Archief‎ > ‎

Wedstrijdverslagen zondag 23 september 2012

Geplaatst 23 sep. 2012 14:06 door Hans Ankeveen   [ 26 jul. 2013 09:06 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL BEHAALT MOEIZAAM GELIJKSPEL

Het 1e elftal moest tegen mede hekkesluiter Domstad Majella uit Utrecht aantreden. Beide teams hadden 0 punten uit de eerste 3 duels behaald, dus was de druk om te winnen zeer groot. ASV had in de 1e helft het betere van het spel, doch door de bekende felheid die de ploegjes uit Urecht met zich meebrengen kon dit niet worden omgezet in rendement. Op de juiste momenten waar het er om ging lieten de Ankeveners het afweten en lieten zich fysiek aftroeven. Het was aan spits good old Ivo van Velthoven te danken dat er toch met een 1-0 voorsprong gerust kon worden.

Na rust kreeg men een onsamenhangend ASV te zien. Prince George die op het middenveld was gepositioneerd kwam niet echt uit de verf en ook de licht geblesseerde spelmaker Yoeri Tol kon het verschil niet maken en hierdoor werden de spitsen niet voorzien van een juiste aanvoer. Een 2-0 voorsprong bleef uit en Utrechters kwamen steeds beter in de wedstrijd en geloofden door keihard te werken in een goede afloop. Het was werk en slecht voetbal van twee kanten in de 2de helft,doch Domstad Majella werd optisch sterker en ASV voelde als het ware gelaten de gelijkmaker aankomen, hetgeen ook uiteindelijk gebeurde.1-1 werd de eindstand, hetgeen een behoorlijke teleurstelling genoemd mag worden.
Voor eigen publiek mag je meer verwachten van the boys.

Als het voetballend even niet loopt dan mag je wel verwachten dat er tegen een dergelijke tegenstander met veel minder voetbalkwaliteiten de 1-0 voorsprong op zijn italiaans met een de dood of de gladiolen-instelling vastgehouden wordt, of zoals wijlen Bert Jacobs het zo mooi  uitdrukte met zijn hotseknotse begonia-voetbal!


2E ELFTAL GEEFT 2-0 VOORSPRONG WEG

Het 2e elftal trad thuis tegen SD0 3 aan uit Bussum. De Bussummers hebben een gelouterd team en bestaat voornamelijk uit oud 1e elftal spelers. ASV vergat in het begin te voetballen en hanteerde van achteruit teveel de lange bal. Vooral Fabian Blokker had hier een handje van. SDO combineerde veel beter en lieten zien wat een driehoek is aan de Ankeveners.SDO kreeg een paar kansen, doch pech en goed keeperswerk van Rowin de Jong hielden ASV in de wedstrijd.

In de 17e minuut kwam Olivier Tol goed door op rechts en liet een prima voorzet los op de goed inkomende captain Robert van de Heuvel die strak de 1-0 inschoot. In de 44e minuut werd diezelfde Robert gehaakt binnen de zestien en verzilverde zelf de toegekende penalty en de rust brak aan met 2-0. 

Na rust kwam SDO in de 52e minuut ook door een strafschop op 2-1. ASV raakte in paniek en door veel gepraat en onrustig voetbal met veel balverlies haalde de Ankeveners zich compleet uit de wedstrijd.
De ruimten  tussen de linies van ASV waren veel te groot en dat was kat in het bakkie voor het ervaren SDO. Het tikkie takkie van de Bussummers leverde hen in in de 63e minuut de gelijkmaker op en in de 74e minuut de dikverdiende voorsprong. ASV kwam er met de moed der wanhoop nog sporadisch uit en elke tegenaanval van SDO was levensgevaarlijk. Uiteindelijk kwam ASV met deze 2-3 nederlaag nog goed weg.Hadden de Ankeveners wat compacter gespeeld na rust dan was de kans op een overwinning groot geweest.


VETERANEN MISSEN TEVEEL KANSEN

The good old potentiele oudergaard-brigade moest al om 10 uur 'smorgens spelen tegen het alrijd lastige VVC(wie kent ze niet). Dit was voor de altijd gretig scorende Marco van de Berg echt te vroeg. Zijn vizier stond niet op scherp.ASV domineerde in de 1e helft, doch de ruststand brak aan met een 0-1 achterstand.
Na rust scoorde Marco desondanks de gelijkmaker, doch zijn productie stokte ondanks de 6 doelrijpe kansen die hij kreeg. Tot overmaat van ramp nam VVC de 3 punten mee naar huis en bracht de eindstand op 1-2.

Luuk Fine(de witte Sjaak Zwart van ASV), Bas van Dijk(de gebrilde en wat yoghurtachtige uitvoering van oud Feyenoord-spits Larsson) waren ook weer van de partij en behaalden een 6je. Rene van Houten( de grijze Moisander) haalde achterin een ruime voldoende. Helaas bracht het inbrengen in de 2e helft van de gelouterde spits Edwin Hilhorst, die altijd wat voetbalgogme in huis heeft ook geen rendement. Hij vervulde de Toivonenrol althans qua irritatie. Goalie Ton de Jong die veel langer is als 1,76 had weinig te doen en wordt momenteel gescout door Joop Hiele.


VROUWEN WINNEN OVERTUIGEND

De dames hadden de thuiswedstrijd tegen VVZA uit Amersfoort op het programma staan.
Er werd goed getikt en men vond elkaar veel beter als vorige week en het was de dekselse Madouc die de 1-0 liet aantekenen. VVZA probeerde geforceerd de gelijkmaker af te dwingen, doch de verdediging van ASV gaf geen krimp. 

Na rust waren onze ladies de beter voetballende ploeg en scoorde de gevaarlijke Jorieke Booij de bevrijdende 2-0. ASV kan trots zijn op haar dames want op super sunday waar alles thuisspeelde, wonnen zij als enige hun competitiewedstrijd.

De gedrevenheid van de dames straalt eraf en daar kan menig herenteam een voorbeeld aan nemen.

Met sportieve groet,
Dick Blom