Archief‎ > ‎

Wedstrijdverslagen 5-6 oktober 2013

Geplaatst 6 okt. 2013 17:19 door Hans Ankeveen   [ 19 aug. 2014 04:32 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1e ELFTAL was vrij 

En misschien nog even goed om te memoreren dat de derby tegen 's-Graveland een reclame voor het Wijdemerense voetbal was en dat het elitekorps van Marcel Cuyper zich waardig geweerd heeft.

Het werd een verdiende zij het wat geflatteerde nederlaag. De Gooi en Eemlander schreef een zeer positief stukje, helaas was het stukje van de wie wat waar een beetje te blauwwit gekleurd, doch dat was een beetje te verwachten als de correspondent zich laat leiden door een oud speler van 's-Graveland die samen nog met mij heeft gespeeld en toch een beetje jaloers zal zijn wat er de afgelopen 5 jaar is neergezet door ons allen en ons echt als een concurrent gaat beschouwen.

Komende zondag is er in Amersfoort de confrontatie met Amsvorde uit Amersfoort, aanvang 14.00 uur. Dit is 1 van de ploegen die ASV''65 onder zich dient te houden met het oog op de het lijfsbehoud in de 4e klasse.
Ik heb zelf afgelopen zondag de wedstrijd AS'80 tegen Amsvorde bekeken, uitslag 7-0, met een ruststand van 0-0 en zie mogelijkheden om de 3 punten mee naar Ankeveen te nemen
 
2E ELFTAL wint met 4-0 van AW 3. 

The boys van coach Edwin Berends hadden de taak om vanaf het begin er bovenop de zitten en vol de aanval te zoeken en snelle voorsprong te bewerkstelligen. Vanaf de eerste minuut ging ze ook in de aanval. Helaas dat we in de verdedigende taak de tegenstander nog iets teveel ruimte gaven, zodat ze opzoek konden naar de vrije man. Hierin kunnen de mannen zeker nog progressie maken om hun eigen spel te kunnen spelen.

Kans op kans kregen de jongens, maar een uitstekende keeper van AW en het missen van een beetje geluk speelde parten. AW kwam er sporadisch uit, maar niet dreigend genoeg.

In de 35min. werd aanvoerder Niki onreglementair binnen de 16 gevloerd en mocht Giorgio aanleggen voor de openingstreffer, maar opnieuw pakte de keeper de niet al te hard ingeschoten strafschop. ASV bleef erin geloven en in de 40min stak Giorgio een steekbal tussendoor, waardoor Thijs Booij om de buitenspel val van AW 1-op-1 met de keeper, cool en droog, de 1-0 binnen schoot.

Dit was de doorbraak, want nog geen 1 minuut later was het weer op aangeven van Giorgio die nu Andrew in stelling bracht tegenover de keeper en de 2-0 kon genoteerd worden. AW was even de weg kwijt want op slag van rust, zag Jeroen de mogelijkheid om de keeper van AW met een schot vanuit de middencirkel te verschalken en deze bal plofte vlak onder de lat binnen zodat de mannen van ASV met 3-0 de rust in gingen.

In de rust werd de afspraak gemaakt om deze wedstrijd voetballend en uit onze positie uit te spelen en alles er aan te doen om ons eigen goal ook schoon te houden. De tweede helft was wederom vele kansen voor ASV, maar ook hier waren sommige niet koelbloedig om de ballen af te maken of de keeper van AW stak er een stokje voor, hij was de beste man aan de zijde van AW. Helaas gaven we achterin is teveel ruimtes weg, waardoor ook Rowin in het laatste kwartier nog regelmatig flink gestrekt moest. Nog 5 minuten voor tijd en het blijven aandringen van ASV, kon de afgevallen bal door Tim Holdinga met een prachtig curve-bal diagonaal worden ingeschoten in de kruising, zelfs hier had de uitstekende keeper van AW geen antwoord meer op. Deze bal resulteerde in de publiekswissel van prima spelende Tim H. en de eindstand werd hierdoor bepaald op 4-0.

Een goede wedstrijd van de mannen van Edwin, waar zeker nog vele punten van verbetering mogelijk zijn. Strakker op de bal en man. Ruimtes kleiner houden. Opbouwend meer de rust bewaren en blijven werken voor elkaar. Deze week ieder weer volop trainen, dan maakt het dit zeker mogelijk.


DAMES 1 VERSLAAN HOOGLANDERVEEN MET 1-5.

The ladies van coach Dennis Rijkse waren heer en meester en hij kan trots zijn op dit resultaat.
Petra zette ASV'65 al na 5 minuten op een 0-1 voorsprong.

Hooglanderveen kwam via een lucky goal op 1-1, doch Jodi Marx scoorde al gauw de 1-2 uit een penalty, nadat Petra na een goede actie ten val werd gebracht. Het was de hardwerkende Marielle die de 1-3 voor haar rekening nam.
Stephanie veranderde een vrije trap van Iris van richting en dat was 1-4 en de 1-5 kwam eveneens van Stephanie's voet na wat comedy capers taferelen in het strafschopgebied. 

Deze overwinning zorgt ongetwijfeld voor veel moraal.

VETERANEN WINNEN VOOR HET EERST IN DE HISTORIE VAN FC ALMERE EN WEL MET 7-3.

The good old greens hadden het middenveld in handen en hadden in Ragmer Teitsma de absolute uitblinker.
Hij doet ons een beetje denken aan Simon Tahamata in zijn beste dagen.
Geurt Holdinga, Yukki Pastoor, Marco van de Berg(4x) en de vaak opstormende in de vorm van zijn leven zijnde libero Joost Botterman waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

Leeftijdsgenoot Ton de Jong verdedigde gelukkig weer het doel en toonde aan dat 1954 wel een heel goed bouwjaar is.

JEUGD. 

De D1 moest een 10-1 nederlaag tegen Buitenboys D 12 incasseren. Volgens correspondent Ab Splinter werd er aardig gevoetbald en na een 3-0 ruststand sloeg vermoedelijk de kermis-moeheid toe. Max redde de eer voor ASV'65

De D2 won met 17-0 van Huizen D7 en vorige week werd er al met 18-1 van Weesp D6 gewonnen.
Het lijkt de hoogste tijd voor een herindeling, want zo staat dit team in de ontwikkeling stil en wordt er vrijwel niets geleerd van deze wedstrijden.

Met sportieve groet, Dick