Archief‎ > ‎

Wedstrijd verslagen 4 november 2012

Geplaatst 4 nov. 2012 13:05 door Hans Ankeveen   [ 26 jul. 2013 09:01 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL BEHAALT 4E OVERWINNING OP RIJ

Het 1e elftal moest in Zeist tegen mede middenmotor Patria aantreden en behaalde een riante 1-7 overwinning. Hierdoor stijgt ASV''65 van de 7e naar de 6e plaats op de ranglijst.
Tevens was het de eerste wedstrijd in de 2e periode.

Laat het duidelijk zijn dat de doelstelling van dit seizoen promotie naar de 4e klasse is, hetzij direct, danwel indirect via de nacompetitie. De 1e helft waren de Ankeveners iets beter dan Patria, doch het voetbal was slecht te noemen. In de 18e minuut scoorde Amy Louamba de 0-1.De Patrianen kwamen in de 24e minuut alweer langszij en Bon Georgio bepaalde de ruststand in de 38e minuut op 1-2.

Na rust zag men een echt dominerend ASV'65 die de tegenstander zijn wil oplegde.
Het was de dekselse Marco de Vries die dit overwicht omzette in efficientie en de 1-3 op het scorebord bracht in de 54e minuut. Toen brak er iets bij Patria die beslist geen slechte ploeg heeft,doch mentaal door het Zeister ijs zakte.

De Ankeveners bleven gedisciplineerd spelen en bouwden de voorsprong via doelpunten van wederom Amy Louamba, Yoeri Tol, Prince George en Quincy Chellis uit naar 1-7, dat ook uiteindelijk de eindstand werd.3 Een mooi resultaat en op doelsaldo staat ASV zij het heel pril voor wat het waard is bovenaan in de 2e periode.

Komende zondag om 14.00 uur ontvangen de Ankeveners JSV uit Nieuwegein,die op een 4e plaats staat.
Bij winst van ASV passeren zij JSV op de ranglijst en staan zij op een 5e en misschien op een 4e plek afhankelijk wat DSO Ultrajectum  presteert, die momenteel 5e staat.

Dus ASV'65 komt eraan en na een ongelukkige seizoenstart bevindt men zich nu in een geweldige flow.


2E ELFTAL MET 4-1 AFGETROEFD DOOR VICTORIA

Het 2e elftal moest aan het Jagerspaadje aantreden tegen Victoria die op de 8e plaats stond, waardoor de Ankeveners wel aan hun stand verplicht waren om te winnen. Captain Robert van de Heuvel en Thijs Booij ontbraken en werden node gemist.

Desondanks mag je des te meer een fel en agressief spelend ASV verwachten, maar de Ankeveners begonnen slap en onsamenhangend aan de wedstrijd. Er werd veel gepraat en iedereen wist het beter.
Men zag alleen Victoria goed combinatiespel spelen en al in de 23e minuut stond de thuisclub al met 2-0 voor.

Het was dat de Victorianen teveel op de rand van de 16 bleven breien, anders hadden zij de score nog veel hoger op kunnen voeren.In de 34e minuut werd het 3-0. Roy Den Dolder kreeg in de 41e minuut een dot van een kans, doch zijn inzet ging rakelings naast. Coach Edwin Beerens is in de rust behoorlijk tekeer gegaan en daardoor zag men in de 2e helft wel een gedreven en fel ASV.

Er werd gestreden voor elke meter en Victoria kwam onder druk te staan en kwam er ook niet echt meer uit.
Het was Hans Pos die in de 56e minuut de 1-3 binnenschoot, na een goede combinatie met Jordi Blokker en Roy den Dolder (man in vorm) .

Mannen als Fabian Blokker, Olivier Tol en Roy den Dolder gooiden er nog een schepje stootkracht bij op, waardoor de druk nog groter werd. Olivier Tol zette nog een keer heel fraai Jordi Blokker vrij voor de keeper en Fabian Blokker liet nog een voorzet van links los,  waar Roy den Dolder net niet met de punt van zijn schoen bij kon. Hans Pos schoot op de paal,maar de 2-3 bleef uit en de moed zakte de Ankeveners in de schoenen, waardoor Victoria het laatste kwartier de wedstrijd weer in handen kon nemen en de eindstand bepaalde op 4-1. In de 1e helft geeft ASV de wedstrijd eigenlijk al weg.

Laat dit een les zijn mannen.In de verdediging speelden Niki en Ronald Lindenberg een goede puike wedstrijd. Met name het inschuiven in de 2e helft van Ronald,was zeer verdienstelijk.


DAMES VERLIEZEN MET 3-0

In en tegen het 1 plaats lager geklasseerde Achterveld werden de dames met name fysiek in elke linie afgetroefd. Hierdoor kwam ASV niet echt in haar spel en toen Achterveld ook nog via een strak schot vanaf de rand 16 op een 1-0 voorsprong kwam liepen de dames achter de feiten aan. ASV speelde te ingetogen en had teveel respect voor de tegenstander.

In de 2e helft zag coach Dennis Rijkse zijn dames de bal goed rondspelen, alleen kreeg men vrijwel geen enkele kans, laat staan een mogelijkheid om te scoren. Tiffany van Melsen kwam achterin goed tot haar recht en speelde een puike wedstrijd. Kim die heel veel gaatjes dichtliep nam haar ploeg op sleeptouw en men bleef hoop houden op een goed resultaat en de duels werden in tegenstelling tot de 1e helft niet geschuwd.

Helaas werd het 2-0 voor Achterveld, nadat uit een dieptepass Liza ongelukkigerwijs de bal langs goalie Wenda in eigen doel tikte. De wedstrijd was gespeeld.Vlak voor tijd kopte Tiffany van Melsen op schitterende en zeer stoicijnse wijze een bal uit de kruising. Net als voor het 2e elftal geldt hier dames, voortaan vanaf het begin af aan laten zien dat je wil winnen en laat je niet aftroeven.

Met sportieve groet,
Dick Blom