Archief‎ > ‎

Wedstrijdverslagen 23 februari

Geplaatst 23 feb. 2014 11:26 door Hans Ankeveen   [ 19 aug. 2014 04:27 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
2E ELFTAL VERSLAAT KAMPONG MET 4-2

Coach Theo Blokker behaalde met zijn team op de verjaardag van zijn vrouw  een dik verdiende overwinning. ASV'65 was eigenlijk de gehele wedstrijd de bovenliggende partij.

Na 2 minuten al verzilverde Mike Vonk een strafschop. De Ankeveners voerden de druk op en het was de potige Hans Pos die in de 28e minuut verwoestend uit een lastige stuit de 2-0  liet aantekenen. Door concentratiegebrek achterin konden de Utrechters de aansluitingstreffer vlak voor rust maken.  Olivier Tol en Mark Koekoek schoten allebei nog op de kruising. Na de rust was het Roy Holdinga die het offensief van ASV'65 in de 76e minuut bekroonde met een droge schuiver in de uiterste hoek en de stand zo leek het op een veilige 3-1 bracht. 

Niets was minder waar want Kampong scoorde 2 minuten later uit het niets de 3-2.Gelukkig maakte het karaktermens Mike Vonk aan alle onzekerheid een einde en bepaalde met een fraai doelpunt de eindstand in de 88e minuut op 4-2. 

Door deze overwinning is er weer aansluiting met de middenmoot.Hou dit vast mannen en vooral veel blijven trainen met elkaar.


DAMES 1 VERSLAAT KOPLOPER MET 0-1
Koploper Hoogland 3 moest het hoofd buigen voor de equipe van Dennis Rijkse. ASV'65 hield continu druk op de verdediging van de tegenstander.
Vooral Marielle Terpstra en Iris Boelhouwer onderscheiden zich knap in het voorchecken.

Het Ankeveense positiespel zag er goed uit.Chantal punterde na een fraaie solo vanaf 20 meter op de lat en de schoten van topscoorster Stephanie van der Spek en de hardwerkende bikkel Jodi Marx misten nog wat zuiverheid. Hierdoor brak de rust met een 0-0 stand aan. 

Na de thee namen de Ankeveners gelijk weer het initiatief en deze tactiek was de tegenstander te machtig.Esther zag haar fraaie schot van zo'n 25 meter op de lat uiteen spatten. Uiteindelijk was het Stephanie van der Spek die een prima steekbal losliet op de gretig de diepte insprintende Jodi Marx, die fraai de winnende treffer binnenschoot. Achterin stond de verdediging als een huis en er werden geen kansen meer weggegeven. Een compliment dus voor Melanie Schouten, Emma Blokker, Denise de Bruijn en Marieke. Wenda Velzeboer keepte een solide pot. 

Een fraaie overwinning van het collectief, hetgeen wellicht gestimuleerd werd door de sponsoring van nieuwe sokken door Sloop en Constructiebedrijf Marc Bouwman, waarvoor dank.

Het 1e elftal en de the good old greens waren vrij.

Met sportieve groet,
Dick Blom