Archief‎ > ‎

Wedstrijdverslagen 23. maart

Geplaatst 23 mrt. 2014 14:44 door Hans Ankeveen   [ 19 aug. 2014 04:25 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL SPEELT MET 3-3 GELIJK TEGEN NEDERHORST

ASV'65 begon voortvarend aan deze deze dorpsderby en al na 4 minuten was het Sherrick Krind die uit een corner van Yoeri Tol de 0-1 binnenkopte. Nederhorst dat zeer nerveus in de beginfase speelde was duidelijk de weg kwijt en in de 19e minuut was het Giorgio van Sijpenhof die zeer fraai de diepte insprintende Prince George bediende, die vervolgens zijn directe tegenstander eruit liep en fraai de goalie van Nederhorst omspeelde en de groenwitten op een 2-0 voorsprong zette.

Hierna herpakte de Bergers zich en zetten ASV'65 onder druk met een tomeloze inzet. Het was in de 29e minuut slecht uitverdedigen van libero Clearence Koorndijk, waardoor Nederhorst de aansluitingstreffer kon maken. De Ankeveners die zo goed begonnen waren wankelden en hadden veel balverlies en mochten opgelucht adem halen dat er met een 2-1 voorsprong thee gedronken kon worden.
Na rust wederom een agressiever Nederhorst. De gelijkmaker leek een kwestie van tijd, doch na een wervelende solo van Prince George werd hij onregelmentair in het strafschopgebied gestuit. De toegekende penalty werd door Yoeri Tol verzilverd en de Ankeveners dachten op rozen te zitten met deze 3-1 voorsprong na 55 minuten voetbal.
Nederhorst perste er een alles of niets offensief uit en zette ASV´65 met de rug tegen de muur.Mike Vonk moest op een ongelukkige wijze met een tweede gele kaart in de 78e minuut de wedstrijd verlaten. Even later maakte Olivier Tol een niet al te slimme overtreding en kon eveneens met een tweede gele kaart vertrekken.
De paniek sloeg toe en in de 77e minuut werd het 2 3, waarbij tot overmaat van ramp Claerence Koornheim met een wel heel domme actie ook nog eens het veld moest ruimen, waardoor de Ankeveners met 8 man verder moesten.
Gelukkig speelde Nederhorst het niet al te slim uit en bleef met hoge ballen spelen.Het werd echter in de 88e minuut toch gelijk. Een grote domper voor ASV´65 en tegelijkertijd was er opluchting toen de wel wat warrige arbiter voor het laatste fluitsignaal floot, want een nederlaag was zich aan het aandienen.
Door dit resultaat blijft ASV`65 drie punten voorsprong behouden op Nederhorst.Gelukkig verloren de concurrenten ´t Gooi en Amsvorde ook.
Het was een sensationele wedstrijd maar gelukkig heeft ASV´65 alles nog in eigen hand.Onnodig heeft men deze wedstrijd uit handen gegeven.ASV´65 heeft zich op belissende momenten laten provoceren en zelf uit de wedstrijd gespeeld.

Het gevolg is helaas natuurlijk wel dat er over 14 dagen uit tegen Hooglanderveen met een gehavend team zal worden aangetreden.
 
 
 
VETERANEN VERSLAAN TOS ACTIEF MET 5-2

The good old greens hebben historie geschreven door voor het eerst in de geschiedenis deze tegenstander te verslaan en kunnen zich nu echt periodekampioen noemen.
Veel kansen werden er in het begin om zeep geholpen door het koningskoppel Marco en Marco.Uiteindelijk was het Yukkie Wapenaar die met een droge knal de Ankeveners op een verdiende voorsprong zette. Kort na rust wist Marco van de Berg de stand naar 2-0 te tillen en joeg de bal snoeihard de bovenhoek in na goed aangeven van Ragner Teitsma. Tos Actief kwam via de zeer behendige en balvaardige spits terug tot 2-2. Na een tactische wissel waarbij Marco van de Berg naar de libero-positie verhuiste en Jan Sikking rechtsback ging spelen kreeg ASV"65 weer vat op zijn tegenstander.
Het was Marco de Vries die via een prachtige actie vernietigend de 3-2 binnenschoot. Ragner Teitsma soleerde fraai langs drie tegenstanders en bracht Yulkkie Wapenaar fraai in stelling, die met een diagonaal schot in de uiterse hoek de 4-2 scoorde. Bas van Dijk die na veel blessureleed zijn rentree mocht maken werd vanwege een onnavolgbare actie binnen de 16 onderuit geschoffeld.De toegekende penalty werd door Bas zelf verzilverd op een Finnbogason-achtige wijze.

Man of the match werd Marco de Vries.Goalie Marcel de Jong coachte goed, doch vocaal zou het nog wat krachtiger kunnen.

Het 2e en de dames waren vrij.

Met sportieve groet,
Dick Blom