Archief‎ > ‎

Wedstrijd verslagen 28 oktober 2012

Geplaatst 28 okt. 2012 14:24 door Hans Ankeveen   [ 26 jul. 2013 09:02 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL WINT BELADEN STREEKDERBY MET 5-3!

De thuiswedstrijd tegen Olympia'25 is na een slechte eerste helft bekroond met een geweldige tweede helft, waarbij ASV"65 zijn tegenstander zijn wil oplegde en een 0-2 achterstand wist om te buigen in een 5-3 overwinning. Hierdoor stijgen de Ankeveners naar een 7e plaats, hetgeen nog te mager is, doch zij zitten in een mooie flow.

Olympia speelde in de eerste helft veelal de lange bal en van enige opbouw was geen sprake, desondanks kwamen de Hilversummers op een 0-2 voorsprong aangezien ASV niet bij de les was en ronduit slecht speelde.

Na rust zag men een zeer fel en gedreven ASV dat Olympia vastzette. De Hilversummers werden door dit offensief verrast en al kort na rust scoorde Ivo van Velthoven de aansluitingstreffer. Olympia verkrampte en kwam er niet meer aan te pas en werd totaal overdonderd. Yoeri Tol scoorde via een penalty in de 55e minuut de gelijkmaker en toen Rao Petzold via een mooi schot ASV op een 3-2 voorsprong zette kregen de Ankeveners vleugels. Good old Ivo van Velthoven maakte zijn tweede doelpunt en de wedstrijd leek gespeeld.
Olympia kon via een counter nog de 3-4 scoren, doch Bizz Vernon bracht vlak voortijd ASV in veilige haven en bepaalde de eindstand op 5-3.

Een mooie overwinning en vijf keer scoren in de tweede helft zegt iets over de veerkracht van deze ploeg.
De puzzelstukjes van coach Hamid lijken nu op zijn plaats te gaan vallen en the boys verdienen een  compliment. Aanstaande zondag wacht de uitwedstijd in Nieuwegein tegen JSV, waar naar verwachting weer goede zaken gedaan kunnen worden.


2E ELFTAL BEHAALT EEN DEGELIJKE 3-1 ZEGE OP BVV'31.

De start was erg rommelig van ASV zijde en na 3 minuten keken de Ankeveners al tegen een achterstand aan na onnodig balverlies wegens de lange bal die wederom gebruikt werd en de mensen niet kort gedekt werden door iedereen. Resulteerde dat iedereen gelijk wakker was en gelukkig was het the killer Hans Pos die een minuut later via een bekeken schuiver de 1-1 liet aantekenen. De rest van de eerste helft was een rommelig geheel, veel gebabbel van de tegenpartij die de wedstrijd niet echt aantrekkelijk maakte.

In de rust heeft de scheidsrechter beide partijen aangesproken en verwacht een normale 2de helft zonder dat iemand ook maar enig commentaar zou maken.

Na rust zag men een beter georganiseerd ASV die duidelijk liet zien dat zij voor de volle winst gingen.
Na een rush van RObert van de Heuvel die verdediger en keeper meerdere keren voorbij wilde, maar telkens niet tot een schot kwam, legde af op Michael Kisjes die genadeloos hard naast schoot. Dezelfde heer Kisjes werd 5min later wederom door de captain met een steekbal voor de keeper gezet, wat resulteerde in een mooie "maai over de bal". ASV bleef de druk opvoeren en ASV bekroonde dit offensief, opgezet door een rush van Fabian Blokker die Hans Pos aanspeelde en die op zijn buurt de vrij staande Robert in stelling kon brengen, die nu wel onberispelijk de terechte 2-1 op het bord zette in de 67e minuut.

Hierna liet ASV tactisch slim de tegenstander iets komen om ruimte te creëren voor de counter. BVV'31 werd op dat moment optisch sterker doch de Ankeveners lieten dit toe en waren dreigender bij de diverse tegenstoten en hadden de wedstrijd onder controle. Na een counter uit het boekje wist Hans Pos met een vernietigend schot zijn tweede goal te scoren en de dikverdiende overwinning met 3-1 binnen te slepen.
The boys van het tweede lijken eveneens goed op stoom te komen en de eenheid groeit binnen het team. Een goed teken boys.


VETERANEN TERUG OP AARDE NA 3-8 NEDERLAAG TEGEN TOS ACTIEF.

Goalie Ton de Jong was geblesseerd, hetgeen zeer opmerkelijk te noemen is. Marcel de Jong verving hem goed en kon aan drie van de vier tegengoals niets doen. Het was een gelijk opgaande strijd alleen bij TOS ACTIEF liep een wereldspits rond die het verschil maakte. Hij maakte vijf van de acht treffers en was niet te houden..De rust brak aan met 1-4.

Joost Botterman was weer ongelukkig en dit keer verdween de bal niet zoals gebruikelijk met het hoofd doch via zijn rug in het eigen doel. Uiteindelijk werd het 3-8.Jan Sikking(blaastvaak) en Marcel Veenman waren verantwoordelijk voor de assists, waaruit Marco van de Berg, 2 keer en Sander Schieiffert scoorde. De altijd fitte Jos Vermeulen(Schockemeule) floot een uitstekende wedstrijd en haalde sinds 8 maanden weer eens een voldoende. Ondanks de nederlaag was de sfeer fantastisch binnen de ploeg en bleef het lang erg gezellig in de kantine


DAMES WINNEN MET 2-0 VAN MAARSSEN.

De dames speelden eveneens in de 1e helft rommelig. Een prachtig afstandsschot van Maarssen werd evenzo prachtig gepareerd door keepster Wenda. Er werd teveel balverlies geleden en te vaak was er geen opbouw van achteruit en werd de lange bal gehanteerd. Ondanks dat, was Jorieke Booij die haar team op sleeptouw nam en uit een zeer moeilijke hoek fraai de 1-0 voorsprong scoorde.

Na rust werden Mabel, Stephanie en Petra ingebracht hetgeen vanwege hun ervaring wat meer rust in het spel van ASV bracht. We zagen een hardwerkende en degelijke Ankeveense voetbal machine die dreigender was dan de tegenstander. Het was wederom de topscoorster Jorieke Booij die de eindstand op 2-0 bracht.
Een prima resultaat waardoor de dames zich in de subtop nestelen.

Met sportieve groet,
Dick Blom