Archief‎ > ‎

Wedstrijdverslagen zaterdag 21 april 2013

Geplaatst 21 apr. 2013 13:27 door Hans Ankeveen   [ 26 jul. 2013 08:38 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL WINT OVERTUIGEND MET 4-1 VAN ALLEN WEERBAAR

Het was reeds in de 1e minuut van de wedstrijd toen de koning van de dribbel Prince George,  na een bekeken doorgekopte bal van Marco de Vries, fraai door de defensie van AW soleerde en via een droge schuiver ASV'65 op een 1-0 voorsprong bracht. De Ankeveners kregen hierdoor vleugels en speelden zeer dominant en gretig en hielden de Bussummers onder druk.

Het was wederom Prince George die in de 12e minuut van rechts een corner mocht nemen en deze panklaar op het hoofd van Robert van de Heuvel wist te plaatsen, die met een bekeken kopboogbal de goalie van AW het nakijken gaf. In de 21e minuut kreeg de in een bloedvorm verkerende Prince George een geweldige kans, doch zag zijn inzet richting de televisietoren van Crailoo verdwijnen. 
Na de thee was het al in de 49e minuut 3-0.Linksback Fabian Blokker verzond een prachtige diagonale pass op de van rechts opkomende Bizz Vernon die op zijn beurt een lage en strakke voorzet losliet richting de Gerald Sibon van de 5e klasse, good old Ivo van Velthoven die vervolgens simpel doch efficient de bal de touwen in joeg.ASV'65 bleef het initiatief houden en het werd hierdoor een heel open wedstrijd aangezien AW ook probeerde aan te vallen waar het kon.
Er ontstonden kansen aan beide kanten en het was wederom Prince George die in de 79e minuut absoluut het doelpunt van de maand tot dusverre scoorde via een geweldige lenige omhaal ( bijna net zo mooi als die van Marco van Basten tegen den Bosch, na de voorzet van Jantje Wouters). Vlak voor tijd redde de Bussummers nog de eer door 4-1 te scoren.ASV'65 blijft door dit fraaie resultaat in de race voor het periodekampioenschap.

Komende zondag is er om 14.00 uur de uitwedstrijd tegen KVVA uit Amersfoort.


2e ELFTAL VERLIEST STREEKDERBY MET 1-4

Het 2e elftal moest in 's-Graveland 3 zijn meerdere erkennen. Het was een alleraardigst leuke en sportieve wedstrijd.

Het 1e half uur ging gelijk op en werkten de Ankeveners keihard om zo de gelouterde spelers van de tegenstander ( dat voornamelijk uit oud 1e elftal spelers bestond) uit het spel te halen. Het was Marco Nieuwenhuis die in de 18e minuut via een strak schot na een goede voorzet van zijn broer Dennis die de blauwen op een 0-1 voorsprong zette. De groenen stroopten de mouwen op, doch ze werden niet echt gevaarlijk. In de 29e minuut was het wederom Marco Nieuwenhuis die  met een snoeiharde pegel uit de draai goalie Rowin de Jong passeerde en dat betekende de 0-2.

In de 33e minuut was het Olivier Tol die een prachtige pass verzond op de in de diepte sprintende Jordi Blokker die zijn inzet fraai door goalie Remco Kempers gepareerd zag. Na rust een ontketend en fel ASV'65 doch na een counter in de 51e minuut werd het alweer door Marco Nieuwenhuis, na een fraaie combinatie met zijn broer Dennis en Frans Bouwman 0-3 en was het eigenlijk gedaan met de spanning. Leuk voor de wedstrijd was het dat Jordi Blokker zeer fraai via de binnenkant van de paal, na een goede voorzet van Mike Vonk in de 69e minuut de 1-3 op het scorebord bracht.

De blauwen leken even te wankelen door het opportunisme van de groenen en in de 73e minuut werd het bijna 2-3. Het was nu broertje Roy Blokker die rakelings naast kopte na een uitstekende voorzet en van Andrew Chaw. De doodsteek viel voor de groenen toen de goed acterende libero Danny de Vries onfortuinlijk in de 78e minuut in eigen doel schoot. Daarna bleven beide teams er een leuk schouwspel van maken en konden de in grote getale aanwezige toeschouwers tot het laatst toe genieten van deze sportieve streekderby.

Zelf mocht ik deze wedstrijd fluiten en zat er vanwege mijn verleden bij de s.v.'s-Graveland een leuk tintje aan aangezien ik diverse jongens nog getraind heb in de A-1 en later in de A-selectie. Komende zondag moet het 2e uit om 12.45 aantreden tegen Waterwijk in Almere.

DAMES 1 speelden niet aangezien de tegenstander Achterveld  niet voldoende spelers op de been kon brengen.

Komende zondag staat de thuiswedstrijd om 13.15 tegen KVVA 3 uit Amersfoort op het programma.
Wellicht onder het toeziende oog van Co Adriaanse.

VETERANEN WINNEN ALWEER

The good old greens moesten tegen Jos Watergraafsmeer aantreden en hadden de beginopstelling van vorige week niet veranderd.
Luuk Fine die wel erg wisselvallig speelde had de originele opmerking never change a winning team gebezigd.
Wim Reymerink keepte de 1e helft en moest slechts 1 tegengoal toestaan.ASV'65 was heer en meester en creeerde veel kansen.
Marco van de Berg(2x) en Sander Littbarski bepaalden de ruststand op 3-1.
Linkerspits Jaap Hilhorst(het slangenmens) maakte de 4-1.
Daarna kwam Jos terug tot zelfs 4-4.
Dit lag niet aan de goed keepende Paul van Dijk die zelfs via een katachtige Stanley Menzoactie een wereldredding verrichtte en zo de 4-5 voorkwam.
Nee het was weer eens te wijten aan pure interne desorganisatie.
Gelukkig was het Sander Littbarski die na tumultueze en hachelijke momenten voor beide doelen in de 87e minuut de toch wel verdiende overwinning voor de the good old greens voor de poorten van de hel binnensleepte.
Libero Bert Hilhorst werd man of the match en dat is toch wel veelzeggend.
De Beckenbauer van Ankeveen wordt hij nu genoemd.
Bas van Dijk was met vakantie en dat kwam dus goed uit.
Geurt Holdinga was afwezig dus er gingen weinig ballen net naast.

Komende zondag staat er om 12.00 uur de uitwedstrijd tegen TOS Actief op het programma.
Zou mooi zijn drie overwinningen op rij.
De middenmoot lonkt.

Met sportieve groet,
Dick Blom