Archief‎ > ‎

Wedstrijdverslagen 7 April 2013

Geplaatst 7 apr. 2013 12:14 door Hans Ankeveen   [ 26 jul. 2013 08:41 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL WINT PLICHTMATIG  MET 3-0

Het 1e elftal had de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde Patria uit Zeist op het programma staan.In een rommelige wedstrijd won ASV'65 met niet al te best spel verdiend met 3-0. De Ankeveners begonnen opportunistisch en probeerden de tegenstander onder druk te zetten, wat helaas en ook in de gehele wedstrijd niet echt lukte, aangezien er slecht aangesloten werd, waardoor er teveel ruimte tussen de linies kwam te liggen en de meeste afvallende ballen door Patria werden onderschept.

Gelukkig was het Yoeri Tol die in de 11e minuut op de rand van de 16 een vrije trap snoeihard en onhoudbaar de kruising in schoot en de Ankeveners op een 1-0 voorsprong bracht. ASV'65 wilde doordrukken, maar was als ploeg onmachtig en hield daardoor de zwakke tegenstander in de wedstrijd. De rust brak aan met deze 1-0 voorsprong.

Na rust een zelfde spelbeeld, doch de individuele kwaliteiten maakten uiteindelijk het verschil. In de 52e minuut was het Prince George die na een fraaie solo van links de bal voorgaf op de inkomende Robert van de Heuvel die efficient de 2-0 liet aantekenen. Prince George slalomde even later nog een keer fraai door de defensie van Patria, speelde Yoeri Tol aan, die vervolgens Robert van de Heuvel bediende die zijn inzet met de buitenkant van de voet op de lat uiteen zag spatten.

In de 68e minuut was het een prima voorzet van links door Fabian Blokker die rechts voorin fantastisch door Benjamin Tol in 1 keer uit de lucht diagonaal werd binnengeschoten en zo de eindstand bepaalde op 3-0.
Kansen waren er nog voor Prince George om de voorsprong te vergroten, maar die had zijn killersinstinct thuis laten liggen.

Komende donderdagavond de 11e april is er om 20.00 uur de thuiswedstrijd tegen DSO/Ultrajectum en aanstaande zondag is er om 14.00 uur de uitwedstrijd tegen JSV Nieuwegein.

Deze twee wedstrijden moeten 6 punten opleveren willen de Ankeveners nog kansen behouden om de nacompetitie te behalen.Immers de nr.1 promoveert rechtstreeks en er zijn 3 periodekampioenen die straks de nacompetitie ingaan. Er zijn 2 periodes van12 wedstrijden en de 3e periode komt simpelweg toe aan de hoogst geklasseerde op de ranglijst en dat is normaliter de nr.4, dus.de druk wordt groot voor coach Hamid en zijn jongens,komt hun zoveel mogelijk steunen door uw aanwezigheid.


2E ELFTAL ZEGEVIERT MET 1-5
Het 2e elftal speelde een leuke wedstrijd uit in Blaricum tegen BVV'31 3 en won afgetekend met 1-5.
Het was Andrew Chaw die al in de 3e minuut na een fraaie solo van rechts de 0-1 tegen de touwen knalde.In de 18e minuut was het Dave Smit die na een goede steekpass van Andrew Chaw via een lepe punter de 0-2 op het scorebord bracht.

In de 40e minuut werd het 1-2. Na rust was het in de 56e minuut een voorzet van Niki die uit de kluts effcient werd ingekopt door Yordi Blokker. Niki verzilverde in de 71e minuut nog een penalty en bracht de stand op 1-4, nadat Andrew Chaw na wat fraaie passeeracties onregelmentair binnen de 16 was gestuit. Olivier Tol bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 1-5, na een bekeken kapactie, schoot hij droog en doelmatig in.
Een leuke opsteker voor the boys van Edwin Berends die de grote trainingsopkomst van afgelopen week vertaald zag worden in een klinkende overwinning.

Komende zondag speelt het 2e thuis om 11.00 uur tegen Victoria 3,dat in de heenwedstrijd een goed voetballende indruk maakte.Veel succes boys, zal niet eenvoudig worden.


DAMES 1 STELLEN TELEUR MET 2-2 GELIJKSPEL

De dames moesten thuis aantreden tegen middenmotor VVZA 1 uit Amersfoort. ASV'65 begon rommelig en er werd veel balverlies geleden. De kontrole was ronduit slecht te noemen.

VVZA had een hele goede behendige spits in huis die op zeer fraaie wijze goalie Wenda kansloos liet en zo verdiend de 0-1 tegen de touwen joeg. Petra verzond nog een fraaie volley richting de kruising doch de VVZA goalie redde bekwaam. Coach Dennis Rijkse ging in de rust terecht zeer tekeer, want de dames waren niet scherp en speelden beneden hun normale niveau.

Na rust een feller ASV'65 die de tegenstander onder druk zette. Marielle Terpstra en Madouc Boermeester liepen hun tegenstander er regelmatig uit, doch de gelijkmaker bleef nog even uit. Jorieke Booij had het moeilijk tegen de sterk acterende linksback van VVZA en kwam maar weinig echt los om een actie te maken. Het was in de 65e minuut toen Jodi Marx Petra op maat bediende, die vervolgens vernietigend via de binnenkant van de paal uithaalde en de gelijkmaker was eindelijk een feit. ASV'65 ging nu voor de overwinning en nam daarbij teveel risico's en lIet teveel ruimte tussen de linies liggen.

VVZA maakte hier uit 1 van de weinige tegenstoten dankbaar gebruik van en scoorde de 1-2.
De Ankeveners kwamen met een furieus slotoffensief en in de 87e minuut mocht Jodi Marx vanwege hands in het strafschopgebied een penalty nemen en deed dit met verve en bracht zo de eindstand op het scorebord.

Komende zondag is er uit in en tegen Maarssen 2 de topper, aanvang 11.00 uur.
Als jullie volgende week maar weer 1 helft echt alles geven kunnen jullie het schudden tegen deze tegenstander. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.


VETERANEN VERLIEZEN GEFLATTEERD MET 7-1

The good old greens moesten uit tegen Hoofddorp en speelden een zeer sportieve wedstrijd, maar moesten in de technisch sterk tikkende tegenstander hun meerdere erkennen. De uitslag doet vermoeden dat zij 90 minuten weggespeeld zijn, doch volgens Luuk Fine was dit slechts 76 minuten het geval.

Komende zondag is er de thuiswedstrijd  om 11.00 uur tegen het altijd lastige Onze Gezellen, wie kent ze niet. Hopelijk kunnen de mannen van Joost Botterman en Wim Diilewijmerink hun toch wat gekreukte en onder het stof zittende ego weer wat oppoetsen via een overwinning, die men onderhand wel aan het dorp verplicht is.

Donderdagavond weer massaal trainen en wellicht wat intervalwerk gaan doen. Lijkt mij niet verkeerd.

Met sportieve groet,
Dick Blom