Archief‎ > ‎

Wedstrijdverslagen 5 mei 2013

Geplaatst 5 mei 2013 12:50 door Hans Ankeveen   [ 25 jul. 2013 13:40 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL WINT MET 4-1 VAN SEC EN STIJGT NAAR 4E PLAATS
Al na 3 minuten kreeg Prince George een grote kans, na een goede dieptepass van mister ASV'65 Davey Brouwer, doch zijn inzet ging rakelings naast. De Ankeveners lieten vanaf het begin af aan zien dat zij wilden en moesten winnen en straalden dit de gehele wedstrijd uit en waren oppermachtig in dit duel.

Het overwicht van ASV'65 werd in de 18e minuut beloond door een geweldig schot van Davey Brouwer in de linkerbovenhoek, na een goede assist van Prince George.  Wederom had de thuispoeg teveel kansen nodig om de score uit te bouwen en brak de ruststand slechts met een 1-0 voorsprong aan.Gelukkig was het Robert van de Heuvel die vanaf rechts al in de 51e minuut heel efficient met een droog tikkie de 2-0 liet aantekenen, na goed voorbereidend werk van Rao Petzold en eigenlijk toen al de genadeklap voor SEC had uitgedeeld. 

In de 72e minuut werd Prince George binnen de 16 onregelmentair gestuit en verzilverde Yoeri Tol fraai de toegekende strafschop.In de 78e minuut mocht SEC de eretreffer maken via een beauty van een doelpunt.  In de 83e minuut bepaalde Yoeri Tol wederom via een strafschop de eindstand op 4-1, tot grote hilariteit van het publiek aangezien een toeschouwer riep en nu met links hetgeen hij op het laatste moment door zijn aanloop te veranderen ook uitvoerde.
Kansen waren er nog voor het goedspelende en hardwerkende koningskoppel Ivo van Velthoven en Marco de Vries(samen 72 jaar), doch zij hadden het geluk niet aan hun zijde.  Aangezien de concurrenten JSV Nieuwegein en Olympia'25 voor de derde periode verloren stijgen de Ankeveners naar een 4e plaats.

Mocht ASV'65 komende zondag de uitwedstrijd tegen DSO Ultrajectum in Utrecht, aanvang 14.00 uur winnen en daar gaan we gelet op de huidige vorm vanuit en voldoet De Dreef komende zondag aan hun sportieve verplichting dan zijn ze kampioen van de 3e periode en volgt er een heuse spannende nacompettitie.
Het dorp kijkt daar met smart na het succes van vorig seizoen naar uit.
 

2E ELFTAL VERSLAAT BUITENBOYS 4 MET 2-1
In de 1e helft was de ploeg uit Almere iets beter en technischer in de combinaties, doch ASV'65 gaf achterin onder leiding van de goed spelende libero Danny de Vries weinig weg.

De Ankeveners creeerden ook weinig kansen en zo speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af.
Het was Andrew Chaw die in de 41e minuut na een mooie solo zichzelf in stelling bracht, doch de Almeerse goalie redde fraai. 
Na rust was het een sterker en feller ASV'65 die het heft in handen nam.
Toch was het in de 54e minuut Buitenboys dat onverwachts op een 0-1 voorsprong kwam, na een afstandsschot van 30 meter, welke goalie Rowin de Jong niet klemvast kreeg en de alerte inlopende spits simpel de bal kon intikken.
De Ankeveners voerden de druk op en het was Danny de Vries die in de 62e minuut vanuit een vrije trap van zo''n 25 meter via een strak laag schot onder de opspringende muur door de 1-1 liet aantekenen.
In de 69e minuut was het op rechts de opstomende diesel Dave Smit die een bekeken voorzet op de rand 16 gaf aan de rendementvolle spits Paul van Dijk die vanuit de draai zeer fraai de verraste Almeerse goalie die op het verkeerde been stond kansloos liet en ASV'65 op een 2-1 voorsprong bracht.
Dezelfde Paul van Dijk kreeg even later nog een geweldige kans om de wedstrijd te beslissen, doch kopte ongelukkig over.
Hierna volgde nog een fraai schot van Fabian Blokker,een mooie soloactie van Dave Smit en een mooie passeeractie van Jordi Blokker met een evenzo mooi schot, dat goed gepareerd werd door de Almeerse goalie.
Ook Buitenboys kreeg nog enkele mogelijkheden en een mooi schot werd geweldig gestopt door Rowin de Jong en zo bleven de punten in Ankeveen en dat is verdiend te noemen.

Als stille uitblinkers kunnen Jordi Blokker, Thijs Booij en Ronald Lindenberg genoemd worden.Komende zondag is er de thuiswedstrijd om 11.00 uur tegen NVC 3.


DAMES 1 ZIJN KAMPIOEN NA DE 0-2 WINST TEGEN VVZA 1

De als eenheid opererende en hardwerkende formatie van Dennis Rijkse pakte in hun eerste competitiejaar zeer fraai de titel.

ASV'65 vocht voor elke meter en had maar 1 doel vandaag en dat was de kampioensschaal binnenhalen.
Het was Lisa Marx die een snoeiharde pegel van af wel 40 meter afleverde, welke rakelings overging.
Jodi Marx scoorde in de 35e minuut met een zeer fraaie lob de bevrijdende 0-1.
Toen in de 2e helft Iris Boelhouwer de diepte ingestuurd werd en vervolgens koelbloedig met een bekeken schuiver in de hoek de 0-2 maakte was de buit binnen.
De Ankeveners gaven geen kansen meer weg, mede ook dankzij libero Denise de Bruin die haar verdediging perfect organiseerde.
Emma Blokker schakelde de lastige spits van VVZA met verve uit.
Een geweldig succes voor onze dames en een groot compliment en oprechte felicitaties zijn op hun plaats.
Het hele seizoen is de trainingsopkomst zeer goed geweest en straalden de spelers als hun technische staf onder de bezielende leiding van Dennis Rijkse en zijn assistent Victor Willems Ettori een gedrevenheid uit die uiteindelijk vertaald is in een waar kampioenssschap.

De meeste doelpunten voor en het minste aantal tegen.Het was ook een lust voor het oog om de gedreven en gemotiveerde dames zowel tijdens de training als in de wedstrijd aan het werk te zien, nogmaals Proficiat.

De good old Greens waren vrij en liepen dus geen averij op.Komende zondag is er de slotwedstrijd van het seizoen thuis om 11.00 uur tegen Forza Almere 1.Men is gebrand op een overwinning en op de aansluitende bbq.


Met sportieve groet
Dick Blom