van 2-1.

Na de rust ging Danny op doel en werd er weer hard gewerkt op het veld. Maar de stugge verdediging van ‘s-Graveland hield stand. Danny moest ook een paar keer in actie komen, maar voorkwam een tegentreffer, dus bleef het 2-1.

Al met al een leuke en spannende wedstrijd. Natuurlijk is dit pas een eerste elftal wedstrijd en moet er nog veel verbeterd worden, maar toch waren er ook lichtpuntjes vandaag: goed verdedigend werk van Luca en Jaïr, met en paar goede passes naar Joep, Damien en Abel die daar ook wel raad mee wisten. En vooral prima aanvoerderswerk van centrale verdediger Stan, een nieuwe rol die hem zeker past!


Met sportieve groet,
Dick Blom