Archief‎ > ‎

Wedstrijdverslagen 2 en 3 november 2013

Geplaatst 3 nov. 2013 12:58 door Hans Ankeveen   [ 19 aug. 2014 04:31 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL WINT STREEKDERBY VERDIEND MET 1-2.

Leuk detail vooraf mijnerzijds is nog dat ik jaren met de trainer van Nederhorst Tim Torsing samen in 's-Graveland 1 gespeeld heb.

De eerste 10 minuten waren voor ASV''65 en daarna ontworstelde Nederhorst zich aan deze druk en werd het de eerste helft een gelijkopgaande strijd met de beste kansen voor de Ankeveners.
Prince George zag zijn corner op de paal belanden en Mike Vonk stuurde heel zuiver dezelfde Prince George de diepte in die zijn lobje rakelings over zag gaan.Uitblinker Fabian Blokker verschalkte met een fraai afstandsschot vanaf 35 meter bijna de goalie van Nederhorst die ternauwernood een doelpunt voorkwam en de bal tot corner verwerkte. Na rust in de 49e minuut was het captain Yoeri Tol die een fout in de verdediging bij Nederhorst genadeloos via een droge knal afstrafte en de 0-1 liet aantekenen.
Daarna was het Nederhorst die de toon zette en goed in de wedstrijd kwam doordat er voorin en op het middenveld teveel balverlies door ASV'65 werd geleden. De druk werd groot en in de 65ste minuut werd het 1-1 en het leek een kwestie van tijd dat de 2-1 zou vallen, doch goed keeperswerk van Rowin de Jong en ondermeer sterk verdedigend werk van Fabian Blokker verhinderde dit. Op dat moment verzaakte de Nederhorst voorwaartsen en hadden op voorsprong moeten komen. De wedstrijd kon alle kanten uit en het werd reuze spannend en leek af te stevenen op een gelijkspel.
In de 84e minuut was het Ivo van Velthoven die als rechterspits fraai zijn man uitkapte en met links uithaalde, doch zag zijn inzet gestopt door de Nederhorst goalie..Iedereen telde hem al.

Vorige week werd er in de 88ste minuut verloren en nu werd er gewonnen in dezelfde minuut. Het was Yoeri Tol die vanaf rechts een zeer fraaie voorzet losliet op zijn mee naar voren gekomen broer BenjaminTol die snoeihard de over 90 minuten bekeken  verdiende overwinning voor de Ankeveners binnenschoot.

Door deze overwinning gaat ASV'65 zowel Nederhorst als 't Gooi voorbij op de ranglijst en doet het team van Marcel Cuiper en Roel Mulder hele goede zaken. 
Komende zondag wacht om 14.00 uur thuis de lastige wedstrijd tegen koploper Hooglanderveen.

2E ELFTAL VERLIEST MET 4-2 VAN BVV"31 4

Volgens coach Edwin Berends konden zijn jongens geen potten breken in deze uitwedstrijd en kan er worden teruggekeken op een niet al te beste wedstrijd en werd het een verdiende overwinning voor de Blaricummers. De ruststand was 1-0 en kort daarna werd het al 2-0.

Andrew Chaw maakte in de 63e minuut de 1-2, maar in de 67e minuut was het alweer 3-1.Yordi Blokker scoorde nog in de 81e minuut de 3-2,  doch in de 87e minuut beslisten BVV"31 de wedstrijd en bepaalden de eindstand op 4-2. Jongens als Olivier Tol en Luuk Hilhorst die normaliter wat extra's kunnen brengen haalden hun normale niveau niet.


VETERANEN VERLIEZEN MET 1-5

Een kansloze missie. Luuk Fine (de witte Sjaak Swart) werd node gemist en had een dobbelevenement in Geertruidenberg. Ook Edwin Hilhorst die als keeper naar het 2e team was niet van de partij en was een aderlating voorin . Wel aanwezig waren ondermeer Wim Reijmerinck, Marcel Veenman en Marc Bouman, doch daar werd men afgelopen zondag ook niet echt vrolijk van.

Een gunstig detail was dat Bas van Dijk nog steeds geblesseerd is.Volgens captain Joost Botterman waren er geen uitblinkers en was de nederlaag zeer geflatteerd.  The good old greens kregen een lesje in effectiviteit en kunnen a.s donderdag hun trainingsstof hierop aanpassen.
Sander Littbarski redde de eer en spits Marco van de Berg bleef ondanks zijn goede spel droog staan in zijn productie, maar mag weer meetrainen met de groep.


JEUGDTEAM VAN DE WEEK

D1G WINT MET 6-3 VAN KOPLOPER 'T GOOI.

't Gooi had nog alles gewonnen en al in de 2e minuut keek ASV'65 tegen een 0-1 achterstand aan.  Heel langzaam kwamen de Ankeveners beter in de wedstrijd en werden de bovenliggende partij. Er werd maar liefst in de eerste helft 4 keer gescoord.Max Walrave en Damien van Loon waren de doelpuntenmakers. De rust brak aan met een 4-2 voorsprong.

In de rust pepte coach Ab Splinter zijn team behoorlijk op. 't Gooi kwam terug tot 3-4 en scoorden bijna de gelijkmaker. Hierna stroopte de Ankeveners hun mouwen op en de tegenstander werd weggespeeld en overklast.  Er werd onder leiding van de zeer solide spelende captain Stan Wallenburg naar hartelust gecombineerd en Rick Kreuning en wederom Max Walrave bepaalden de eindstand via echt prachtige doelpunten op 6-3.

John Hagen schoot nog op de paal. Een compliment voor het hele team is op zijn plaats. Man of the match werd keeper Koen Smits die deed denken aan Jeroen Zoet in zijn jeugdjaren.


Met sportieve groet,
Dick Blom
Comments