Archief‎ > ‎

wedstrijdverslagen 27-04-2014

Geplaatst 27 apr. 2014 12:55 door Hans Ankeveen   [ 19 aug. 2014 04:25 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL VERLIEST MET 5-1 VAN AS"80

In de 1e helft kon ASV' 65 het hoge tempo van AS"80 nog wel een beetje bijbenen, maar in de 2e helft werden zij stuk gespeeld en vloeiden de krachten weg tegen een zeer goed voetballende tegenstander die door deze overwinning kampioen van de 2e periode werd.In de 32e minuut keken de Ankeveners tegen een 1-0 achterstand aan na een Frank de Boertje van libero Niki, die zich verder knap weerde in het verloop van de wedstrijd.

Tjerk Krind had de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij mist op dit moment het venijn en de meedogenloosheid van een echte spits. Goalie Rowin de Jong keepte een zeer goede wedstrijd en hield zijn team lang in de race en redde 2 keer zeer fraai in 1 tegen 1 situaties. 
Het was captain Yoeri Tol die vlak voor rust uit het niets de gelijkmaker binnenschoot met enig fortuin, aangezien de laatste man er nog aan zat en zijn eigen keeper verschalkte. In de 54e minuut was het gelegenheidsrechtsback Yoeri Steenvoorden die het heel lastig had tegen de veel snellere Almeerse vleugelspits en ook vaak nog geen rugdekking kreeg  die binnen de 16 aan de noodrem trok.  De toegekende penalty werd verzilverd en toen brak er iets bij ASV'65.Met name op het middenveld werden zij overlopen en werd het een kat en muis spelletje en toen het in de 61e minuut 3-1 werd, was de wedstrijd gespeeld. Voorin was men niet bij machte om de bal in de ploeg te houden, waardoor er geen rust in het team kwam en de tegenstoten van AS"80 steeds frequenter werden.De enthousiaste coaching van Roel Mulder (die als hoofdtrainer fungeerde en het waarnam voor Marcel Cuiper die van een korte vakantie geniet) zorgde ervoor dat ASV"65 keihard bleef werken om de schade zo beperkt mogelijk te houden.

Uiteindelijk werd het 5-1 en was er na afloop de opluchting dat de concurrenten Amsvorde en met name Nederhorst dat met nog 2 wedstrijden te gaan op 5 punten achterstand staat beiden verloren.
Komende zondag is er de voorlaatste wedstrijd uit in Utrecht tegen Sporting'70.waar punten gepakt moeten en kunnen worden.
Bij een overwinning  of puntenverlies van Nederhorst kunnen we het glas heffen op het bereiken van handhaving in de 4e klasse G en is de doelstelling van dit seizoen bereikt.

Met sportieve groet,
Dick Blom