Archief‎ > ‎

Wedstrijdverslagen zondag 12 mei 2013

Geplaatst 19 mei 2013 15:21 door Hans Ankeveen   [ 25 jul. 2013 13:39 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL BEHAALT NACOMPETITIE NA EEN 3-8 OVERWINNING OP DSO ULTRAJECTUM

Het 1e elftal heeft op overtuigende wijze afgerekend met de Utrechters en dik verdiend een plaats in de nacompetitie opgeeist. De Ankeveners kwamen nog wel op een 1-0 achterstand dankzij slordig uitverdedigen van Bon Georgio. In de 19e minuut was het Prince George die na goed doorzetten van Davey Brouwer de gelijkmaker tegen de touwen joeg. Dezelfde Prince George bracht via een strakke pass Yoeri Tol in stelling en dat betekende in de 25e minuut de 1-2 voorsprong. ASV''65 was een paar maatjes te groot voor DSO-Ultrajectum, dat ondanks dat nog door slordig verdedigen van Yoeri Steenvoorden op 2-2 mocht komen.
Robert van de Heuvel bepaalde de ruststand op 2-4 met twee bekeken treffers na een assist van respectievelijk Prince George en Yoeri Tol.

Het was Ivo van Velthoven die in de 49e minuut de wedstrijd besliste en de 2-5 liet aantekenen.Rao Fraser werd na een fraaie solo binnen de 16 onreglementair gestuit en hij mocht zelf in de 62e minuut de toegekende penalty verzilveren.In de 67e minuut werd Prince George binnen de 16 onderuit geschoffeld en het was captain Yoeri Tol die deze strafschop zeer fraai en snoeihard de kruising inschoot, hetgeen de 2-7 opleverde. De thuisploeg scoorde nog de 3-7 en het was de hardwerkende Marco de Vries die in de 90e minuut de Utrechtse goalie omspeelde en de eindstand op 3-8 bracht.Een afgetekende overwinning, die veel vertrouwen geeft.


NACOMPETITIE
Als het goed is speelt ASV'65 komende maandag de 20ste mei thuis tegen OSC uit Amsterdam, aanvang 14.00 uur, zijn eerste nacompetitiewedstrijd. Volgens het laatste schema komen de Ankeveners in een poule van drie teams terecht en promoveren de eerste twee naar de vierde klasse. Mijn gevoel zegt dat het dit seizoen weer promoveren wordt.Vorig seizoen was er wat pech aan het einde van de nacompetitie met de bezetting van de spelersgroep en liep het uiteindelijk op het doelsaldo mis. Het zou fantastisch zijn en ASV'65 zou dan in vijf jaar tijd twee promoties hebben mogen beleven.Ik had het voorrecht dit 1 keer als trainer (bijna 2) mee te mogen maken. Komt allen de jongens van coach Hamid dus aanmoedigen en dan maken we er een groot voetbalfeest van, want wordt er komende maandag gewonnen dan staan wij al met anderhalf been in de vierde klasse en dat zou uniek zijn in de historie van Ankeveen.


2E ELFTAL VERLIEST MET 1-3 VAN NVC 3
Een zeer gehavend 2e elftal speelde een rommelige wedstrijd en door de vele mutaties was er weinig lijn in het spel van de Ankeveners te bespeuren. Er werd teveel onderling gepraat en hierdoor gaf men in het begin eigenlijk de wedstrijd uit handen, want de Naardenezen scoorden in de 8e en de 20ste minuut en pakten zo dankbaar de 0-2 voorsprong.In de 34e minuut was het Andrew Chaw die na goed doorzetten van Roy Blokker de 1-2 droog en strak inschoot.

In de 35e minuut echter was het alweer 1-3 en dat was wel tekenend voor deze wedstrijd.

Na rust een freewheelend NVC dat niet zo nodig meer wilde en een machteloos ASV'65 dat wel wilde maar niet kon. Er gebeurde verder weinig spectaculairs en een ieder was opgelucht toen het eindsignaal klonk.  Een wedstrijd om gauw te vergeten. 2e pinksterdag is er de uitderby tegen 's-Graveland 3. Het is te hopen dat coach Edwin Berends dan een wat representatiever elftal op kan stellen en hopelijk zijn diverse spelers weer fit en beschikbaar.

VETERANEN VERLIEZEN VAN FORZA ALMERE GEFLATTEERD MET 3-8
Het was de wedstrijd die in het teken stond van de come-back van de cola-vieux panter Ton de Jong, die zijn doel weer met veel humor verdedigde.

Hierdoor was het al na 1 minuut 0-1 voor Forza, na een foutenfestival van Jantje Sikking, die dacht dat hij nog in de feesttent stond. In de 20ste minuut maakte Sander Litbarski met een droge schuiver gelijk. De ruststand werd bereikt met een 1-3 stand.In de 52e minuut was het een mooie steekpass van Marco van de Berg die de uiterst gretige Sander Litbarski bediende die zeer effectief de 2-3 liet aantekenen. Het leek een echte wedstrijd te worden, hetgeen helaas ijdele hoop bleek.Forza liep uit naar 2-5 en het was Marco van de Berg die nog tegenpruttelde met de 3-5. Uiteindelijk werd het nog 3-8 en in de laatste goal was het Wim Reijmerink die een effectbal verkeerd beoordeelde en prachtig zijn eigen goalie Ton (die vocaal weer goed de strijd aanging) verschalkte.

Dit was de laatste wedstrijd van the good old greens dit seizoen en Urney Boni had na afloop allemaal heerlijke surinaamse hapjes gemaakt. Veteraan van het seizoen werd Luuk Fine(de witte Sjaak Swart van ASV'65) die net als elke donderdagavond laat zeer ontroerd en ontdaan was.

De prijs werd uitgedeeld door de winnaar van het vorige seizoen Ton de Jong.

Met sportieve groet,
Dick Blom