Archief‎ > ‎

Wedstrijdverslagen 8 en 9 maart 2014

Geplaatst 9 mrt. 2014 13:51 door Hans Ankeveen   [ 19 aug. 2014 04:26 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL WINT MET 2-1 VAN AMSVORDE

ASV"65 heeft door keihard te werken en in mindere mate door goed te voetballen een verdiende overwinning behaald op de Amersfoorters. Door de nederlaag van Nederhorst bij de Dreef zijn de Ankeveners niet langer meer de hekkensluiter. ASV"65 was in het 1e half uur van de wedstrijd de gevaarlijkste ploeg, doch kansen via Prince George en Sheriick Krind werden niet verzilverd.Kort voor rust kroop Amsvorde uit zijn schulp en nam het initiatief over en mochten de Ankeveners hun handen dichtknijpen dat er met 0-0 gerust werd.

In de 2e helft domineerden de Ankeveners maar wederom werden er kansen om zeep geholpen, in de 68e minuut was het uiteindelijk captain Yoeri Tol die vanaf links een fraaie voorzet losliet op de bij de 2e paal geheel vrijstaande Benjamin Tol die de verdiende 1-0 binnenschoot.
De Ankeveners verzuimden daarna door te drukken en uit het niets na wat dom balverlies op het middenveld en enig mistasten achterin kwam Amsvorde in de 81e minuut geheel onverdiend langszij.
Gelukkig was het Prince George die in de slotminuut met een mooie rush fraai naar binnen sneed en de bal perfect aflegde op de vrijstaande Yoeri Tol die met een simpel tikkie de overwinning binnensleepte.
Een zeer nuttige en belangrijke overwinning voor the boys van Marcel Cuiper en Roel mulder.Komende zondag staat er om 14.00 uur de uitwedstrijd tegen Zeist op het programma.

Daar zal de komende week met veel moraal naar toegeleefd kunnen worden.

2E ELFTAL MET 4 3 ONDERUIT BIJ AW

Coach Theo Blokker moest zijn eerste competitie nederlaag incasseren. Het was de veteraan Furjel de Windt die ASV`65 nog op een 0 1 voorsprong zette. AW scoorde vlak voor rust de gelijkmaker en Fabian Blokker die na veel blessureleed weer langzaam op de weg terug is bepaalde de ruststand op 1 2.
In de 2e helft kwamen de Ankeveners kracht tekort en werden op een 4 2 achterstand getrakteerd. 
Vlak voor tijd bepaalde Luuk Hilhorst de eindstand op 4 3.

VETERANEN VERLIEZEN MET 1 2 VAN KOPLOPER KISMETH

In de 1e helft werden the good old greens weggespeeld en kwamen op een 0 2 achterstand.na de rust zagen we een tactisch vernuftiger ASV`65 en na een mooie aanval, waarbij marco de Vries, zeer fraai Edwin Hilhorst op maat bediende die vervolgens een zeer leep stiftballetje losliet op de zeer alert de diepte insprintende Furjel de Windt die de 1 2 tegen de touwen joeg. Daarna kansen voor beide teams, doch er werd niet meer gescoord. Marcel de Jong keepte een solide pot. Jantje Sikking werd man of the match.
Scheidsrechter Jos Vermeulen floot goed en zat er door zijn loopvermogen en ook snelle kapsel goed kort op.

DAMES 1 WINNEN MET 5 3 VAN ODIN

De tegenstander uit Utrecht kon vanwege tentamenstress maar 8 vrouwen op de been brengen.
ASV´65 had hierdoor uiteraard een veldoverwicht en het was Melanie Schouten die in de 8e minuut middels een strak schot de score opende. Vervolgens was het Iris die in de 17e minuut de 2 - 0 liet aantekenen.
Daarna leek het een walk over te worden, doch de dames gingen tactisch erg zwak spelen en de twee zeer snelle spitsen van Odin straften dit keihard af, waardoor er met een 2 - 3 achterstand gerust werd.
ASV`65 vergat te combineren en zakte weg naar een bedenkelijk niveau.
Gelukkig was het wederom Melanie Schouten die de gelijkmaker via de onderkant van de lat in de 59e minuut scoorde. Stephanie van der Spek zette de Ankeveners met een fraaie omhaal van zo´n 20 meter op een 4 - 3 voorsprong en Iris Boelhouwer  bepaalde de eindstand op 5 - 3.
Een wedstrijd om gauw te vergeten

JEUGD D1G VERLIEST MET 1-7 VAN S GRAVELAND D 4

´s-Graveland begon overdonderend en kwam al snel op een 0 2 voorsprong.
ASV´65 was wakker geschud en en maakte een zeer mooie aansluitingstreffer via Danny Schouten.Ondanks een paar fraaie counters moesten de Ankeveners toch gaan rusten met een 1-4 achterstand.
Na de thee leefde ASV´65 weer een beetje op en kreeg kansjes, doch een beetje geluk ontbrak.
Uiteindelijk was het toch de beter voetballende tegenstander die naar een verdiende 1-7 eindstand uitliep.

De mannen van the match waren toch Stan Wallenburg, die met zijn tomeloze inzet veel blauw witte aanvalsgolven onderbrak en Rick Kreuning en Danny Schouten die voor de spaarzame aanvallende impulsen zorgden.

ZUIDVOGELS D9 - D2

Lekker zonnetje, leuke wedstrijd, goeie tegenstander, maar we hadden kunnen winnen …..

Prima gekeept door Tydo en Danny. En aanvoerder Stan was weer terug als centrale verdediger en wist samen met de keepers heel wat ballen te keren. 

Eerste helft ging gelijk op, en ASV wist de aanval ook te vinden, alleen het afmaken liet nog op zich wachten. Halverwege de eerste helft lukte dat bij de tegenstander wel, en de rust werd bereikt met een 1-0 achterstand. De tweede helft was duidelijk voor ASV. Damien raakte eerst nog de paal en gastspeler Finn loste vanaf het middenveld een kanonskogel die door alles en iedereen werd gemist. Onhoudbaar verdween hij in de goal: 1-1. Finn haalde het eind van de wedstrijd niet want hij viel na zijn goal geblesseerd uit. Er waren nog enkele kansjes, maar als de ASV voorwaartsen het wat beter hadden uitgespeeld, hadden we zeker kunnen winnen.

De geheel onpartijdige lijnrechter van Zuidvogels complimenteerde Joep nog voor zijn inzet en zijn spel, dus Joep was vandaag Man of the Match.

Programma zaterdag a.s.(15 maart)
Wasmeer D6 - ASV D2
Aanvang wedstrijd: 14.00 uur

Verzamelen om 13.00 uur op het parkeerterrein.
Adresgegevens sportpark van HSV Wasmeer:

Sportpark Wasmeer
Minckelerstraat 207
1223 LE Hilversum

Met sportieve groet,
Dick Blom